ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δεν είσαι μόνη: 5 διάσημοι μιλούν για τον διαβήτη

Αρκετοί διάσημοι πάσχουν από διαβήτη και σε συνεντεύξεις τους έχουν μιλήσει για την ασθένεια και πώς την αντιμετωπίζουν.

Δεν είσαι μόνη: 5 διάσημοι μιλούν για τον διαβήτη

Πέντε διάσημοι μιλούν για το διαβήτη. Πώς αντέδρασαν όταν το έμαθαν, οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους και πώς τον αντιμετωπίζουν.

Δεν είσαι μόνη: 5 διάσημοι μιλούν για τον διαβήτη

Nick Jonas

Ο τραγουδιστής Nick Jonas μίλησε στο περιοδικό Diabetes Forecast για τη στιγμή που διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου Ι όταν ήταν μόλις 13 ετών. «Καθώς μεγάλωνα έχω παρατηρήσει αλλαγές στο διαβήτη μου. Συνεχώς αλλάζει -δε φτάνει σε ένα σημείο και μένει εκεί. Τον παρακολουθώ καθημερινά και κάνω τα πάντα για να το διαχειρίζομαι καλά. Υπάρχουν στιγμές, όμως, που δε θέλω να το αντιμετωπίσω».

Halle Berry

Η Halle Berry σε συνέντευξή της, είχε δηλώσει πώς ο διαβήτης τύπου ΙΙ την έχει επηρεάσει ως μητέρα. «Όταν το έμαθα είπα “Θεέ μου, έχω μια ασθένεια”. Ήμουν τρομοκρατημένη. Αλλά από τότε είμαι πιο υγιής και έχω γίνει καλύτερη μητέρα γιατί έχω επίγνωση πόση ζάχαρη καταναλώνουμε. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να κόψεις τη ζάχαρη, αλλά μπορεί να γίνει. Αρκεί να προσπαθήσεις».

Tom Hanks

Ο Tom Hanks καλεσμένος στον David Letterman είχε μιλήσει για το ρόλο που παίζει το βάρος του στη διαχείριση του διαβήτη τύπου ΙΙ. «Ο γιατρός μου είπε “Αν μπορείς να ζυγίζεις όσο στο γυμνάσιο, θα είσαι εντελώς υγιής και δεν θα έχεις διαβήτη”. Τότε είπα “Θα έχω διαβήτη, επειδή δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να ζυγίζω όσο ήμουν τότε”».

Salma Hayek

Μερικές μητέρες εμφανίζουν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως η Salma Hayek. «Είχα διαβήτη κατά τη διάρκεια της κύησης και δεν το είχα καταλάβει στην αρχή. Συμβαίνει σε γυναίκες που έχουν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν ήξερα αν ένιωθα άσχημα γιατί ήμουν έγκυος ή γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά. Είχα ναυτία για εννέα μήνες, το οποίο είναι ένα από τα συμπτώματα».

Larry King

Από την πλευρά του ο Larry King είχε τονίσει πόσο εύκολο είναι να υποτιμήσουμε το διαβήτη. «Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο για την υγεία μου αλλά ο διαβήτης είναι κάτι αφηρημένο. Αν κάποιος με ρωτήσει ποιο είναι το νούμερο 1 πρόβλημα υγείας, θα του απαντούσα το πρόβλημα με την καρδιά μου και αμέσως μετά ο διαβήτης. Οι γιατροί μου λένε το αντίστροφο γιατί στην πραγματικότητα ο διαβήτης είναι οι καρδιακές παθήσεις».

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".