ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Επιτέλους! Μάθαμε τι σήμαινε το Hit Me Baby One More Time της Μπρίτνεϊ Σπίαρς;

Ήταν από τους πιο ... ακαταλαβίστικους στίχους των '90s, παρότι έφερε την - μόλις 15 ετών τότε -τραγουδίστρια κατευθείαν στην κορυφή. Σήμερα, το αίνιγμα λύνεται.

Επιτέλους! Μάθαμε τι σήμαινε το Hit Me Baby One More Time της Μπρίτνεϊ Σπίαρς;

Όπως πολλά από τα μεγαλύτερα hit των πιο γνωστών τραγουδιστών και συγκροτημάτων παγκοσμίως, το «Baby One More Time» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε, στην πραγματικότητα, γραφτεί για άλλον καλλιτέχνη, σύμφωνα με τον John Seabrook, συγγραφέα του βιβλίου «The Song Machine», στο οποίο εξηγεί τη διαδικασία με την οποία έχουν γραφτεί μερικά από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Το κομμάτι αρχικά λεγόταν «Hit Me Baby» και είχε γραφτεί από τον Σουηδό παραγωγό και συνθέτη Max Martin για τις TLC, το αμερικανικό R&B συγκρότημα που αποτελείται από τρεις γυναίκες. Όμως, το γκρουπ είχε απορρίψει το τραγούδι, θεωρώντας ότι δεν θα γινόταν μεγάλη επιτυχία.

Στη συνέχεια, ο τίτλος, λόγω του ότι θα μπορούσε να είναι παραπλανητικός έως και... παρεξηγήσιμος, άλλαξε από «Hit Me Baby» σε «Baby One More Time».

«Είναι δύσκολο να σκεφτούμε κάποιον που έχει τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα και, γράφοντας τη φράση “Hit Me Baby” να μην έχει υπαινιγμό για ενδοοικογενειακή βία ή σαδομαζοχισμό», εξηγεί ο Seabrook.

Και προσθέτει: «Όμως, αυτό ήταν πολύ μακριά από ό,τι είχε στο μυαλό του ο Martin και οι συνεργάτες του, οι οποίοι με αυτήν την φράση εννοούσαν “Τηλεφώνησέ μου”». Προφανώς, ο Σουηδός δημιουργός είχε καταλάβει λάθος την αμερικανική διάλεκτο που ήθελε να χρησιμοποιήσει και πώς αυτή η φράση θα ερμηνευόταν στο τραγούδι.

Μόλις γνώρισε την – μόλις 15 ετών τότε – Μπρίτνεϊ, που πρόσφατα είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Jive Records, ο Martin επέστρεψε στη Στοκχόλμη όπου «δούλεψε λίγο παραπάνω το κομμάτι, έφτιαξε ένα αντίγραφο και το έστειλε στη δισκογραφική της εταιρεία». Εκεί, όλοι ενθουσιάστηκαν.

Ο Seabook συμπληρώνει στο βιβλίο του: «Το Baby One More Time είναι ένα τραγούδι για την εμμονή, που σε κερδίζει από τα πρώτα δύο δευτερόλεπτα».

Όπως όλοι ξέρουμε, το «Baby One More Time» ήταν το πρώτο single της Μπρίτνεϊ και την έκανε αμέσως σούπερ σταρ. Είχε πουλήσει 500.000 αντίτυπα στις 3 Νοεμβρίου 1998, την μέρα που είχε βγει σε κυκλοφορία. Παρέμεινε για 32 εβδομάδες στο 100 hot chart, αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο μακρόχρονη επιτυχία της τραγουδίστριας, ενώ το 2011 ψηφίστηκε ως το καλύτερο βίντεο των 90s, σύμφωνα με το Billboard.

Επιτέλους! Μάθαμε τι σήμαινε το Hit Me Baby One More Time της Μπρίτνεϊ Σπίαρς;

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".