ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Διαζύγιο για Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ως ζευγάρι»

Γνωρίστηκαν στη δεκαετία του ’80, όταν η Μελίντα άρχισε να εργάζεται στη Microsoft του Μπιλ Γκέιτς.

Διαζύγιο για Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ως ζευγάρι»

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς παίρνουν διαζύγιο, όπως ανακοίνωσε το ζευγάρι, που μοιράζεται τρία παιδιά και το ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα (Bill & Melinda Gates Foundation).

«Μέσα στα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία υπέροχα παιδιά και χτίσαμε έναν οργανισμό που προσπαθεί σε όλο τον κόσμο να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζήσουν μια υγιή, παραγωγική ζωή» όπως έγραψαν στο Twitter. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτή την αποστολή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο ίδρυμα, αλλά δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητούμε χώρο και ιδιωτικότητα ως οικογένεια καθώς αρχίζουμε μια καινούρια ζωή».

Η 56χρονη σήμερα Μελίντα Γκέιτς άρχισε να εργάζεται στη Microsoft, την εταιρεία που έχει κάνει σήμερα τον Μπιλ Γκέιτς τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, το 1987. Όπως θυμάται ο Μπιλ σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για την περίοδο που είχαν αρχίσει να βγαίνουν ραντεβού: «Νοιαζόμασταν πολύ ο ένας για τον άλλο και υπήρχαν μόνο δύο επιλογές: είτε θα χωρίζαμε είτε θα παντρευόμασταν».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Μελίντα, ο Μπιλ ήταν τόσο μεθοδικός, ακόμα και σε συναισθηματικά θέματα, που είχε γράψει μια λίστα με τα «πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Μελίντα, ο Μπιλ ήταν τόσο μεθοδικός, ακόμα και σε συναισθηματικά θέματα, που είχε γράψει μια λίστα με τα «πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου». Τελικά, φαίνεται πως υπερίσχυσαν τα πρώτα καθώς το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994 στη Χαβάη. Λέγεται μάλιστα ότι νοίκιασε όλα τα ελικόπτερα του νησιού, για να εμποδίσει τους επίδοξους παπαράτσι να παραβιάσουν την ιδιωτική τελετή από τον αέρα.

Ο 65χρονος σήμερα Μπιλ Γκέιτς αποσύρθηκε πέρυσι από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft για να αφοσιωθεί στις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

Παρόλο όμως που η Microsoft έχει συνδεθεί με το όνομά του, η Μελίντα έλεγε, σε μια συνέντευξη του 2019, ότι «με τον Μπιλ είμαστε ισότιμοι συνέταιροι. Οι άντρες και οι γυναίκες θα έπρεπε να είναι ισότιμοι στη δουλειά». Η συνεργασία τους στο ίδρυμα έκανε τη σχέση τους καλύτερη, σύμφωνα με την ίδια: «Εκείνος έπρεπε να μάθει πώς να είναι ισότιμος με εμένα κι εγώ έπρεπε να μάθω πώς να έρθω στην επιφάνεια και να είμαι ισότιμη μαζί του».

«Εκείνος έπρεπε να μάθει πώς να είναι ισότιμος με εμένα κι εγώ έπρεπε να μάθω πώς να έρθω στην επιφάνεια και να είμαι ισότιμη μαζί του».

Η Μελίντα Γκέιτς μάλιστα από το 2015 έχει επιδοθεί και σε ανεξάρτητες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ιδρύοντας μια επενδυτική εταιρεία (Pivotal Ventures), που εστιάζει στις γυναίκες και τις οικογένειες. «Ο κόσμος επιτέλους συνειδητοποιεί το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να προχωρήσει όταν οι μισοί από εμάς μένουν πίσω. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: η γυναικεία ενδυνάμωση μεταμορφώνει την κοινωνία».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτο: EPA/LIONEL BONAVENTURE / POOL MAXPPP OUT

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".