ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Όλα όσα είπε στη γενναιόδωρη συνέντευξη για τον πατέρα της, την κοινωνία, τις πεποιθήσεις της και την ελίτ

"Η αδικία με ενοχλεί από μικρό παιδάκι είτε αφορά ανθρώπους, είτε ζώα" είπε στη συνέντευξη της η Εριέττα.

Εριέττα Κούρκουλου: Στα επείγοντα του Ωνασείου στις 3 το πρωί 'Πίστευα ότι παθαίνω ανακοπή'

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Μεγάλη εικόνα" του Mega, όπου παραχώρησε μια γενναιόδωρη συνέντευξη στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Η κυρία Κούρκουλου- Λάτση είναι γνωστή για τη φιλοζωική δράση της μέσω της ΜΚΟ Save a Greek Stray, αλλά και για τον σχολιασμό θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία, όπως πρόσφατα το περιστατικό με το Blue Horizon και τη ρατσιστική συμπεριφορά ενός ιδιοκτήτη γκαλερί στη Μύκονο.

Ας δούμε μαζί όσα μοιράστηκε με τους τηλεθεατές.

Για τον πατέρα της

"Είχα ένα μπαμπά που ήταν πολύ κάθετος στο να μην δημιουργηθεί αυτή η φούσκα που θα μπορούσε εύκολα να δημιουργηθεί γύρω μας. Μου μίλαγε πάρα πολύ και για δύσκολα πράγματα. Μπορεί να ήμουν 5-6 ετών, ο μπαμπάς πάντα μας έβαζε για ύπνο. Μπορεί να καθόταν μία και δύο ώρες πριν και μου μιλούσε για πράγματα όπως ο απλός κόσμος ζει έτσι και να μην θεωρώ φυσολογικό αυτό που ζουμε".


"Είχε μεγάλο άγχος να γίνω κανονικός άνθρωπος και για πράγματα που πρέπει να προσέχω" πρόσθεσε.


"Θεωρώ ότι ο ίδιος ήξερε ότι δεν πήγαινε κάτι καλά στην υγεία του και ήθελε να προλάβει να μου δώσει κάποια μαθήματα γιατί ήξερε ότι δεν θα είναι εκεί να μου τα δώσει στον χρόνο που έπρεπε. Ήταν άρρωστος πριν εγώ κλείσω τα 6. Είχε γινει λάθος διάγνωση αρκετά χρόνια πριν από γιατρούς στην Ελλάδα. Στα 6 έγινε η επίσημη διάγνωση".


" (Ο πατέρας μου ήταν) όπως ήταν στις ταινίες περίπου ήταν και στην πραγματικότητα. Πολύ δίκαιος, αφοπλιστικά ειλικρινής, πού καλός άνθρωπος και πολύ καλός πατέρας. Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι δεν ήμουν η προτεραιότητα στην καθημερινότητά του και αυτο το έκανε ξεκάθαρο".


"Με ρωτάνε συχνά πώς αντιμετώπισα τον θάνατό του. Εγώ κατάλαβα ότι είναι μη αναστρέψιμο το βράδυ που αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δουλειά, μια εβδομάδα πριν τον θάνατό του. Του είπα "θα σε δω αύριο στη δουλειά" και μου είπε "δεν θα πάω". Εμφανισιακά είχε πέσει, αλλά δεν είχε χάσει τα μαλλιά του. Όταν μου είπε τη φράση "εγώ δεν θα πάω αύριο στη δουλειά" εκεί έκανα το μεγάλο μου ξέσπασμα. Εκεί θρήνησα τον πατέρα μου γιατί κατάλαβα ότι για να μην πηγαίνει στη δουλειά τα πράγματα δεν πάνε καλά" πρόσθεσε για τον πατέρα της.

