ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από μικροαντικείμενα μέχρι πανάκριβα κολιέ. Διάσημες που έχουν συλληφθεί να κλέβουν από καταστήματα

Κλεπτομανία αναφέρεται μία παθολογική τάση κλοπής που εμφανίζεται σ' ένα άτομο με τη μορφή μιας ακατανίκητης ανάγκης να κλέψει ένα ορισμένο αντικείμενο

Από μικροαντικείμενα μέχρι πανάκριβα κολιέ. Διάσημες που έχουν συλληφθεί να κλέβουν από καταστήματα

Σύμφωνα με το αντίστοιχο λήμμα στη Bικιπαίδεια ως κλεπτομανία αναφέρεται μία παθολογική τάση κλοπής που εμφανίζεται σ' ένα άτομο με τη μορφή μιας ακατανίκητης ανάγκης να κλέψει ένα ορισμένο αντικείμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αντικείμενα που κλέβει ο κλεπτομανής είναι κατά κανόνα ευτελούς αξίας (π.χ. ένα μολύβι ή έναν αναπτήρα), αρκεί να το πάρει κρυφά απ' τους άλλους καθώς προέχει η ένταση της επιθυμίας να κλέψει.

Η κλεπτομανία εμφανίζεται σε ανθρώπους με μειωμένη ικανότητα αντίστασης σε εσωτερικές παρορμήσεις. Ο κλεπτομανής έχει τη συναίσθηση ότι η πράξη του είναι και αξιόμεμπτη αλλά και άσκοπη, ωστόσο δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στην έντονη επιθυμία κλοπής που του έρχεται ξαφνικά. Ακόμα κι αν γίνει αντιληπτός και δεχθεί προσβολή ή εξευτελισμό για την πράξη του, αυτό δεν θα τον βοηθήσει να το αποφύγει την επόμενη φορά.

Ίσως η παραπάνω ανάλυση να βοηθάει σημαντικά στο να κατανοήσουμε πώς γίνεται άνθρωποι με μεγάλες περιουσίες, διάσημα ονόματα που μπορούν να έχουν ό,τι πραγματικά λαχταρήσει η ψυχή τους μπαίνουν στην διαδικασία να κλέψουν ένα αντικείμενο ασήμαντης πραγματικά αξίας, παίρνοντας ταυτόχρονα το ρίσκο να γίνουν αντιληπτοί με αποτέλεσμα να διασυρθούν στον διεθνή τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσα στους celebrities που έχουν στο παρελθόν ταλαιπωρηθεί από την συγκεκριμένα ψυχική διαταραχή είναι διάσημες γυναίκες όπως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Μέγκαν Φοξ, αλλά και το πιο τρανταχτό παράδειγμα της παγκόσμιας σόουμπιζ, η Γουινόνα Ράιντερ,

Βέβαια δεν έχουν συλληφθεί όλες οι celebrities, που γνωρίζουμε ότι πάσχουν από κλεπτομανία, για κλοπή μικροαντικειμένων πολύ χαμηλής αξίας. Η Λίντσεϊ Λόχαν είχε συλληφθεί το 2011 σε ένα κοσμηματοπωλείο στη Βενετία όταν έκλεψε ένα κολιέ αξίας 2.500 δολαρίων. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν ότι το κόσμημα έλειπε λίγη ώρα αργότερα και ανακάλυψαν βλέποντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ότι η διάσημη ηθοποιός και κληρονόμος ήταν εκείνη που πήρε το κόσμημα. Μάλιστα, στο βίντεο η Λόχαν φαίνεται να φοράει το κολιέ σα να μην τρέχει τίποτα. Η ίδια υποστήριξε πως το κατάστημα της δάνεισε το κολιέ για μερικές ώρες και ότι ήθελε να το επιστρέψει την επόμενη μέρα, αλλά είχε πάρα πολλές δουλειές.

Από την άλλη η Γουινόνα Ράιντερ έχει παραδεχθεί δημόσια την μάχη που έχει δώσει με την κλεπτομανία, με την όλη ιστορία να της στοιχίζει τελικά μερικά χρόνια από την καριέρα της, 10.000 δολάρια σε πρόστιμο και 480 ώρες σε κοινωνική εργασία. Παρόλο που τελικά απέφυγε την φυλακή το στίγμα της διάσημης που κάποτε επιχείρησε να φύγει από το Saks της Πέμπτης Λεωφόρου με πράγματα αξίας 5.000 δολαρίων τα οποία δεν είχε πληρώσει. Η Γουινόνα βέβαια αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ, διακωμωδώντας το προβλημά της ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Δες το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".