ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«12 ετών, η αδερφή μου με νάρκωσε με Βάλιουμ, κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό» 

Ενδοοικογενειακή βία, ρατσισμός και ναρκωτικά στις αποκαλύψεις της νέας βιογραφίας της Μαράια Κάρει για την παιδική ηλικία της, από την οποία επέζησε ως εκ θαύματος.

«12 ετών, η αδερφή μου με νάρκωσε με Βάλιουμ, κοκαΐνη και προσπάθησε να με πουλήσει σε προαγωγό» 

Οι λαμπερές φωτογραφίες της Μαράια Κάρεϊ δεν θυμίζουν σε τίποτα την παιδική ηλικία της, τόσο τραγική που ακόμα και ένας σεναριογράφος δραματικών ταινιών δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί τις καταστάσεις που περιγράφει η ερμηνεύτρια. Μια ζωή γεμάτη ενδοοικογενειακή βία, φόβο, ρατσισμό και ναρκωτικά, όπως αποκαλύπτεται στη νέα βιογραφία της, «The Meaning of Mariah Carey».

«Από νήπιο ακόμα, είχα αναπτύξει το ένστικτο να καταλαβαίνω πότε έρχεται η βία» έγραψε η Κάρεϊ. «Λες και μπορούσα να μυρίσω την καταιγίδα, καταλάβαινα πότε τα ουρλιαχτά των μεγάλων είχαν φτάσει σε μια συγκεκριμένη ένταση που σήμαινε ότι θα έπρεπε να κρυφτώ». Ανάμεσα στα περιστατικά που αφηγείται είναι εκείνο του αδερφού της που εκτόξευσε τη μητέρα της πάνω σε έναν τοίχο με τόση δύναμη, ώστε «ακούστηκε σαν αληθινός πυροβολισμός». Η 6χρονη τότε μόλις Κάρεϊ τηλεφώνησε σε έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν έφτασαν «οι μπάτσοι, ένας από αυτούς με κοίταξε και μιλώντας σε αυτόν που ήταν δίπλα του, είπε: “Αν αυτό το παιδί τα καταφέρει, θα είναι θαύμα". Εκείνη τη νύχτα, έγινα λιγότερο παιδί και περισσότερο ένα θαύμα».

«Ένας μπάτσος με κοίταξε και μιλώντας σε αυτόν που ήταν δίπλα του, είπε: “Αν αυτό το παιδί τα καταφέρει, θα είναι θαύμα". Εκείνη τη νύχτα, έγινα λιγότερο παιδί και περισσότερο ένα θαύμα»

Παιδί μεικτού γάμου, έζησε τον ρατσισμό από πολύ μικρή. Στο βιβλίο θυμάται ένα περιστατικό στο σχολείο όπου, 4 ετών ακόμα, όταν χρησιμοποίησε καφέ μαρκαδόρο για να ζωγραφίσει τον Αφροαμερικανό πατέρα της οι δάσκαλοί της «άρχισαν να κακαρίζουν» νομίζοντας ότι είχε κάνει λάθος. «Είχαν δει μόνο το ένα μέλος της πενταμελούς οικογένειάς μου: τη λευκή μητέρα μου, που με άφηνε καθημερινά στο σχολείο» γράφει.

«Δεν είχαν ιδέα ούτε τη φαντασία να υποψιαστούν ότι η ελαφρώς σκουρόχρωμη επιδερμίδα μου, η πλατιά μύτη μου και οι μπούκλες στα μαλλιά μου προέρχονταν από τον πατέρα μου». Ο γάμος της μητέρας της είχε οδηγήσει στην αποξένωσή της από τους γονείς, οι οποίοι δεν τον ενέκριναν. Η Μαράια ήταν η μοναδική από τα αδέρφια της που είχε την ευκαιρία να επισκέπτεται τη γιαγιά της, «υποψιάζομαι γιατί ήμουν σχετικά ανοιχτόχρωμη για παιδί μεικτού γάμου».