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση: Όλα όσα είπε στη γενναιόδωρη συνέντευξη για τον πατέρα της, την κοινωνία, τις πεποιθήσεις της και την ελίτ

Για το περιστατικό του Blue Horizon

Το σχόλιο της για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη που τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon, είχε προκαλέσει αίσθηση. Σχολιάζοντας το εν λόγω περιστατικό σημείωσε πως: "Ούσα στη θέση που είμαι βλέπω τη συμπεριφορά του κόσμου. Από τον απλό κόσμο έχω καλύτερη εικόνα του πώς συμπεριφέρονται σε εμάς σε αντίθεση με τον απλό άνθρωπο. Έχω κύκλο που περιλαμβάνει κανονικούς ανθρώπους. Ένα μέρος των ανθρώπων της δικής μου επιφάνειας έχουν κάποια πιστεύω που δεν συνάδουν με τα δικά μου. Η αδικία με ενοχλεί από μικρό παιδάκι είτε αφορά ανθρώπους, είτε ζώα. Και επειδή είμαι άνθρωπος που έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία, είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου. Από την άλλη βλέπω έναν κόσμο στα media που είναι στημένος. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Το τέλειο δεν υπάρχει ούτε για μένα που υποτίθεται ότι έχω ό,τι μπορεί για να είναι ένας άνθρωπος ευτυχισμένος. Η δική μου πραγματικότητα είναι μακριά από αυτό".

Για την επαγγελματική της ζωή

"Η ζωή μου είναι σίγουρα διαφορετική από του μέσου Έλληνα αλλά στη βάση της έχει πολλά κοινά, κοινούς προβληματισμούς, αρκετά κοινό πρόγραμμα μπορεί να δουλεύω από 8ωρο μέχιρ το βράδυ στις 10".

"Είχα παντα παραγωγική δραστηριότητα, αισθάνομαι ότι έχω πολλά να κάνω. Έχω ανοίξει πολλά μέτωπα, χειρίζομαι τρεις ΜΚΟ. Έτσι που έχω στήσει τη ζωή μου δεν μπορώ και να μην δουλέψω. Είχα δύο γονείς που ήταν πάντα παραγωγικοί, ποτέ δεν κάθονταν. Έχω ένα σύζυγο, αυτός κι αν είναι παραγωγικός! Πιστεύω ότι έχουμε έρθει στη ζωή για κάποιο λόγο, αν είναι να πίνουμε μαργαρίτες δεν ωφελείται ο πλανήτης".

Ειδικά, δε, για την Save a Greek Stray -τη φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με τα ζώα συντροφιάς- τόνισε πως "την ξεκίνησα όταν ήμουν 15 ετών, έφτιαξα το σάιτ, είναι το πρώτο μου παιδί. Έχει μεγαλώσει και δεν αισθάνομαι ότι ανήκει σε μένα αλλά σε ένα μεγάλο κίνημα. Αν μπορούσνα να μην ξέρουν ότι είναι δικιά μου ακόμα καλύτερα!".

Για τον σύζυγο και το παιδί της

Για τον γάμο της και τον σύζυγό της η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση είπε ότι "ήρθε ο άνθρωπος ο κατάλληλος. Αισθάνομαι ότι μου πήρε πολλά χρόνια να τον βρω γιατί η κοινωνία έχει μάθει οτι ο άνδρας έχει την κοινωνική δύναμη και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια σε πολλούς ανθρώπους. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή του και έχει ξεκινήσει από το μηδέν και έχει φτάσει εκεί που θα συνεχίσει να φτάνει. Είναι πάρα πολύ καλά με τον εαυτό του, έχει τρελή αυτοπεποίθηση, οπότε ποτέ δεν ένιωσε μειονεκτικά απέναντι μου".

