ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρία Μποράλο: η δεύτερη μαμά του Τζόρτζ, της Σάρλοτ και του τζαναμπέτη Λούι

Κατάγεται από την Ισπανία και έχει αποφοιτήσει από την εμβληματική βρετανική σχολή νταντάδων Norland College στο Μπαθ της Αγγλίας.

Ενώ η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι γονείς που βρίσκονται πράγματι στο πλευρό των τριών παιδιών τους, δεν θα μπορούσαν μάλλον να τα βγάλουν πέρα χωρίς την έμπιστη νταντά τους, τη Μαρία Τερέζα Τουρριόν Μποράλο.

Η Μποράλο αποτελεί βασικό κομμάτι της ζωής του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ από τότε που ο πρωτότοκος γιός τους πρίγκιπας Τζόρτζ ήταν μόλις 8 μηνών.

Η Μποράλο μεγαλώνει επίσης την Σάρλοτ και τον Λούι. Όσο η οικογένεια ζούσε στο παλάτι του Kensington, η νταντά ζούσε μαζί τους. Μετά τη μετακόμιση της οικογένειας όμως στο Adelaide Cottage, τόσο η ίδια, όσο ο μάγειρας και η οικονόμος ζουν σε δικά τους σπίτια.

Ποια είναι

Η Μποράλο γεννήθηκε στην Ισπανία και μεγάλωσε στη Μαδρίτη. Ο πατέρας της ήταν πολιτικός μηχανικός και η μαμά της δασκάλα κι έχει τρία ακόμα αδέρφια. Από μικρή ήταν εξαιρετικά καλή και γενναιόδωρη με τους άλλους. Κάποιοι πίστευαν ότι ίσως γινόταν καλόγρια γνωρίζοντας την ανάγκη της να προσφέρει. Τελικά την κέρδισε ο χώρος της εκπαίδευσης.

Σπούδασε στο Norland College του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο υπερηφανεύεται ότι ήταν το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσέφερε εκπαίδευση στην παιδική φροντίδα. Εκεί, οι σπουδαστές διδάσκονται τα πάντα, από την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου μέχρι τις πρώτες βοήθειες και τις τεχνικές στην οδήγηση προκειμένου να αποφεύγουν απειλές, όπως και μαθήματα αυτοάμυνας.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικές οι στολές των σπουδαστριών, που τις παίρνουν μαζί τους, όταν πια αποφοιτήσουν. Η στολή αποτελεί "εχέγγυο" ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν οι νταντάδες στις οικογένειες που μπορούν να τις προσλάβουν (έμπειρες απόφοιτοι μπορεί να κερδίζουν και περισσότερες από 100.000 λίρες τον χρόνο). Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έχουμε δει την Μπαρόλο κάποιες φορές και με την επίσημη στολή της. Συχνά μάλιστα παραλληλίζουν τις απόφοιτους με τη Μαίρη Πόπινς όταν φοράνε το καφέ φόρεμα με το χαρακτηριστικό καπέλο τους, όπως και η κινηματογραφική γκουβερνάντα.

Η Μποράλο έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση αφότου έγινε βασιλική νταντά, όταν συνόδευσε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία το 2014. Ο πρίγκιπας Τζόρτζ ήταν μόλις 9 μηνών εκείνη την εποχή και η νταντά Μαρία ήταν στη διάθεσή τους για να τον φροντίζει όσο το ζευγάρι αναλάμβανε τα βασιλικά του καθήκοντα.

Διαρκώς δίπλα στα παιδιά

Η νταντά βρίσκεται δίπλα στα παιδιά σε εκδηλώσεις και ταξίδια. Όπως στο Trooping the Colour, όπου μπορεί να τη δει κανείς να κρυφοκοιτάζει από το παράθυρο του παλατιού του Μπάκιγχαμ μαζί με τα παιδιά, ή σε βασιλικούς γάμους. Για παράδειγμα στον γάμο του Χάρι η παρέμβασή της υπήρξε σωτήρια όταν ένα παρανυφάκι έκανε tatrum από την κούραση. Ήταν εκείνη που το καθησύχασε και το επανέφερε.

Ίσως η πιο γνωστή εμφάνισή της έγινε στη βάφτιση της πριγκίπισσας Σάρλοτ το 2015. Η νταντά Μαρία εμφανίστηκε μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, την Κέιτ, τον πρίγκιπα Τζόρτζ και τη βασίλισσα Ελισάβετ για να γιορτάσουν το νέο μέλος της οικογένειας. Στη βάπτιση φορούσε τη στολή του Norland College.

Μαρία Μποράλο: η δεύτερη μαμά του Τζόρτζ, της Σάρλοτ και του τζαναμπέτη Λούι

"Η Μαρία αγαπάει πολύ τα παιδιά", είχε δηλώσει μια πηγή στο PEOPLE. "Μπορεί να είναι αυστηρή και αυστηρή, αλλά είναι και πολύ τρυφερή και απαλή μαζί τους". Εξάλλου η προσέγγιση του Norland είναι παιδοκεντρική. Ο σεβασμός στα παιδιά και στις ανάγκες τους είναι εξαιρετικά σημαντικός στον τρόπο που θα διαχειριστεί η νταντά κάθε κατάσταση. Ξέρετε μάλιστα ποια είναι η λέξη που απαγορεύεται στο σπίτι του Ουίλιαμ και της Κέιτ; Η λέξη Kids (παιδιά) ακριβώς λόγω όσων προαναφέρθηκαν.

Πάνω απ' όλα, η Μπορόλο κατέχει τη βασική δεξιότητα μιας σύγχρονης βασιλικής νταντάς: την ικανότητα να είναι πάντα παρούσα όταν χρειάζεται, αλλά ποτέ να μην υπερβάλλει.

"Στο παρελθόν, οι βασιλικές νταντάδες προσλαμβάνονταν σχεδόν αποκλειστικά βάσει παραπομπών από την ευρύτερη βασιλική οικογένεια και τη βρετανική αριστοκρατία", λέει η Κάρολιν Χάρις, συγγραφέας του βιβλίου Raising Royalty.

"Σήμερα, οι βασιλικές νταντάδες πρέπει να βρίσκουν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της παροχής φροντίδας και συναισθηματικής υποστήριξης για την προστατευόμενή τους, ενώ δεν πρέπει να φαίνεται ότι παρεμβαίνουν στη λήψη αποφάσεων των βασιλικών γονέων".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της