ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H λαμπερή πρεμιέρα του Τop Gun: Maverick στις Κάννες (και γιατί αγαπάμε τόσο πολύ το παλιό)

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα σίκουελ είναι πλέον εδώ. Στις Κάννες έφτασε ο Τομ Κρουζ και η συμπρωταγωνίστρια του Τζένιφερ Κόνελι ενθουσιάζοντας την Kρουαζέτ.

H λαμπερή πρεμιέρα του Τop Gun: Maverick στις Κάννες (και γιατί αγαπάμε τόσο πολύ το παλιό)

Και ποια δεν ήταν ερωτευμένη στα 80’ s με τον σκληρό, περιπετειώδη και ατίθασο Μάβερικ ο οποίος ωστόσο παρέμενε και καλό παιδί (παραδόξως) σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή του Iceman; Με γιγαντοαφίσες κολλημένες με blue tack ο Τομ Κρουζ ήταν κατά μία έννοια συγκάτοικός μας, άνθρωπος δικός μας. Είτε πάνω στη μηχανή είτε να βγαίνει από το αεροσκάφος του σε έβλεπε να διαβάζεις, να βάζεις τις πιτζάμες σου, να μιλάς στο σταθερό, βαρύ τηλέφωνό σου. Και αν καθοδόν τον απατούσαμε γιατί όλο και ερωτευόμασταν κανέναν συμμαθητή και έμπαινε στα πάρτι το Take my breath away; Έλιωναν καρδιές.

H λαμπερή πρεμιέρα του Τop Gun: Maverick στις Κάννες (και γιατί αγαπάμε τόσο πολύ το παλιό)

Ένα μικρό recap: Ο Μάβερικ (και οι υπόλοιποι) είναι πιλότοι του αμερικανικού στρατού. Όλοι νέοι, δυναμικοί και αποφασισμένοι να επιτύχουν. Ένα βράδυ θα δει σε ένα μπαρ μία καλλονή και θα την προσεγγίσει σχεδόν με θράσος που θα το θρυμματίσει εκείνη την ίδια στιγμή, για να ανακαλύψει την επόμενη πως είναι αστροφυσικός και… καθηγήτριά του. Τι τα θες όμως; Η σπίθα έχει ήδη ανάψει.

Ο Μάβερικ είναι όμως ένα πραγματικό ταλέντο, τολμά να σπάει τις νόρμες τη μία μετά την άλλη, σώζει τους συναδέλφους του και γίνεται διάσημος στη βάση όταν κατορθώνει να περιστρέψει 360 μοίρες το αεροσκάφος- κι άλλα πολλά κατορθώματα τελοσπάντων. Παράλληλα, βιώνουμε τον ανταγωνισμό του με τον (επίσης κούκλο) Iceman κι άρα αποκτά περαιτέρω ενδιαφέρον ο αγώνας του Μάβερικ. Στη "συνταγή" προσθέστε και την υπέροχη φιλία του με τον Goose που στη συνέχεια… Δεν θα πούμε. Και μετά; Μετά έρχεται ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών. Ανάμεσα στα τραγούδια το Take My Breath Away και το Danger Zone, με το οποίο ταυτίστηκε η ταινία. Τώρα αν πασπαλίσουμε όλο το δημιούργημα και με λίγο πατριωτισμό, απειλή εισβολής, πύρρειο νίκη των αμερικανικών δυνάμεων, έχουμε το κοκτέιλ έτοιμο.

Τώρα λοιπόν, 36 χρόνια μετά, σχεδόν ακριβώς (16 Μαϊου του 1986 είχε κάνει πρεμιέρα το πρώτο) έρχεται το σίκουελ που όλοι περιμέναμε. Στο Φεστιβάλ των Καννών προσγειώθηκε λοιπόν ο Μάβερικ, ο έχω-πιει-το-ελιξήριο-νεότητας Τομ Κρουζ, στα 59 του έτη δεν μοιάζει να απέχει και πολύ από τη νεότερη εκδοχή του και τις αφίσες μας (σε όποιο πατάρι κι αν βρίσκονται). Η πλοκή είναι εστιασμένη σε εκείνον που τώρα καλείται να ηγηθεί αποστολής κατά ορεσίβιου Κράτους που κρύβει αποθέματα ουρανίου. Ανάμεσα στους νεότερους πιλότους που πρέπει να συντονίσει είναι και ο γιος του Goose. Η νέα αποστολή τού ξυπνά φαντάσματα από το παρελθόν, ο ήρωας ανακαλεί, προβληματίζεται κλπ. Μόνο που τώρα, το ερωτικό του ενδιαφέρον θα υποδυθεί η Τζένιφερ Κόνελι, μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της και είναι ιδιοκτήτρια μπαρ.

Όσο βέβαια και αν λατρεύουμε την Κόνελι, το δικό μας όνειρο ήταν να δούμε την επιστροφή της Κέλι Μακ Γκίλις, την οποία δεν επέλεξε η παραγωγή, γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του Χόλιγουντ όποια δεν είναι νέα και αδύνατη, δεν έχει θέση μπροστά και ίσως και πίσω από την κάμερα. Μάλιστα, η Μακ Γκίλις δήλωσε στο Entertainment Tonight: "Είμαι μεγάλη σε ηλικία και χοντρή και αυτό είναι κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της βιομηχανίας. Προτιμώ να αισθάνομαι ασφαλής με τον εαυτό μου και αυτό που είμαι".

Kι εδώ το Masterclass του Τομ Κρουζ στις Κάννες για οποίους θέλουν να δουν τη στάση ζωής και τον τρόπο που δουλεύει και αντιλαμβάνεται τον κινηματογράφο ο ηθοποιός:

Κεντρική εικόνα: Splash News- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.