"Θέλω να πιστεύω ότι είμαι παρούσα μαμά για το παιδί μου. Αυτό είναι κάτι που μου έλειψε πολύ όταν ήμουν παιδί γιατί εγώ μεγάλωσα κατά κύριο λόγο με νταντάδες. Η μαμά για τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού είναι αυτή που κάνει τα δυσάρεστα, ξενυχτάει, τα βράδια αλλάζει πάνες, μπάνιο αλλά έτσι χτίζεται η σχέση με το παιδί μας. Εγώ δεν είχα ανάγκη να τα κάνω αυτά αλλά επέλεξα να το κάνω συνειδητά γιατί εμένα μου έλειψε. Τα παιδιά δεν χαρίζονται και δεν χαρίζουν, αν ασχοληθείς μαζί τους ασχολούνται και σε αγκαλιάζουν και δεν καταλαβαίνουν απο τίτλους".


"Θέλω ο Νίκος να αισθάνεται ότι έχει μια αγκαλιά όποτε τη χρειάζεται και να έρχεται σε μένα όταν σκεφτεί και προβληματιστεί για κάτι".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

06 Δεκ 2023

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση: Οι συγκινητικές ευχές για τον αγαπημένο της πατέρα, Νίκο Κούρουλο

Κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου η γνωστή κληρονόμος γιορτάζει τους δύο αγαπημένους Νικόλαους της ζωής της.

06 Δεκ 2023

"Έπαθα ξαφνικά παράλυση του Μπελ έξι μήνες πριν από το διαζύγιό μου"

Η Αντζελίνα Τζολί βρήκε τη φωνή της. Πριν την είχε χάσει. Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην Wall Street Journal και μίλησε κυριολεκτικά για όλα.

Περισσότερα από

News

06 Δεκ 2023

Εκδόσεις για την Κάλλας σε όλον τον κόσμο: Μια έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της μεγάλης σοπράνο.

06 Δεκ 2023

Οι κουρτίνες του Μπάκιγχαμ γίνονται πολυτελή κιμονό με εντολή του βασιλιά Καρόλου

Το Ίδρυμα του Βασιλιά έλαβε την απόφαση να γίνουν παλιές κουρτίνες κιμονό και να πωληθούν σε δημοπρασία.

06 Δεκ 2023

Dorothy Wiggins: H 97χρονη influencer ξέρει να εστιάζει στη χαρά της ζωής

Μετά τον θάνατο του συζύγου της άρχισε να κάνει βόλτες στη Νέα Υόρκη για να βρει τον εαυτό της- έτσι γεννήθηκε το @dorothylovesnewyork.

06 Δεκ 2023
06 Δεκ 2023

Όπρα Γουίνφρεϊ: Το πρόγραμμα διατροφής που την βοήθησε να χάσει πάνω από 20 κιλά

Αυτό είναι το πρόγραμμα διατροφής της Oprah Winfrey που την κρατά σε φόρμα στα 69 της1.700 θερμίδες είναι το κλειδί!​

06 Δεκ 2023

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέρατε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

06 Δεκ 2023

Καστοριά: Κυνηγός δολοφόνησε μητέρα αρκούδα και τα δύο αρκουδάκια της

Χωρίς πάτο η απάνθρωπη συμπεριφορά των Ελλήνων προς τα ζώα. Τα αρκουδάκια θήλαζαν ακόμα.

06 Δεκ 2023

Τζένη Καζάκου: Ένα κορίτσι που πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στον "Καπετάν Μιχάλη", ο λόγος που αγάπησε την ηρωίδα της Εμινέ, το ταξίδι της ανακάλυψης της γυναικείας δύναμής της, η συμβίωση με τη μητέρα της Τάνια Τρύπη και το προσωπικό αντικείμενο που έχει από τη γιαγιά της, Τζένη Καρέζη.

05 Δεκ 2023

H Αμάλ Αλαμουντίν πιο λαμπερή από ποτέ με την μαμά της Μπάρια Αλαμουντίν

Η Βρετανο-Λιβανέζα δικηγόρος έλαμψε με το εντυπωσιακό φόρεμα Atelier Versace το βράδυ της Δευτέρας, στα Βρετανικά Βραβεία Μόδαςστο πλευρό της μαμά της.