ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Συνδυασμός "The Truman Show" και ζωής σε ζωολογικό κήπο τα βασιλικά ανάκτορα»

Ο πρίγκιπας Χάρι σε νέες αποκαλύψεις.

«Συνδυασμός "The Truman Show" και ζωής σε ζωολογικό κήπο τα βασιλικά ανάκτορα»

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο δούκας του Σάσεξ, Χάρι, μιλώντας στον Αμερικανό ηθοποιό Νταξ Σέπαρντ και στο podcast «Armchair Expert» για τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε στη βασιλική οικογένεια, τη Μέγκαν και την ψυχική υγεία.

Ο πρίγκιπας Χάρι στη συνέντευξή του φάνηκε να επικρίνει την ανατροφή του από τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, λέγοντας ότι ήταν γεμάτος «με πολύ πονεμένες στιγμές και δοκιμασίες» και τόνισε ότι ήθελε να «σπάσει την αλυσίδα» για τα παιδιά του. Αισθάνεται «πραγματικά απογοητευμένος» από τον πατέρα του, ο οποίος σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματά του.

Αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία, ο Χάρι είπε: «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Δεν νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε το δάχτυλο ή να κατηγορούμε κανέναν. Εάν έχω βιώσει κάποια μορφή πόνου ή ταλαιπωρίας είναι εξαιτίας του ίδιου πόνου που ίσως υπέφεραν ο πατέρας μου ή οι γονείς μου. Γι' αυτό θα σπάσω αυτή την αλυσίδα, ώστε να μην την περάσω, και εγώ στα παιδιά μου. Και θα πω: "Ξέρεις αυτό συνέβη σε μένα, αλλά δεν θα επιτρέψω να σου συμβεί και σε εσένα"».

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε το δάχτυλο ή να κατηγορούμε κανέναν. Εάν έχω βιώσει κάποια μορφή πόνου ή ταλαιπωρίας είναι εξαιτίας του ίδιου πόνου που ίσως υπέφεραν ο πατέρας μου ή οι γονείς μου»

Στα 20 του χρόνια, συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε τα βασιλικά καθήκοντα, έχοντας δει τι έκαναν στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σε μια συνέντευξη 90 λεπτών, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος περιμένει το δεύτερο παιδί του από την Μέγκαν και είναι ήδη πατέρας του Άρτσι, παρομοίωσε τη ζωή στα βασιλικά ανάκτορα ως «ένα συνδυασμό του "The Truman Show" και της ζωής σε ζωολογικό κήπο».

Στην ταινία του 1998 «The Truman Show», υποψήφια για Όσκαρ, με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ, ο ηθοποιός υποδύεται έναν άνδρα του οποίου η γέννηση μεταδόθηκε τηλεοπτικά και αγνοεί ότι ζει τη ζωή του στο τεράστιο πλατό μιας τηλεοπτικής εκπομπής με εκατομμύρια θεατές.

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ζήτημα για μένα ήταν ότι όταν γεννιέσαι σε αυτό κληρονομείς τον κίνδυνο που το συνοδεύει, κληρονομείς κάθε στοιχείο χωρίς επιλογή» είπε ο πρίγκιπας Χάρι προσθέτοντας ότι ένιωθε ότι τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πίστευαν ότι είχαν «κυριότητα» πάνω του.

Στο παρελθόν είχε αναγκαστεί να «υποφέρει με χαμόγελο», και πρόσθεσε: «Έχω δει το παρασκήνιο, έχω δει το επιχειρηματικό μοντέλο του πώς λειτουργεί, και δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού».

Ο πρίγκιπας είπε επίσης, πως ξεκίνησε ψυχοθεραπεία μετά από μια συνομιλία που είχε με τη σύζυγό του, Μέγκαν, η οποία «είδε ότι ήταν ακόμα θυμωμένος». Τον βοήθησε να «βγάλει το κεφάλι του από την άμμο» και να συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσει την προνομιακή του θέση για να υποστηρίξει συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη.

Ξεκίνησε ψυχοθεραπεία μετά από μια συνομιλία που είχε με τη σύζυγό του, Μέγκαν, η οποία «είδε ότι ήταν ακόμα θυμωμένος». Τον βοήθησε να «βγάλει το κεφάλι του από την άμμο»

Αναφερόμενος στον πρίγκιπα Κάρολο, είπε: «Ξαφνικά άρχισα να συνθέτω το παζλ, ξέρω τι έγινε στη ζωή του, πώς πήγε στο σχολείο, ξέρω τη σχέση του με τους γονείς του, τον τρόπο που με μεγάλωσε. Τώρα ξέρω πώς να μεγαλώσω καλύτερα τα δικά μου παιδιά. Για αυτό είμαι εδώ. Έφερα την οικογένειά μου στις ΗΠΑ. Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις βάζοντας προτεραιότητα την οικογένειά και την ψυχική μας υγεία».

Για τη σύντομη εμπειρία της Μέγκαν από τα βασιλικά ανάκτορα σχολίασε: «Δεν χρειάζεται να είσαι πριγκίπισσα, μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που θα είναι καλύτερη από οποιασδήποτε πριγκίπισσας».

Ο Χάρι αποκάλυψε ότι τις πρώτες μέρες της σχέσης του με την Μέγκαν συναντήθηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο και προσποιήθηκαν ότι δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον. «Εγώ φορούσα καπέλο του μπέιζμπολ, κοιτάζοντας κάτω στο πάτωμα και προσπαθούσα να μείνω ινκόγκνιτο. Είναι φοβερό πόσες τσίχλες βλέπεις».

Τις πρώτες μέρες της σχέσης του με την Μέγκαν συναντήθηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο και προσποιήθηκαν ότι δεν γνώριζε ο ένας τον άλλον.

Περιέγραψε το «τώρα» και την ελευθερία που νιώθει στο Λος Άντζελες: «Νιώθω διαφορετικά. Μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου, να περπατήσω με αίσθημα μεγαλύτερης ελευθερίας, να κάνω μαζί με τον γιο μου βόλτα με το ποδήλατο».

Καθώς ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη, το μουσείο Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο απομάκρυνε τα κέρινα ομοιώματα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από την έκθεση με τα υπόλοιπα ομοιώματα μελών της βασιλικής οικογένειας τοποθετώντας τα στη ζώνη του Χόλιγουντ μαζί με άλλες διασημότητες. Ο κέρινος πρίγκιπας Χάρι και η κέρινη Μέγκαν Μαρκλ, δεν βρίσκονται πλέον δίπλα στην Ελισάβετ, τον Γουίλιαμ και την Κέιτ, αλλά κοντά σε διασημότητες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμάλ Αλαμουντίν, οι Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ.

*Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.