ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δέχτηκα σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική»

«Έχω ακούσει δύο φορές πως αν μιλήσω θα με βρουν σε χαντάκι»: Η νέα, ανατριχιαστική εξομολόγηση στην οποία προχώρησε η Δήμητρα Παπαδήμα.

«Δέχτηκα σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική»

Συνεχίζονται οι καταγγελίες, αφού η αποκάλυψη της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και στον χώρο του θεάτρου, μετά τη Σοφία Μπεκατώρου στον αθλητισμό, με ηθοποιούς όπως η Κατερίνα Γερονικολού και η Ευδοκία Ρουμελιώτη να μιλούν για τις δικές τους, τραυματικές εμπειρίες, σεξουαλικής ή άλλου είδους βίας.

Η νέα μαρτυρία προέρχεται από τη Δήμητρα Παπαδήμα, που όπως εξομολογήθηκε στο Mega:

«Δέχτηκα σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης, από άνθρωπο με εξουσία και νέα ηλικία. Αυτό αν μου ζητηθεί από τον εισαγγελέα, να πάω να το καταθέσω. Έφτασα να παίρνω χάπια, με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου. Δεν το είπα σε κανέναν, γιατί εγώ ζω από αυτή τη δουλειά. Τόσο, δηλαδή, είμαι φοβισμένη. Εκφράζομαι μέσα από το βιβλίο μου, το “Βίος Βίας” και την παράστασή μου “Μαρίκα Κοτοπούλη”». Η Παπαδήμα υπερασπίστηκε τον εαυτό της αντιδρώντας έντονα απέναντι στον θύτη, όπως συνέχισε: «Δεν με έχουν κλωτσήσει, δεν με έχουν χτυπήσει. Εγώ ήμουν αυτή που κλώτσησα, χτύπησα και έφυγα από τη δουλειά. Δεν περίμενα να την ολοκληρώσω δηλαδή, γιατί η ψυχολογική μου κατάσταση, εκεί που με είχαν φέρει, δεν το επέτρεπε».

«Έφτασα να παίρνω χάπια, με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική του Σισμανογλείου. Δεν το είπα σε κανέναν, γιατί εγώ ζω από αυτή τη δουλειά»

Σε επόμενη τηλεοπτική εμφάνισή της, επίσης στο Mega, η ηθοποιός πρόσθεσε τα εξής: «Τα νέα παιδιά ζητούν κάπως να καθαρίσουμε τον θεατρικό χώρο. Το 2017 με ονόμασε κάποιος μοναχική λύκαινα, γιατί δεν έκανα τα χατίρια κανενός». Διοχέτευσε, μάλιστα, τα προσωπικά της βιώματα στο βιβλίο της, με τη διαφορά ότι η ηρωίδα του είναι μια γυναίκα «που δεν έχει δημόσιο λόγο ούτε υποστήριξη από την οικογένειά της».

Η Παπαδήμα συμπλήρωσε στη νέα της δήλωση πως «είναι καθεστώς αυτό το πράγμα, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις αλλά σε ποσοστό 99% είναι μια τέτοια κατάσταση. Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου κάποιοι καλοντυμένοι κύριοι να παρενοχλούν κορίτσια στο μετρό, ας πούμε. Βρέθηκε και η κόρη μου ανάμεσα σε αυτή την παρέα. Οπότε εγώ ντύθηκα και έφτασα, τρελή, μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Και βλέπω μέσα έναν ανεκδιήγητο τύπο, με πολιτικά, θρασύ, απαξιωτικό, και του λέω, κύριέ μου, αυτή τη στιγμή να σηκωθείτε και να τρέξετε Δουκίσσης Πλακεντίας, στο μετρό, που γίνεται παρενόχληση από τρεις καλοντυμένους. Και η απάντηση; Δεν είναι σε εμάς η Δουκίσσης Πλακεντίας, είναι στο Χαλάνδρι. Υποστήριξη από την κοινωνία δεν υπάρχει. Καταντάει να γίνεται ένα κουτσομπολιό στα κανάλια μετά».

«Υποστήριξη από την κοινωνία δεν υπάρχει. Καταντάει να γίνεται ένα κουτσομπολιό στα κανάλια μετά»

Για το περιστατικό σεξουαλικής βίας που βίωσε η ίδια, είπε τα εξής: «Πήρα τα ηρεμιστικά μου, κάθισα στο σπίτι μου, έφαγα τις σάρκες μου, γιατί ήθελα να φωνάξω, να ουρλιάξω, να βρίσω. Έχω ακούσει δύο φορές πως αν μιλήσω θα με βρουν σε χαντάκι. Τη μια από αστυνομικό, την δεύτερη από θεατρικό παραγωγό». Τα πράγματα μάλιστα ήταν χειρότερα όταν ήταν μικρότερη. Η ηθοποιός θυμήθηκε ένα περιστατικό, όταν συμμετείχε σε μια παράσταση είκοσι χρονών, όπου η πρωταγωνίστρια της είχε πει: «Ε ρε τι κρεβάτια έχεις να περάσεις». «Και της λέω εγώ, ό,τι κάνω θα το κάνω με το σπαθί μου και θυμάμαι τι γέλιο έπεσε στο τραπέζι. Κράτησα λοιπόν ένα σπίτι, έναν σύντροφο με τα προβλήματά μας, μεγάλωσα ένα παιδί όπως μπορούσα, αφοσιωμένη σα μάνα και έφτασα να κάνω δικά μου πράγματα, θεατρικά, που μου αρέσουν».

Δείτε τις δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις της Δήμητρας Παπαδήμα:

«Δέχτηκα σεξουαλική βία την ώρα της παράστασης. Με έστειλε μέχρι την ψυχιατρική κλινική»

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Glomex

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".