ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάθε Κουτί Μετράει: Το International Recycling Tour επιστρέφει δυναμικά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023

Το δημοφιλές πρόγραμμα ανακύκλωσης δίνει και φέτος ραντεβού σε 16 χώρες με μια μοναδική καμπάνια ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση εκτός σπιτιού.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Κάθε Κουτί Μετράει (Every Can Counts) διοργανώνει το International Recycling Tour, μία δημιουργική και πρωτότυπη εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 16 χώρες και 18 τοποθεσίες στην Ευρώπη και τη Βραζιλία.

Με στόχο να εμπνεύσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να αλλάξουν συνήθειες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη, η καμπάνια #IRT2023 είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Οι χώρες που συμμετέχουν στη φετινή καμπάνια είναι: Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα, η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κηφισιάς στις 3 Ιουνίου. Αγόρια και κορίτσια, πρεσβευτές της ανακύκλωσης, θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης με τα χαρακτηριστικά, πράσινα σακίδιά τους, που συμβολίζουν την ανακύκλωση εκτός σπιτιού. Στόχος τους να παρακινήσουν τους πολίτες να ανακυκλώσουν τα άδεια κουτιά αλουμινίου και να τους ενημερώσουν για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας.

Το απόγευμα (από τις 17:00 μέχρι τις 21:00), η γιορτή της ανακύκλωσης θα μεταφερθεί στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου θα στηθεί το #PixelCan. Πρόκειται για μια βραβευμένη καλλιτεχνική εγκατάσταση του Every Can Counts που σχηματίζει ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό φτιαγμένο από 2.000 κουτιά αλουμινίου. Το έργο είναι δημιουργία του γνωστού Έλληνα street artist Argiris Ser (Αργύρη Σαρασλανίδη), ο οποίος θα βρίσκεται στον χώρο για να συνθέσει live την εγκατάσταση με τη συμμετοχή του κοινού.

Όσοι βρεθούν στο σημείο θα έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να φωτογραφηθούν μπροστά στο εντυπωσιακό art wall με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να κερδίσουν δώρα που ενθαρρύνουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Τα #PixelCan installations στέλνουν ένα πολύχρωμο μήνυμα για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, οι χώρες που συμμετέχουν στην καμπάνια συνεργάστηκαν με ταλαντούχους ντόπιους καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν μοναδικά ψηφιδωτά από κουτάκια, εμπνευσμένα από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από την Κηφισιά έως τις όχθες του Δούναβη και το Brockwell Park του Λονδίνου, τα πολύχρωμα #PixelCan θα δώσουν έναν ξεχωριστό τόνο στις εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τις αμέτρητες δυνατότητες της ανακύκλωσης του αλουμινίου. Εκτός από την Αθήνα, οι πόλεις που θα συμμετέχουν στην περιοδεία είναι: Μπάρι, Μπραζίλια, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κλουζ-Ναπόκα, Δουβλίνο, Γκρατς, Κότορ, Λονδίνο, Μασσαλία, Σεβίλλη, Πράγα, Ουτρέχτη, Βιέννη, Βαρσοβία και Ζρένιανιν.

"Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος και παράλληλα να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι τα κουτιά αλουμινίου ανακυκλώνονται αμέτρητες φορές. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της καμπάνιας μας και γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά. Στόχος μας να εμπνεύσουμε τους πολίτες να αλλάξουν συνήθειες και να φτάσουμε στο 100% της ανακύκλωσης των κουτιών αλουμινίου στην Ευρώπη και όχι μόνο", λέει η Ειρήνη Τοπουζίδου, υπεύθυνη του Κάθε Κουτί Μετράει στην Ελλάδα.

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.