ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αποζημίωση μαμούθ 1,5 εκατομμυρίου λιρών από το BBC στο παλάτι για την εξαπάτηση της Νταϊάνα

Το BBC χρησιμοποίησε δόλιες μεθόδους για να πείσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα να μιλήσει ανοιχτά σε βάρος του παλατιού, και τώρα θα το πληρώσει ακριβά.

Αποζημίωση μαμούθ 1,5 εκατομμυρίου λιρών από το BBC στο παλάτι για την εξαπάτηση της Νταϊάνα

Τα 60 λεπτά της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην εκπομπή Πανόραμα του BBC παραμένουν η πιο καθηλωτική συνέντευξη που έχει προβληθεί ποτέ στη βρετανική τηλεόραση, σπάζοντας κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.

Πριν από 26 χρόνια, η αποκαλυπτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε κλονίσει τη βρετανική μοναρχία αφού μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση και παραδέχτηκε ότι απάτησε τον Κάρολο κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

Η εκρηκτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στον Μάρτιν Μπασίρ προβλήθηκε το 1995, αλλά 25 χρόνια αργότερα, αποδείχτηκε ότι ο Άγγλος δημοσιογράφος είχε χρησιμοποιήσει πλαστά τραπεζικά έγγραφα και άλλες ανήθικες μεθόδους για να πείσει την πρώτη σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου να μιλήσει ανοιχτά σε αυτή τη συνέντευξη.

Ο δικαστής Ντάισον ανέλαβε την υπόθεση και κατάφερε τελικά να αποδείξει πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει την εν λόγω συνέντευξη.

Το BBC αναφέρει ότι η βασιλική οικογένεια θα λάβει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. λιρών από τα έσοδα, που έχει λάβει ο σταθμός πουλώντας τα δικαιώματα της συνέντευξης σε άλλα παγκόσμια κανάλια.

Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, τα χρήματα θα διατεθούν σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, τον οποίο θα ορίσει η βασιλική οικογένεια και πιο συγκεκριμένα, οι γιοι της πριγκίπισσας, πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακούγεται ότι το κανάλι έχει ήδη στείλει ορισμένα απολογητικά γράμματα στο Μπάκιγχαμ για το κακό που προξένησε η συνέντευξη τόσο στην φήμη της βασιλικής οικογένειας, όσο και στην ψυχολογία της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Σε μια κομβική στιγμή τόσο στη βασιλική όσο και στην τηλεοπτική ιστορία, η Νταϊάνα είπε στον Μπασίρ και τα 23 εκατομμύρια τηλεθεατες που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη στις 20 Νοεμβρίου του 1995: «Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν κάπως στριμωγμένα».

Με αυτές τις λέξεις, η Νταϊάνα τόλμησε να μιλήσει δημόσια για το βάρος «των τριών» που σήκωνε στις πλάτες της όσο ήταν παντρεμένη με τον Κάρολο, με την ανοχή του Παλατιού, αναφερόμενη στην επί χρόνια εξωσυζυγική σχέση του πρίγκιπα με την Καμίλα.

Ακούγεται ότι το κανάλι έχει ήδη στείλει ορισμένα απολογητικά γράμματα στο Μπάκιγχαμ για το κακό που προξένησε η συνέντευξη τόσο στην φήμη της βασιλικής οικογένειας,

Τότε, η Νταιάνα δεν σκέφτηκε τίποτα, ούτε τη φήμη της ούτε τα παιδιά της. Σε σε αυτή την καθηλωτική συνομιλία με τον δημοσιογράφο, παραδέχτηκε ακόμα ότι και η ίδια ήταν άπιστη και ότι είχε απατήσει τον σύζυγό της με τον αξιωματικό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ. «Ναι, τον λάτρευα. Ναι, ήμουν ερωτευμένη μαζί του».

Στην ίδια συνέντευξη, η Νταϊάνα είχε αμφισβητήσει την καταλληλότητα του Κάρολου να γίνει βασιλιάς, είχε μιλήσει για τις διατροφικές διαταραχές που είχε βιώσει κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Η μαγνητοσκόπηση είχε πραγματοποιηθεί με απόλυτη μυστικότητα δυο εβδομάδες νωρίτερα, στα ιδιαίτερα διαμερίσματά της στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Στο προσωπικό είχε δοθεί άδεια και οι μόνοι άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί της ήταν ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ο κάμεραμαν και ο ηχολήπτης.

Σε αυτή την προσπάθειά της να βλάψει το παλάτι και τον πρώην σύζυγό της, η Νταϊάνα δεν αναλογίστηκε το κακό που έκανε στα παιδιά της.

Και οι δυο γονείς δεν αναλογίστηκαν πόσο πλήγωναν τα παιδιά τους όταν εξέθεταν με αυτό τον τρόπο την κακή τους σχέση, το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.

Ετσι, αφού προβλήθηκε αυτή η συνέντευξη, βλέποντας την αντίδραση του πρίγκιπα Γουίλιαμ όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας του κατάλαβε πόσο κακό τους είχε κάνει. Η αποκάλυψη της σχέσης της Νταϊάνα με τον Τζέιμς Χιούιτ ήταν μεγάλη απογοήτευση για τα παιδιά, καθώς είχαν περάσει πολλές ώρες με τον «θείο Τζέιμς» όπως τον φώναζαν και δεν περίμεναν ότι είχε τέτοιου είδους σχέση με τη μητέρα τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".