ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μηνύθηκε από οικογένεια πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

Η οικογένεια απαιτεί αποζημίωση 25 εκατομμυρίων δολαρίων από τον χολιγουντιανό ηθοποιό, έπειτα από δική του πράξη καλοσύνης.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν μηνύθηκε από οικογένεια πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν

Δεν έχει τέλος ο δικαστικός αγώνας του Άλεκ Μπάλντουιν, έπειτα από τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», όπου πρωταγωνιστούσε. Ο χολιγουντιανός star, αρκετούς μήνες τώρα, συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του, αφού η τραγωδία σημειώθηκε έπειτα από πυροβολισμό, με όπλο που έτυχε να κρατάει στα χέρια του για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή, ο Μπάλντουιν βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες σε βάρος του, αυτή την φορά όμως, δέχτηκε μήνυση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, οικογένεια ενός πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, στην διάρκεια της απόσυρσης των στρατευμάτων της αμερικανικής κυβέρνησης, μήνυσε τον Άλεκ Μπάλντουιν για συκοφαντική δυσφήμιση, ισχυριζόμενη ότι ο ηθοποιός κατηγόρησε ψευδώς τους συγγενείς του στρατιώτη, ότι ενεπλάκησαν στην εξέγερση που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου του περασμένου έτους στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Μπάλντουιν αναζήτησε μια από τις αδερφές του στα social media, προκειμένου να στείλει μια επιταγή 5.000 δολαρίων στην οικογένεια του.

Ο Rylee McCollum ήταν ένας από τους 13 στρατιώτες των ΗΠΑ που σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση της 26ης Αυγούστου έξω από την πύλη Abbey του διεθνούς αεροδρομίου Hamid Karzai στο Αφγανιστάν έπειτα από κατάληψη των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Casper Star-Tribune», μετά τον θάνατο του 20χρόνου πεζοναύτη, ο Μπάλντουιν αναζήτησε μια από τις αδερφές του στα social media, προκειμένου να στείλει μια επιταγή 5.000 δολαρίων στην οικογένεια του. Η Roice McCollum εξήγησε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, στο οποίο κατέβαλε την μήνυση, ότι ο πολυβραβευμένος ηθοποιός τους πρόσφερε τα χρήματα αυτά ως «φόρο τιμής για έναν στρατιώτη που θυσιάστηκε για την πατρίδα».

Η Roice McCollum εξήγησε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, στο οποίο κατέβαλε την μήνυση, ότι ο πολυβραβευμένος ηθοποιός τους πρόσφερε τα χρήματα αυτά ως «φόρο τιμής για έναν στρατιώτη που θυσιάστηκε για την πατρίδα».

Όμως, παρά την πράξη καλοσύνης, η οικογένεια κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι αδίκως τους ενέπλεξε, λίγες ημέρες νωρίτερα, στην εισβολή που σημειώθηκε στην Ουάσινγκτον το περασμένο έτος. Αφορμή για την καταγγελία στάθηκε μια δημοσίευση της νεαρής κοπέλας στο Instagram ενόψει της «επετείου» για την συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή. Όπως παραδέχτηκε η ίδια, αν και συμμετείχε στις διαδηλώσεις υπέρ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν εκείνη την ημέρα. Ο Άλεκ Μπάλντουιν φέρεται πως σχολίασε σε προσωπικό μήνυμα την εν λόγω δημοσίευση, κατονομάζοντας την οικογένεια ως «ταραχοποιούς». «Όταν έστειλα τα χρήματα για τον αείμνηστο αδερφό σου, από πραγματικό σεβασμό για την υπηρεσία του σε αυτή τη χώρα, δεν ήξερα ότι ήσουν ταραχοποιός της 6ης Ιανουαρίου» έγραψε ο star του «30 Rock».

O ηθοποιός αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την φωτογραφία της Roice, εξηγώντας στους 2.4 εκατομμύρια ακολούθους του, την εμπλοκή της στην διαδήλωση της 6ης Ιανουαρίου.

Η κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμηση προέκυψε όταν ο ηθοποιός αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την φωτογραφία της Roice, εξηγώντας στους 2.4 εκατομμύρια ακολούθους του, την εμπλοκή της στην διαδήλωση της 6ης Ιανουαρίου. Η οικογένεια ισχυρίζεται πως δέχεται συνεχώς μηνύματα μίσους και απειλητικές προειδοποιήσεις από τους οπαδούς του Μπάλντουιν. Μάλιστα έκαναν λόγο για πρόκληση «συναισθηματικής δυσφορίας», για αυτό και ζητούν αποζημίωση 25 εκατομμύριων δολαρίων από τον γνωστό ηθοποιό.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.