Δεν συνέδεσε ποτέ το σπίτι της με τη θαλπωρή και τη ζεστασιά, αλλά με το φόβο και την ανασφάλεια. Ένα από τα πιο σοκαριστικά γεγονότα το περιγράφει ως εξής: «Όταν ήμουν 12 ετών, η αδερφή μου με νάρκωσε με Βάλιουμ, μου πρόσφερε ένα ροζ νύχι γεμάτο κοκαΐνη, μου προκάλεσε εγκαύματα τρίτου βαθμού και προσπάθησε να με πουλήσει σε έναν προαγωγό». Όταν, ωστόσο, άρχισε να κάνει καριέρα στη μουσική, η στάση της οικογένειάς της άλλαξε απέναντί της και άρχισε να την αντιμετωπίζει σαν «ΑΤΜ με περούκα». Προσπάθησε μάλιστα, σύμφωνα με την περιγραφή της ίδιας, «να με παρουσιάσει ως ασταθή και να με κλείσει σε ίδρυμα αφού είχα υπογράψει το πιο παχυλό συμβόλαιο για σόλο καλλιτέχνη στην ιστορία».

Δυστυχώς ούτε με τον πρώτο γάμο της κατάφερε να δραπετεύσει από τον κύκλο της βίας. Ο πρώτος της σύζυγος, 21 χρόνια μεγαλύτερός της και πρόεδρος της Sony Music, αποδείχθηκε χειριστικός και βίαιος. Ποτέ δεν υπήρξε μεταξύ τους «ισχυρή σεξουαλική ή σωματική έλξη, αλλά του εμπιστεύτηκα το έργο μου και τον εαυτό μου» σχολιάζει η Μαράια. Βρέθηκε, ωστόσο, να κοιμάται με ένα σακίδιο κάτω από το κρεβάτι της, γεμάτο με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση που έπρεπε να δραπετεύσει, σε ένα σπίτι γεμάτο σεκιουριτάδες και κάμερες ασφαλείας, που θύμιζε φυλακή.

Βρέθηκε να κοιμάται με ένα σακίδιο κάτω από το κρεβάτι της, γεμάτο με είδη πρώτης ανάγκης σε περίπτωση που έπρεπε να δραπετεύσει από τον πρώτο της σύζυγο

Ο Τόμυ Μοτόλα, όπως ήταν το όνομά του, έλεγχε τα πάντα, από τη μουσική που άκουγε η Μαράια μέχρι τη μουσική που δημιουργούσε. Η καθοριστική στιγμή, που αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, ήταν όταν την απείλησε σέρνοντας ένα μαχαίρι μέχρι το πιγούνι της.

Έφτιαξε ξανά την προσωπική ζωή της με τον κωμικό και ράπερ Νικ Κάνον, με τον οποίο απέκτησαν τα δίδυμα, Μόροκαν και Μονρόε. Και παρόλο που και ο δεύτερος γάμος της κατέληξε σε διαζύγιο, η Μαράια κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, σύμφωνα με τη βιογραφία, να τους εξασφαλίσει ένα ασφαλές και εύπορο περιβάλλον, εντελώς διαφορετικό από εκείνο στο οποίο μεγάλωσε η ίδια. «Η ζωή τους δεν έχει απειληθεί ποτέ» καταλήγει προσθέτοντας: «Οι μπάτσοι δεν έχουν εισβάλει ποτέ στο σπίτι μας. Έχουν κάπου 300 μπλουζάκια να ανταλλάζουν και να δωρίζουν και όλοι αποδέχονται τα γλυκά, μαλακά μπουκλάκια των μαλλιών τους. Δεν ζουν μέσα στο φόβο. Ποτέ δεν έχει χρειαστεί να δραπετεύσουν ούτε έχουν προσπαθήσει να καταστρέψουν ο ένας τον άλλο».

Δείτε ένα ρεπορτάζ για το τραγικό παρελθόν της Μαράια Κάρεϊ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: EPA/MIKE NELSON

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".