ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτά τα κορίτσια γεννήθηκαν σιαμαία πριν από 19 χρόνια: Πώς είναι σήμερα & τι είπαν στους γιατρούς που τις έσωσαν

Έρευνες δείχνουν πως μόνο το 60% των σιαμαίων που χωρίζονται κατορθώνουν να επιβιώσουν.

Οι δίδυμες Erin και Jade Buckles επέστρεψαν στο Children's National Hospital, προκειμένου να επισκεφθούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τους χάρισαν ξεχωριστά σώματα.

Ο μπαμπάς τους, Kevin Buckles δήλωσε στο "Good Morning America" ότι ήταν "ενθουσιασμένος που τα κορίτσια είδαν την ομάδα που τα βοήθησε να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, χωρίζοντάς τες και χαρίζοντάς τους τα δικά τους ξεχωριστά σώματα για να βγουν και να κατακτήσουν τη ζωή".

Η Erin και η Jade Buckles γεννήθηκαν ενωμένες στο στήθος.

"Ήταν πολύ δύσκολο", δήλωσε η μητέρα τους Melissa Buckles στο "GMA", αναλογιζόμενη τη μεγάλη επέμβαση. "Δεν ξέραμε όταν γεννήθηκαν αν θα μπορούσαν να επιβιώσουν".

Ως βρέφη, η Erin και η Jade Buckles είχαν κοινό διάφραγμα και οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι αν θα μπορούσαν να αναπνεύσουν μόνες τους.

Ο Dr. Kurt Newman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Children's National Hospital, ήταν ο παιδοχειρουργός που συμμετείχε στο χειρουργείο εκείνη την ημέρα για την επικίνδυνη επέμβαση.

"Οι καρδιές χτυπούσαν μαζί σε συγχρονισμό", θυμάται. "Και γι' αυτό δεν ξέραμε αν οι καρδιές ενωμένες ή αν διαχωρισμένες".

Μια επίλεκτη ομάδα από δύο δωδεκάδες ειδικούς διαχώρισε τελικά τα δίδυμα με επιτυχία, στο μισό χρόνο από τον αναμενόμενο για την επέμβαση.

"Ήταν μια πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ημέρα. Και το να τα βλέπω χρόνια αργότερα ... είναι πολύ σημαντικό για μένα", δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός Dr. Michael Boyajian.

Η Jade Buckles πρόσθεσε ότι έχει "σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή" αν ήταν ακόμα σιαμαία.

"Δεν ξέρω πώς θα ήταν πραγματικά δυνατό να ζήσουν μια τέτοια ζωή", είπε.

Σήμερα, και οι δύο αδελφές τα πάνε περίφημα και διαπρέπουν ως αθλήτριες στο Πανεπιστήμιο.

Η Jade Buckles τρέχει στον στίβο και παίζει χόκεϊ, ενώ η αδελφή της, η οποία χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι ως αποτέλεσμα εγκεφαλικού επεισοδίου κατά διάρκεια της επέμβασης του διαχωρισμού τους, παίζει μπάσκετ.

Υπολογίζεται ότι μόνο περίπου 1 στις 50.000 συλλήψεις είναι σιαμαία δίδυμα, ενώ μόνο 1 στις 200.000 επιβιώνει στη γέννηση, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Surgery. Ακόμη και με επιτυχή χειρουργική επέμβαση, η έρευνα έχει δείξει ότι μόνο το 60% περίπου των χωρισμένων σιαμαίων διδύμων επιβιώνει.

"Έχουν ξεπεράσει τόσα πολλά, αλλά μόλις τώρα ξεκινούν τη ζωή τους", δήλωσε ο πατέρας τους. "Είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι επιφυλάσσει αυτό το επόμενο κεφάλαιο και για τις δύο".

Πηγή: "Good Morning America"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".