Να τα θαυμάζεις ή να τα τρως; Για τους γλυκαντζήδες δεν τίθεται βέβαια θέμα. Αν τυχόν βρεθείτε στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, μην ξεχάσετε να περάσετε από το Lysée. Ένα νέο ζαχαροπλαστείο για το οποίο μιλάνε όλοι. Με κορεάτικες αναφορές στην αρχιτεκτονική του ο χώρος εντυπωσιάζει, όχι όμως όσο και τα κομψοτεχνήματά του.
Δημιουργός του Lysée είναι η σεφ Eunki Lee που θέλησε να γεφυρώσει την Κορέα, τη Γαλλία και τη Νέα Υόρκη στα επιδόρπιά της. Η δεκαετής θητεία της μετρά σημαντικούς σταθμούς στο Παρίσι, όπως στο Alain Ducasse, το Le Meurice και βέβαια τον ζαχαροπλάστη Cedric Grolet πριν δουλέψει ως επικεφαλής pastry chef στο κορεάτικο εστιατόριο Jungsik.
Τεχνικές γαλλικές, γεύσεις κορεάτικες, πρώτες ύλες από τη Νέα Υόρκη. Εδώ μπορεί κανείς να βρει υπέροχες τάρτες φράουλας, αλλά και τη διάσημη τούρτα μους που αποτελείται από καστανό ρύζι και πραλίνα πεκάν. Τάρτα με κρέμα από καλαμάνσι (φιλιππινέζικο μοσχολέμονο), μαρμελάδα από ανανά και βασιλικό Ταϋλάνδης και καρύδα.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια κλασικά γαλλικά γλυκά, όπως βέβαια το μιλφέιγ, που στην εκδοχή του Lysée ενδυναμώνεται από το σιρόπι καραμέλας, οι περίφημες όμως μαντλέν θα αρτυστούν με yuzu.
Κορωνίδα είναι το Corn cake με κρέμα φτιαγμένη από καλαμπόκι.
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram