ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είμαι ευγνώμων που οι γυναίκες στέκονται όρθιες και μιλούν για τις δικές τους ιστορίες»

Σε κλάματα ξέσπασε η Lady Gaga με τη συγκινητική ομιλία της Χάλι Μπέρι, για την ενίσχυση της γυναικείας ενδυνάμωσης.

«Είμαι ευγνώμων που οι γυναίκες στέκονται όρθιες και μιλούν για τις δικές τους ιστορίες»

Με δάκρυα στα μάτια απαθανάτισε ο φακός την Lady Gaga, στην διάρκεια της ομιλίας που παραχώρησε στο κοινό η Χάλι Μπέρι, κατά την παραλαβή του βραβείου της στην 27η Τελετή των Critics Choice Awards. Η πρωταγωνίστρια του «House of Gucci» δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση της, όταν η 55χρονη σταρ αναφέρθηκε στην σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης, καλώντας υπερήφανη και άλλες γυναίκες να μοιραστούν τις μοναδικές τους ιστορίες.

«Είμαι ευγνώμων που οι γυναίκες στέκονται όρθιες και μιλούν για τις δικές τους ιστορίες»

Παραλαμβάνοντας το βραβείο SeeHer, το οποίο αντικατοπτρίζει μια γυναίκα που ξεπερνά τα όρια και αψηφά τα στερεότυπα, η χολιγουντιανή ηθοποιός ευχαρίστησε στην αρχή της ομιλίας της, τη δημιουργό και πρωταγωνίστρια του «Insecure» Ίσα Ρέι, επισημαίνοντας πως «σε αυτές οφείλεται η αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των έγχρωμων γυναικών στην τηλεόραση αλλά και στον κόσμο».

Συνειδητοποίησα ότι είναι σημαντική ανάγκη, να δούμε ο ένας την πραγματικότητα του άλλου, ώστε να σταματήσουμε να κρίνουμε και να κουνάμε συνεχώς το δάχτυλο μας.

«Κάθε λόγος, γραπτός ή προφορικός, έχει την δύναμη να αυξήσει την συνείδηση μας και να βοηθήσει τον εαυτό μας να σκεφτεί έξω από τις ατομικές του ανάγκες. Συνειδητοποίησα ότι είναι σημαντική ανάγκη, να δούμε ο ένας την πραγματικότητα του άλλου – ανεξάρτητα από το πόσο άβολα μας κάνει να αισθανόμαστε αυτή – ώστε να σταματήσουμε να κρίνουμε και να κουνάμε συνεχώς το δάχτυλο μας, για να μπορέσουμε να βρούμε συμπόνια και ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους γύρω μας.

Εργάζομαι ως ηθοποιός για περισσότερα από 30 χρόνια και πίστευα ότι αν μπορούσα να παίξω το ρόλο ενός λευκού άνδρα, τότε μόνο θα κέρδιζα την εκτίμηση. Όμως ξέρετε γιατί αυτό δεν λειτούργησε ποτέ; Επειδή απλώς δεν είμαι λευκή», ανέφερε με χιουμοριστικό τόνο η Μπέρι, εξηγώντας πως το σενάριο του «Bruised» δεν προοριζόταν για εκείνη, όμως στην τελική κατάφερε η ίδια να προσαρμοστεί στον κεντρικό χαρακτήρα. «Έτσι, για να λειτουργήσουν αυτοί οι ρόλοι, θα πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά. Θα πρέπει να γραφτεί με την πραγματικότητα του δικού μου ταξιδιού, με όλη την ομορφιά και τον πόνο» πρόσθεσε.

Χρησιμοποιώντας την συναισθηματική μας νοημοσύνη, θα πούμε ιστορίες που δεν ταιριάζουν σε προκαταλήψεις. Θα πούμε δυνατά ιστορίες που θα ταιριάζουν πλήρως σε όλα τα πλήθη και τις αντιφάσεις.

«Αυτός είναι ο λόγος που αισθάνομαι τόσο ευγνώμων που κατάφερα να ζήσω την στιγμή, όπου οι γυναίκες ανεξαρτήτου χρώματος στεκόμαστε όρθιες και μοιραζόμαστε τις δικές μας ιστορίες. Χρησιμοποιώντας την συναισθηματική μας νοημοσύνη, θα πούμε ιστορίες που δεν ταιριάζουν σε προκαταλήψεις. Θα πούμε δυνατά ιστορίες που θα ταιριάζουν πλήρως σε όλα τα πλήθη και τις αντιφάσεις. Γιατί είμαστε γεμάτες αυτοπεποίθηση αλλά φοβόμαστε. Είμαστε ευάλωτες, αλλά και δυνατές... Είμαστε τα πάντα και όλα αυτά και όλα ταυτόχρονα!

«Αν αρνούμαστε την πολυπλοκότητά μας, τότε αρνούμαστε την ανθρωπιά μας. Δεν θα είμαστε πάντα όμορφες και ίσως ποτέ τέλειες, αλλά στο τέλος αυτό που θα είμαστε θα είναι κάτι ειλικρινές και αληθινό, όσο άβολα κι αν σας κάνει αυτό να νιώθετε. Για αυτές τις ιστορίες πρέπει να παλέψουμε μέχρι να τις μάθει όλος ο κόσμος. Έτσι, για κάθε κορίτσι που αισθάνεται αόρατο και ανήκουστο, αυτός είναι ο τρόπος μας να σας πούμε: Σε αγαπάμε και σε βλέπουμε, και σου αξίζει κάθε καλό σε αυτόν τον κόσμο», κατέληξε η ηθοποιός, αποσπώντας ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους, αλλά και ένα τεραστίο κύμα υποστήριξης και θαυμασμού από τον κόσμο των social media.

Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".