ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αδερφικός ανταγωνισμός: Όταν η Τζάκι και η Λι μάλωναν για τον Ωνάση

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης «καταδίωκε» την Λι μέχρι και την δολοφονία του Τζ. Φ. Κένεντι. Στη συνέχεια ο Έλληνας μεγιστάνας έστρεψε την προσοχή του προς την Τζάκι.

Αδερφικός ανταγωνισμός: Όταν η Τζάκι και η Λι μάλωναν για τον Ωνάση

Τη ζωή της Τζάκι Ωνάση, της αδελφής της Λι Ραντζιβίλ και της μητέρας τους Τζάνετ Λι Μπουβιέ είχε βάλει ως «στόχο» ο βιογράφος των διασημοτήτων J. Randy Taraborrelli, προκαλώντας πονοκέφαλο στους συγγενείς της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ.

Στόχος του βιογράφου είναι το βιβλίο να κυκλοφορήσει άμεσα, ήδη μπορεί κάποιος να το προ-παραγγείλει στο Amazon, αλλά σύμφωνα με το Page Six «η Λι τάσσεται σθεναρά εναντίον του βιβλίου και έχει πει στους φίλους της να μην μιλήσουν».

Αδερφικός ανταγωνισμός: Όταν η Τζάκι και η Λι μάλωναν για τον Ωνάση
H Λι, η Τζάκι και η αλλόκοτη σχέση τους.

Ο Taraborrelli θα μιλήσει μεταξύ άλλων για την Τζάκι, την Τζάνετ και τη Λι, τον πρώην σύντροφο της Λι, τον φωτογράφο Πίτερ Μπαρντ και τον αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Μάιερ και τους φίλους τους όπως τον σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς, τον ενδυματολόγο του Μπρόντγουεϊ Γουίλιαμ Ίβι Λογνκ, τη σχεδιάστρια μόδας Καρολίνα Χερέρα, τον δημοσιογράφο Άντρε Λεόν Τάλι και τον σχεδιαστή Ραλφ Ρούτσι.


Η Ραντζιβίλ μισεί την σύγκριση με την μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη αδελφή της και όπως δήλωσε την περασμένη άνοιξη στο Vanity Fair «Παρακαλώ πείτε μου, αυτό δεν είναι μία ιστορία για την αδελφή μου κι εμένα. Έχω αρρωστήσει από αυτό! Είναι σαν να είμαστε σιαμαία!».

Ο Taraborrelli, ο οποίος έχει γράψει 18 βιογραφικά βιβλία μεταξύ των οποίων για την Μαντόνα, τη Σερ και την Νταϊάνα Ροζ, θέλει σ’ αυτό το βιβλίο να αναφερθεί στην αντιπαλότητα που είχαν μεταξύ τους οι δύο αδελφές, οι οποίες ήταν ανταγωνιστικές ως προς την προσοχή των ανδρών, όπως του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης «καταδίωκε» την Λι μέχρι και την δολοφονία του Τζ. Φ. Κένεντι. Στη συνέχεια ο Έλληνας μεγιστάνας έστρεψε την προσοχή του προς την Τζάκι την οποία και παντρεύτηκε το 1968.

Μια εκθαμβωτική βιογραφία τριών από τις πιο λαμπερές γυναίκες του 20ού αιώνα: τη Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, τη μητέρα της, η Janet Lee Auchincloss, και την αδελφή της, πριγκίπισσα Lee Radziwill. «Ξέρετε ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας;» Η Janet Bouvier Auchincloss θα ρωτούσε τις κόρες της Jackie και Lee κατά τη διάρκεια του τσαγιού τους. «Χρήματα και εξουσία», θα απαντούσε η ίδια. Ήταν ένα μάθημα που τα δύο κορίτσαι δε θα ξεχνούσαν ποτέ. Ακολούθησαν στα βήματα της μητέρας τους μετά το γάμο της με τον φιλόδοξο σοσιαλιστή "Black Jack" Μπουβιέ και τον «υπέροχα πλούσιο» κληρονόμο της Standard Oil, τον Hugh D. Auchincloss.

Ο Αριστοτέλης και η Λι.

Η Jacqueline Bouvier θα παντρευτεί τον John F. Kennedy και η ιστορία του γάμου τους είναι θρυλική, όπως και η ιστορία του δεύτερου γάμου της με τον Έλληνα Ναυτικό μεγιστάνα, τον Αριστοτέλη Ωνάση. Λιγότερο γνωστή είναι η ιστορία της ερωτικής σχέσης της με έναν παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα και έναν βρετανό ομότιμο.

Η Τζάκι (αριστερά) στην ηλικία των 6 με την αδερφή της Λι, 1 Ιανουαρίου του 1935.
Η Τζάκι και η Λι Μπουβιέ.

Η αδελφή της, Λι, είχε επαφές με τον έναν και πιθανότατα και με τους δύο συζύγους της Τζάκι, εκτός από τους τρεις γάμους της, έναν παράνομο με έναν Πολωνό πρίγκιπα και έναν ακόμα με διάσημο σκηνοθέτη του Χόλιγουντ. Αν και οι γυναίκες Bouvier προσωποποίησαν την ομορφιά, το στυλ και τη μόδα, η πραγματική τους επιθυμία ήταν τα χρήματα, κάτι που τις οδήγησε να αναζητήσουν ισχυρούς άνδρες, ανεξάρτητα από το κόστος για τους εαυτούς τους ή για τους συντρόφους τους. Αυτό που επιβαλλόνταν ήταν η σκληρή άνοδο τους στην κορυφή.

Η βιογραφία τους είναι βασισμένοι σε εκατοντάδες συνεντεύξεις με τους φίλους και την οικογένεια των Bouviers, μεταξύ των οποίων και τους αδελφούς τους, καθώς και επιστολές και περιοδικά. Ο J. Randy Taraborrelli ζωγραφίζει ένα εξαιρετικό ψυχολογικό πορτρέτο δύο διάσημων αδελφών και την άγρια ​​φιλόδοξη μητέρα τους.

Δείτε μία πρόσφατη συνέντευξη της Λι στην Σοφία Κόπολα για τους New York Times:

Πηγή:ΑΠΕ/ Amazon.com

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".