ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είμαι δική σου. Κάνε με ό,τι θες εσύ»: H άγνωστη, ερωτική επιστολή της Μαρίας Κάλλας στον Ωνασή

Λίγους μήνες πριν εκείνος παντρευτεί τη Τζάκι Κένεντι.

«Είμαι δική σου. Κάνε με ό,τι θες εσύ»: H άγνωστη, ερωτική επιστολή της Μαρίας Κάλλας στον Ωνασή

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα από τον θάνατο της μεγάλης ντίβας της Όπερας, Μαρίας Κάλλας.

Η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977 στο Παρίσι, η κηδεία της έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι και, αφού το σώμα της αποτεφρώθηκε όπως επιθυμούσε, την άνοιξη του 1979 η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο Πέλαγος.

Με αφορμή την επέτειο θανάτου της Κάλλας, ας θυμηθούμε τη συγκλονιστική ερωτική επιστολή της Κάλλας προς στον Ωνάση, λίγους μήνες πριν εκείνος παντρευτεί την Τζάκι Κένεντι.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Κάλλας γνωρίστηκαν το 1957, σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η γνωστή κοσμικογράφος της εποχής, Έλσα Μάξγουελ. Ο μεγιστάνας έβαλε στο στόχαστρο την Ελληνίδα ντίβα της όπερας, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να τη φλερτάρει ανοιχτά. Το ειδύλλιο μεταξύ τους αναπτύχθηκε δύο χρόνια μετά, όταν ο Ωνάσης προσκάλεσε την Κάλλας και τον σύζυγό της, Μενεγκίνι, σε κρουαζιέρα, με την πολυτελή θαλαμηγό του.

Το ζευγάρι είχε μεσογειακό ταμπεραμέντο. Υπήρχε έρωτας και πάθος. Με το ίδιο πάθος όμως, Ωνάσης και Κάλλας καυγάδιζαν σχεδόν καθημερινά. Η Κάλλας δεν είχε καμία σχέση με τις πειθήνιες γυναίκες, που συνήθως γνώριζε ο Ωνάσης και οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες. Ο μεγιστάνας έφτανε συχνά στο σημείο να προσβάλλει και να πληγώνει την ντίβα, ακόμη και δημόσια. Κάτι που για τον Σμυρνιό ήταν συνηθισμένο.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο κοσμοπολίτης Αρίστος άρχισε να απομακρύνεται από τη σύντροφό του. Η Κάλλας, που είχε αραιώσει τις εμφανίσεις της στην όπερα, περνούσε ατέλειωτες ώρες στη θαλαμηγό, περιμένοντάς τον. Όπως λένε όσοι την έζησαν, η Μαρία είχε αφιερωθεί με σώμα και ψυχή, σε έναν έρωτα που δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Το ερωτικό γράμμα στον Ωναση

Η Μαρία Κάλλας λέει μέσα στην ερωτική επιστολή της ότι είναι ευλογημένη που έχει τον Ωνάση.

Η επιστολή βρέθηκε στα χέρια του Παύλου Ιωαννίδη, του αρχιπιλότου του Ωνάση και CEO της Ολυμπιακής και ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Η επιστολή στα ελληνικά

«Αρίστο αγάπη μου,

Το ξέρω πως αυτό είναι ένα πενιχρό δώρο γενεθλίων αλλά πρέπει και χαίρομαι που θα σου πω μέσα από την καρδιά μου -μετά από 8,5 χρόνια και τόσα που περάσαμε μαζί - ότι είμαι περήφανη για σένα. Αγαπώ το σώμα σου και την ψυχή σου και το μόνο που εύχομαι είναι να νοιώθεις το ίδιο.

Αισθάνομαι προνομιούχα που έφτασα στο ψηλότερο σημείο μιάς τόσο δύσκολης καριέρας και ο Θεός με ευλόγησε να βρω στην ζωή μου εσένα που κι εσύ έφτασες στην κορυφή - περνώντας μέσα από την κόλαση - (με ευλόγησε:) για να είμαστε μαζί όπως είμαστε.

Προσπάθησε σε παρακαλώ προσπάθησε πολύ να μας κρατήσεις ενωμένους γιατί χρειάζομαι την αγάπη και τον σεβασμό σου για πάντα.

Είμαι πολύ υπερήφανη για να το παραδεχτώ αλλά μάθε ότι είσαι η ίδια μου η ανάσα ,το μυαλό μου , η περηφάνια και η τρυφερότητα μου. Θέλω να ξέρεις ότι αν μπορούσες να δεις μέσα μου, τα συναισθήματα μου για σένα , αισθανόσουν ο πιο δυνατός και ο πλουσιότερος άνθρωπος όλου του κόσμου.

Αυτή την επιστολή δεν την έγραψε ένα παιδί. Είναι (η επιστολή) μιας γυναίκας πληγωμένης, κουρασμένης, δοκιμασμένης (στην ζωή) που σου δίνει τα πιο φρέσκα και νεανικά συναισθήματα (που ένοιωσε) ποτέ της.

Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό και να είσαι πάντα μαζί μου τρυφερός όπως αυτές τις μέρες που με έκανες (να νοιώθω) Βασίλισσα του κόσμου όλου. Αγάπη μου.

Χρειάζομαι την αγάπη και την τρυφερότητα σου.

Είμαι δική σου - Κάνε με ό,τι θες εσύ

Η ψυχή σου

Μαρία»

Πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".