ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

6χρονο κορίτσι έχασε τα δύο πόδια της από ζώνη ασφαλείας αυτοκινήτου

Υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για έξι ώρες σε μια προσπάθεια να της επανασυνδεθούν τα ακρωτηριασμένα πόδια της

Η Όμπρει Σκαλέτα, 6 χρονών, ήταν στο αυτοκίνητο των γονιών της, όταν έπαιζε με έναν ιμάντα καστάνιας που είναι ζώνη ασφαλείας για μεταφορές πραγμάτων. Το μικρό κορίτσι ήταν στη θέση του συνοδηγού στις 17 Μαΐου, όταν το ένα άκρο του ιμάντα βγήκε από το παράθυρο και τυλίχτηκε γύρω από τον άξονα μετάδοσης κίνησης του αυτοκινήτου.

"Καθώς ο ιμάντας γύριζε γύρω από τον άξονα μετάδοσης κίνησης, η Όμπρει σχεδόν τραβήχτηκε έξω από το παράθυρο και ο ιμάντας σύσφιξης έκοψε τα πόδια της", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας για το τραγικό συμβάν.

Η Όμπρει είναι παιδί κρατικού στρατιώτη, και η μικρή αδερφή της καθόταν δίπλα της την ώρα του συμβάντος και είδε το φριχτό ατύχημα. "Η Όμπρει, η αδερφή της και οι γονείς της δυσκολεύονται πραγματικά να αντιμετωπίσουν αυτή την οδυνηρή τραγωδία", δήλωσε η αστυνομία της περιοχής.

Η μεταφορά της 6χρονης έγινε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Roanoke Memorial, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση για έξι ώρες σε μια προσπάθεια να επανατοποθετηθούν τα πόδια της. Πιθανότατα θα υποβληθεί σε άλλες 10 χειρουργικές επεμβάσεις σε αυτό που πρόκειται να είναι μακρύς δρόμος για την ανάκαμψη. Η Όμπρει, 6 ετών, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μοσχεύματος δέρματος στις 9 Ιουνίου με την οικογένεια να ελπίζει ότι θα επιστρέψει στο σπίτι της στα τέλη Ιουνίου σε αναπηρικό καροτσάκι.

"Και τα δύο πόδια φαίνεται να έχουν καλή ροή αίματος μετά την επέμβαση, και σήμερα το πρωί, οι γιατροί έβγαλαν τον αναπνευστήρα", είπε η αστυνομία στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSLS.

Η Όμπρει αναρρώνει στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας και η μητέρα της Λόρεν Σκαλέτα μοιράστηκε τα νέα για την κατάστασή της λέγοντας ότι προχωρούσε καλά. "Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι μπορεί να φύγουμε από το νοσοκομείο στα τέλη Ιουνίου σε αναπηρικό καροτσάκι. Στόχος της χειρουργικής ομάδας είναι να περπατάει με βοήθεια μέχρι τα Χριστούγεννα! Αν και συνειδητοποιούμε ότι αυτά τα πράγματα μας εγγυώνται κάτι, ήταν ωραίο να ακούσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να βελτιωθεί", έγραψε η μητέρα του κοριτσιού.

Η οικογένεια του 6χρονου κοριτσιού είναι ακόμη σοκαρισμένη από το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε τα πόδια της κόρης τους, ωστόσο η μητέρα δηλώνει ευγνώμων για την στήριξη και την βοήθεια όλων. "Όλοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να φροντίσουν το κορίτσι μας και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε να βρισκόμαστε πουθενά αλλού. Η Όμπρει είναι δυνατή και ακολουθούμε το παράδειγμα της. Είναι μαχήτρια".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

To Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.

23 Απρ 2024

"Ξεχωριστά" έκανε τα φετινά γενέθλια της Εύα Μέντες ο Ράιαν Γκόσλινγκ

H Εύα Μέντες έγινε 50 ετών και ο Γκόσλινγκ της έλεγε διαρκώς πόσο όμορφη είναι.

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.