ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καλοκαιρινό όνειρο: Άγνωστη ελληνική παραλία με νερά πισίνας μοιάζει βγαλμένη από την Καραϊβική

Βρίσκεται στη σκιά μιας πολύ διασημότερης και ίσως γι’ αυτό δεν είναι τόσο γνωστή, αλλά ήρθε η ώρα να την ανακαλύψουμε μέσα από τις ονειρεμένες εικόνες ενός βίντεο.

Μπορεί να μην είμαστε ακόμα σε θέση να ταξιδέψουμε εκτός νομού, αλλά τίποτα δεν μας περιορίζει να μετακινηθούμε νοερά στις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Νέος προορισμός μας γίνεται μια παραλία με καταγάλανα νερά πισίνας, στην οποία μας ταξιδεύει ένα βίντεο.

Ο λόγος για τον οποίο δεν είναι τόσο γνωστή είναι γιατί βρίσκεται στη σκιά του διάσημου Σίμου στην Ελαφόνησο. Όπως διαπιστώνουμε όμως είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο γοητευτική. Πρόκειται για την παραλία Παναγιά Ελαφονήσου, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Toν χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν "Λιμνίτσα"

Όπως διαβάζουμε στις πληροφορίες του βίντεο, τον χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν "Λιμνίτσα". Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με κέδρους, αμμόλοφους και καταγάλανα βαθιά νερά.

Στην αγκάλη της Παναγιάς συναντάμε τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά τα νησιά δύει ο ήλιος, χαρίζοντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα σε όσους επισκεφτούν την παραλία της Παναγίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ομώνυμη, γραφική εκκλησία, γύρω από την οποία εκτείνεται ο οικισμός Κατωνήσι.

Αλλά η περιοχή είναι προικισμένη και με πολλές σπηλιές. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση, το Ελαφονήσι είναι η Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγιάς οι "Κυκλώπετρες". Το ιστορικά βέβαιο είναι ότι στα νερά των νησιών έγινε η Β' Βενετοτουρκική Ναυμαχία της Ελαφονήσου το 1717 με το ναύαρχο Πιζάνη (Δρ Μέντης Κ. 1993: 60-61), ενώ από αυτά, το 1806, διασώθηκε ο Κολοκοτρώνης (Ανωμήτρης Τζ. 1984-1996).

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: YouTube

Read Next

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.

19 Απρ 2024

Νέο τραγούδι από τους γιούς του Πολ ΜακΚάρντεϊ και του Τζον Λένον- η συνέχεια των Beatles;

Ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ και ο Σον Όνο Λένον έγραψαν μαζί τραγούδι

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Zendaya: Ξετρέλανε τους φαν η εμφάνιση της με το μαύρο φόρεμα της Vera Wang

Η συνεργασία της με τον διάσημο στιλίστα Law Roach αποφέρει πάντοτε εντυπωσιακούς καρπούς.

19 Απρ 2024

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: "Να έχουμε θέσεις στο τραπέζι των αποφάσεων -αλλά να μπορούμε και να αναποδογυρίζουμε το τραπέζι όταν αυτό ωφελεί μόνο λίγους"

Η ψυχολόγος Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, τονίζει πως μια πιο δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΕ είναι εφικτή, όπως και μια καλύτερη ζωή τώρα άμεσα για τους Έλληνες.

18 Απρ 2024

Η Σαρλίζ Θερόν με την 8χρονη κόρη της σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Νέα Υόρκη

H Σαρλίζ Θερόν ως brand ambassador του "Dior" πήγε να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του διάσημου οίκου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.