ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Dead Ringers: γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να δουν τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρέιτσελ Βάις

Προφανώς και οι άντρες. Απλώς δεν ξέρουμε αν θ' αντέξουν.

Λέγαμε κάποτε πως το Sex and the City ήταν μια σειρά που κατέγραφε επιτέλους τη γυναικεία οπτική. Το Dead Ringers, τηλεοπτική μεταφορά του θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τζέρεμι Άιρονς και υπέγραφε ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί αυτή είναι πράγματι μια σειρά που μιλά για τη θηλυκή εμπειρία. Και ναι είναι ωμή, είναι ενίοτε βίαιη, είναι σπαρακτική, όπως οι ζωές των γυναικών.

Dead Ringers: γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να δουν τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρέιτσελ Βάις

Στο Dead Ringers η Ρέιτσελ Βάις υποδύεται ρόλο διπλό: δίδυμων γυναικών, γυναικολόγων που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τη δική τους κλινική για γυναίκες η καθεμία για διαφορετικούς ρόλους. Η Μπέβερλι είναι το πιο ήσυχο, συναισθηματικό και ενίοτε ανασφαλές μέρος της εξίσωσης που οραματίζεται μια κλινική προκειμένου να εξαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες και να απαντήσει πραγματικά στα προβλήματα των γυναικών. Φωνάζει, δικαίως, πώς μετά από τόσους αιώνες που γεννούν οι γυναίκες δεν είναι δυνατόν το επίπεδο της περίθαλψης να είναι ακόμα αυτό!

dead ringers, ρέιτσελ βάις

Το άλλο της μισό, η Έλιοτ είναι δυναμική, αυθάδης, φιλόδοξη, επιρρεπής σε καταχρήσεις και αδιανόητα αλλεργική προς τις ουσιώδεις ανθρώπινες σχέσεις (εκτός βέβαια από την αδερφή της). Δική της φιλοδοξία είναι να δημιουργήσει in vitro θαύματα, να οδηγήσει την εξωσωματική γονιμοποίηση εκεί που ποτέ δεν έχει διανοηθεί κανείς, με δυο λόγια να αλλάξει τον ρου στην ιστορία της αναπαραγωγής.

Παράλληλα όμως βλέπουμε ιστορίες γυναικών. Και κυρίως βλέπουμε και footage από αληθινές γέννες, μεταβολισμένες με γρήγορο μοντάζ. Μια μεταλλική λαβίδα κρατάει στον αέρα ένα μωρό από το κρανίο, το νυστέρι σκίζει το δέρμα της κοιλιάς για να πραγματοποιηθεί καισαρική, γυναίκες υποφέρουν απώλειες, γυναίκες απογοητεύονται, γυναίκες πονάνε όταν κάνουν εξετάσεις.Και βέβαια αίμα, αίμα, τόσο αίμα. Γιατί; Γιατί αυτή το αίμα και ο πόνος είναι άρρηκτα δεμένος με τη φύση μας.

dead ringers, ρέιτσελ βάις

Το "ασθενές φύλος" (ας τολμήσει να το πει κάποιος αφού δει πρώτα τη σειρά) πρέπει πονώντας, μετρώντας απώλειες και πληγές να φορτωθεί τις περισσότερες ευθύνες, έχοντας λιγότερες ευκαιρίες, χαμηλότερες αμοιβές και ένα βουνό από προσδοκίες να ανέβει σαν το ελαφάκι. Το Dead Ringers επιβεβαιώνει πως το μόνο που αναλογεί στις γυναίκες είναι μια βαθιά υπόκλιση στην τόσο σύνθετη φύση τους, στην ανθεκτικότητα, το θάρρος, την αστείρευτη δύναμη.

dead ringers, ρέιτσελ βάις

Στα πρώτα επεισόδια θα δούμε μια γυναίκα να πεθαίνει γιατί δεν εξέτασαν έγκαιρα τον κοιλιακό της πόνο μετά τη γέννα. Μια γυναίκα να γεννά νεκρό το μωρό της και να το παίρνει αγκαλιά. Μια διάσημη ηθοποιό που μαθαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να κάνει παιδιά, ενώ το επιθυμεί τόσο.

Ποια είναι λοιπόν η απάντηση; Ίσως η φόρμα του θρίλερ είναι η καλύτερη ιδέα για αυτή τη σειρά.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.