Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και με το Twitter να "παίρνει φωτιά", αναγκάζεται να "απολογηθεί" με μια μακροσκελή του ανάρτηση
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η φράση του Στέφανου Κασσελάκη "θέλουμε δύο αγόρια" με τον Τάιλερ και για τα περί διαιώνισης του DNA και τη μεταβίβαση των προσωπικοτήτων τους στα παιδιά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και με το Twitter να "ανάβει", αναγκάζεται να "απολογηθεί" με μια μακροσκελή του ανάρτηση στα social media. Οπως είχε κάνει και στην περίπτωση της άλλης άστοχης δήλωσής του, εκείνης για την Κύπρο.
Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές” προκάλεσε την αντίδραση και της Έλενας Ακρίτα, η οποία τοποθετήθηκε δημόσια τονίζοντας ότι "το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας, αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσά μας”.
Στην ανάρτησή του υποστηρίζει ότι εννοούσε ότι η φράση "θέλουμε δύο αγόρια" ήταν μια ευχή, όχι μια "παραγγελία", η οποία προκύπτει από την ενσυναίσθηση και την ευθύνη.
"Απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης" γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ακρίτα σε Κασσελάκη: Ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας αλλά η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί.
Απαντώντας επίσης στο γιατί αναφέρθηκε στην παρένθετη μητέρα ως τρόπο απόκτησης παιδιών με τον σύντροφό του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί ότι στόχος του είναι η ορατότητα. Σημασία έχει δύο άνθρωποι που αγαπιούνται να μπορούν να αποκτήσουν παιδιά, είτε μέσω της τεκνοθεσίας είτε μέσω παρένθετης μητέρας, αναφέρει.
Καταλήγοντας, συμβουλεύει τους πολιτικούς του αντιπάλους "να μην κρύβουν την ομοφοβία του πίσω από ιερά ζητήματα που αφορούν στη ζωή".
Η δήλωση Κασσελάκη