ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Άρμι Χάμερ: Οι κατηγορίες για βιασμό από πρώην σύντροφο του, με την οποία διατηρούσε τέσσερα χρόνια σχέση

Δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Η αντίδραση της γυναίκας που τον κατηγόρησε

Ο ηθοποιός Άρμι Χάμερ, τον Μάρτιο του 2021 αντιμετώπισε κατηγορίες για βιασμό από πρώην σύντροφο του, με την οποία διατηρούσε τέσσερα χρόνια σχέση. Πιο συγκεκριμένα η πρώην σύντροφος του Έφι, ισχυρίστηκε ότι μέσα στα τέσσερα χρόνια ερωτικής σχέσης που διατηρούσε με τον ηθοποιό, εκείνος "έγινε όλο και πιο βίαιος" με αποτέλεσμα να καταλήξει να τη βιάζει στις 24 Απριλίου 2017.

Ωστόσο, παρά τις κατηγορίες και την έρευνα που έγινε στην συγκεκριμένη υπόθεση, τo γραφείο του Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, αποφάσισε την Τετάρτη, 31 Μαΐου να μην ασκήσει δίωξη εναντίον του Άρμι Χάμερ.

"Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι συχνά δύσκολο να αποδειχθούν και γι’ αυτόν τον λόγο αναθέτουμε στους πιο έμπειρους δημόσιους κατήγορους να τις εξετάσουν", είπε για την απόφαση σχετικά με τον Άρμι Χάμερ, ο εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του Εισαγγελέα στην Page Six.

"Ως εισαγγελείς, έχουμε την ηθική ευθύνη να απαγγέλλουμε κατηγορίες μόνο για υποθέσεις που μπορούμε να αποδείξουμε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας... Λόγω της πολυπλοκότητας της σχέσης και της αδυναμίας να αποδείξουμε μια μη συναινετική, βίαιη σεξουαλική συνάντηση, δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε την υπόθεση πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας".

"Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για τις γυναίκες που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση. Ακόμα και αν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με μία δίωξη, οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας θυμάτων μας θα είναι διαθέσιμοι σε εκείνους που χρειάζονται τις υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων", τόνισε το ίδιο πρόσωπο και κατέληξε λέγοντας: "Εξαιτίας της περιπλοκότητας της σχέσης και της αδυναμίας να αποδείξουμε μία μη συναινετική, εξαναγκαστική σεξουαλική πράξη, δεν είμαστε ικανοί να αποδείξουμε την υπόθεση πέραν πάσης αμφιβολίας".

Μιλώντας στην Page Six, η Έφι δήλωσε "απογοητευμένη" από την απόφαση του εισαγγελέα να μην ασκήσει ποινική δίωξη στον Χάμερ.

"Ένιωσα την ευθύνη να μιλήσω και να καταθέσω την αναφορά μου για να φέρω τον Άρμι αντιμέτωπο με την ευθύνη για όλη τη βλάβη και το τραύμα που μου προκάλεσε προκειμένου να προστατεύσω άλλες γυναίκες που βιώνουν παρόμοια κακοποίηση. Μου κόστισε πολλά το να μιλήσω και να καταγγείλω τον Άρμι για κακοποίηση", τόνισε η γυναίκα.

Η Έφι αναφέρει ότι από τη στιγμή που κατήγγειλε τον Άρμι Χάμμερ έχει δεχτεί "απειλές για τη ζωή μου, απειλές βιασμού, αμέτρητες επιθέσεις και συνεχή παρενόχληση".

"Πιστεύω ότι πολλά θύματα του Άρμι φοβήθηκαν να μιλήσουν. Η ελπίδα μου είναι ότι μια μέρα, οι βιαστές δεν θα γλιτώνουν", κατέληξε η δήλωσή της.

Από την άλλη ο ηθοποιός ευγνώμων και ανακουφισμένος με την απόφαση του Εισαγγελέα δήλωσε: "Είμαι πολύ ευγνώμων στον Εισαγγελέα που πραγματοποίησε μία λεπτομερή έρευνα και συμπέρανε το ίδιο που έλεγα όλο αυτό τον καιρό, ότι κανένα έγκλημα δεν έλαβε χώρα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη μακρά, δύσκολη διαδικασία να συγκροτήσω ξανά τη ζωή μου τώρα που το όνομά μου έχει καθαρίσει".

Read Next

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.