ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έπρεπε να βρω τη δύναμη να αφήσω το θυμό και να καλωσορίσω τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο» 

Η Μισέλ Ομπάμα έκανε μια αποκαλυπτική ανάρτηση για την απερχόμενη Πρώτη Κυρία, μετά τη νίκη του Μπάιντεν και την άρνηση του Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του.

«Έπρεπε να βρω τη δύναμη να αφήσω το θυμό και να καλωσορίσω τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο» 

Παρόλο που η Μισέλ Ομπάμα είναι μια δυναμική, ανεξάρτητη γυναίκα, ταυτόχρονα είναι μια προσωπικότητα που ανέκαθεν ενεργούσε με σεβασμό στον εκάστοτε ρόλο της. Μετά την εκλογική ήττα λοιπόν του Ντόναλντ Τραμπ και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μπορούσε επιτέλους να μιλήσει ελεύθερα για το πώς είχε βιώσει την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία, τέσσερα χρόνια πριν, αλλά και τη γνωριμία της με τη Μελάνια Τραμπ. Και το έκανε, σε μια νέα ανάρτησή της στο Instagram, η οποία είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα ασκεί την κριτική της με διπλωματικό τρόπο.

Η Μισέλ Ομπάμα έγραψε λοιπόν:

«Αυτή την εβδομάδα, σκέφτομαι συχνά πού βρισκόμουν τέσσερα χρόνια πριν. Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις υποστεί μια σκληρή ήττα με μικρότερο περιθώριο από αυτό που είδαμε φέτος. Ένιωθα πληγωμένη και απογοητευμένη – αλλά οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες της προεδρίας είναι να τον ακούσεις όταν το κάνει. Έτσι ο σύζυγός μου κι εγώ δώσαμε οδηγίες στο προσωπικό μας να κάνει ό,τι είχαν κάνει οι Τζορτζ και Λόρα Μπους για εμάς: να πραγματοποιήσει μια γεμάτη σεβασμό, ομαλή μετάβαση εξουσίας – ένα από τα ορόσημα της αμερικανικής δημοκρατίας. Προσκαλέσαμε τους συνεργάτες της ομάδας του νέου προέδρου στα γραφεία μας και προετοιμάσαμε γι’ αυτούς λεπτομερή memo, προσφέροντάς τους όλα όσα είχαμε μάθει τα προηγούμενα οκτώ χρόνια.

«Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις υποστεί μια σκληρή ήττα με μικρότερο περιθώριο από αυτό που είδαμε φέτος. Ένιωθα πληγωμένη και απογοητευμένη – αλλά οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει»

»Πρέπει να είμαι ειλικρινής κα να πω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον σύζυγό μου, που είχαν θέσει την οικογένειά μου σε κίνδυνο. Δεν ήμουν έτοιμη να το συγχωρέσω αυτό. Αλλά ήξερα ότι, για το καλό της πατρίδας μας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να αφήσω στην άκρη το θυμό μου. Έτσι, καλωσόρισα τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις της – από τον εξονυχιστικό έλεγχο που συνοδεύει το ρόλο της Πρώτης Κυρίας μέχρι το πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στον Λευκό Οίκο.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον σύζυγό μου, που είχαν θέσει την οικογένειά μου σε κίνδυνο. Δεν ήμουν έτοιμη να το συγχωρέσω αυτό»

»Ήξερα, βαθιά μέσα μου, ότι αυτό ήταν το σωστό – γιατί η δημοκρατία μας είναι πολύ πιο σπουδαία από τον εγωισμό του καθενός. Η αγάπη για την πατρίδα μας προϋποθέτει να σεβόμαστε τα αποτελέσματα των εκλογών ακόμα και όταν δεν μας αρέσουν ή ευχόμαστε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά – η προεδρία δεν ανήκει σε κανένα άτομο ή σε καμία κομματική παράταξη. Όταν προσποιούμαστε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν παίζουμε με αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας – είτε για προσωπικό είτε για πολιτικό όφελος – θέτουμε την υγεία και την ασφάλεια της πατρίδας μας σε κίνδυνο. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Έτσι, θέλω να παρακινήσω όλους τους Αμερικανούς, ιδιαίτερα τους ηγέτες μας, ανεξαρτήτως παράταξης, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν ο καθένας ό,τι μπορεί για να ενθαρρύνουν την ομαλή μετάβαση της εξουσίας, όπως έχουν κάνει οι προηγούμενοι πρόεδροι σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας».

Δείτε την ανάρτηση της Μισέλ Ομπάμα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:


Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".