ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Διάσημη τραγουδίστρια αποφάσισε να μην ξαναφορέσει make up και έχει έναν πολύ καλό λόγο

Αποφάσισε να πάει κόντρα στη βιομηχανία της ομορφιάς και να μην φορέσει ξανά make up.

Διάσημη τραγουδίστρια αποφάσισε να μην ξαναφορέσει make up και έχει έναν πολύ καλό λόγο

Είναι χωρίς καμία αμφιβολία μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τραγουδίστριες με πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Αναφερόμαστε στην Alicia Keys η οποία αποφάσισε να μην φορέσει ξανά make up και να πάει κόντρα στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Για το λόγο αυτό έγραψε το παρακάτω κείμενο στο Lenny, το site των Lena Dunham και Jenni Konner, όπου εξηγεί την απόφασή της.

«Όλοι φτάσαμε σε ένα σημείο στη ζωή μας (ειδικά τα κορίτσια) όπου προσπαθούσαμε να είμαστε τέλειοι. Ξεκινά κάπου στη δευτέρα τάξη μετά από μια φωτογραφία όπου έχετε αφήσει ελεύθερα τα κατσαρά μαλλιά σας και η μαμά σας λέει ότι είστε όμορφη, αλλά πως οι φίλοι σας θα γελάνε μαζί σας. Και εσείς πιάνετε τη βούρτσα και το τζελ και τραβάτε προς τα πίσω τα όμορφα μακριά μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά ή σε κότσο κρύβοντας ένα κομμάτι του εαυτού σας ώστε να ταιριάξετε με την εικόνα της τελειότητας που έχουν οι άλλοι. Ή μήπως αυτό συμβαίνει στο γυμνάσιο; Όπου όλα τα “όμορφα” κορίτσια φορούν κραγιόν και eyeliner και μάσκαρα. Μερικά από αυτά είναι τόσο έμπειρα που μοιάζουν με τα μοντέλα σε κάθε περιοδικό που θα διαβάζετε πάντα και που θα σας κάνει να νιώθετε λίγο άβολα με τον εαυτό σας ή πως εκπροσωπείστε λάθος ή πως είστε αόρατες. Είναι μια άλλη στιγμή όπου κάποιο κομμάτι σας συνειδητοποιεί ότι για να ταιριάζει ή να θεωρείται όμορφο, θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι να είναι λίγο πιο κοντά στο τέλειο», έγραψε.

Κατόπιν, αναφερόμενη στις προσωπικές της εμπειρίες και τα σχόλια που άκουγε στο ξεκίνημα της, συμπλήρωσε: «”Είναι τόσο σκληροτράχηλη που θυμίζει αγόρι, που πρέπει να είναι γκέι και θα πρέπει να είναι πιο θηλυκή!” Αλλά η αλήθεια είναι πως ήμουν απλά από τη Νέα Υόρκη, και όλοι όσοι ήξερα έδειχναν έτσι. Στους δρόμους της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να είσαι δυνατή, θα έπρεπε να είσαι σκληρή, οι άνθρωποι έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν φοβάσαι να πολεμήσεις. Στη συνέχεια άρχισα, περισσότερο από ποτέ, να γίνομαι χαμαιλέοντας. Ποτέ δεν ήμουν πλήρως ο εαυτός μου, αλλά άλλαζα συνεχώς, σε κάτι που θα με έκανε δεκτή σε όλους. Εκείνη την περίοδο είχα αρχίσει να αισθάνομαι πως αυτό που ήμουν στην πραγματικότητα, δεν ήταν αρκετά καλό για να το δείχνω στον κόσμο. Αυτό άρχισε να εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα, και δεν ήταν υγιές. Κάθε φορά που έφευγα από το σπίτι, ανησυχούσα για το μακιγιάζ μου, αν έχει τοποθετηθεί σωστά, αν θα με βγάλει κάποιος μια φωτογραφία και αν αυτή δημοσιευτεί πώς θα δείχνει».

Πώς όμως κατάφερε να το «ξεπεράσει»; Η αλλαγή ήρθε την ημέρα της φωτογράφισης για το εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ. Έχοντας μόλις φύγει από το γυμναστήριο, η φωτογράφος Paola της είπε «”Πρέπει να σε φωτογραφίσω τώρα. Όπως είσαι. Η μουσική σου είναι ακατέργαστη και πραγματική, και έτσι πρέπει να είναι και οι φωτογραφίες σου.” Σοκαρίστηκα. Αμέσως αισθάνθηκα νευρική και ελαφρώς άβολα». Τελικά της επέτρεψε να την βγάλει φωτογραφίες όπως ήταν σε ένα απλό λευκό φόντο. «Ορκίζομαι ότι ήταν η ισχυρότερη, η πιο εξουσιαστική, απελευθερωτική και πιο όμορφή στιγμή που είχα ποτέ. Ένιωσα ισχυρή, επειδή η αρχική μου πρόθεση είχε υλοποιηθεί: Η επιθυμία μου να ακούσω τον εαυτό μου, να γκρεμίσω τα τείχη που έχτισα όλα αυτά τα χρόνια και να είμαι ο εαυτός μου! Το σύμπαν άκουγε αυτά τα πράγματα που είχα υποσχεθεί η ίδια στον εαυτό μου ή μπορεί απλά εγώ να άκουγα το σύμπαν, αλλά όπως και αν έχει, αυτό ήταν το πώς ξεκίνησε το #nomakeup.Γιατί δεν θέλω να καλύπτομαι πια. Δεν θέλω να κρύβω το πρόσωπό μου, το μυαλό μου, την ψυχή μου, τις σκέψεις μου, τα όνειρά μου, τους αγώνες μου, την συναισθηματική μου ανάπτυξη. Τίποτα».

Διάσημη τραγουδίστρια αποφάσισε να μην ξαναφορέσει make up και έχει έναν πολύ καλό λόγο
H Alicia Keys δεν θα φορέσει ξανά make up

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".