ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5+ 1 επικές απορρίψεις και απολύσεις σταρ που κάνουν τους υπεύθυνους να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο

Πόσο τυφλός μπορεί να είναι κανείς ώστε να απορρίψει π.χ τους Beatles;

Πώς νιώθει άραγε εκείνος που απέρριψε τους Beatles; Το χειρόγραφο του Χάρι Πότερ; Πώς νιώθει η Μπρίτνεϊ Σπιρς και η ομάδα της που δεν ήθελε να τραγουδήσει το Umbrella της Ριάνα; Ή το Πανεπιστήμιο που δεν ήθελε για φοιτητή τον Στίβεν Σπίλμπεργκ;

Όλα μπορούν να συμβούν. Η απόρριψη είναι απλώς ένας σταθμός στην πορεία προς την αναγνώριση και την επιτυχία. Δεν είναι ευκολοχώνευτη, είναι όμως μέσα στη ζωή.

Ας δούμε λοιπόν μαζί ορισμένες επικές γκάφες οργανισμών, εταιριών και ανθρώπων που έκλεισαν την πόρτα σε θησαυρούς.

Τζ.Κ Ρόουλινγκ- Χάρι Πότερ

5+ 1 επικές απορρίψεις και απολύσεις σταρ που κάνουν τους υπεύθυνους να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο

Είναι γνωστό πως ο Χάρι Πότερ απορρίφθηκε 12 φορές πριν δεχθεί ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury να το εκδώσει. Δώδεκα εκδοτικοί κορυφαίοι οίκοι στην Αγγλία δεν μπόρεσαν να διακρίνουν τον... χρυσό. Ένας από τους λόγους ήταν πως το κείμενο παραήταν μεγάλο, ενώ άλλος ότι η ιστορία λαμβάνει χώρα σ΄ένα ιδιωτικό σχολείο, και αυτός ο παράγοντας μπορεί να αποδεικνυόταν αποτρεπτικός για τον μέσο αναγνώστη.

Η Ρόουλινγκ μπορεί να είσαι τώρα σε θέση να γελάει, έχοντας πουλήσει 600 εκ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και αφού η περιουσία της εκτιμάται στο 1 δις δολάρια, αλλά τότε ήταν μητέρα που μεγάλωνε μόνη της ένα μικρό παιδί, βασιζόταν σε κρατικά επιδόματα, σπούδαζε το βράδυ, είχε υποστεί κακοποίηση στον πρώτο της γάμο και είχε χάσει την αγαπημένη της μητέρα. Παρόλαυτα δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί για τον Χάρι. Μέχρι που άναψε το πράσινο φως ένα κοριτσάκι. Η κόρη του εκδότη του Bloomsbury, η οποία, όταν ολοκλήρωσε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, δεν ήθελε να το αφήσει κάτω. Έπειτα, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Το αστείο είναι όμως πως ο πρώτος εκδοτικός οίκος που απέρριψε τον Χάρι Πότερ, χρόνια μετά απέρριψε και το μυθιστόρημα της "The Cuckoo's Calling" (2013) το οποίο έστειλε με το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Της απάντησαν πως δεν θα είχε εμπορική επιτυχία και την συμβούλευσαν να διαβάσει το βιβλίο "The Writer's Handbook". Αστείο; Η ίδια μοιράστηκε τις επιστολές στο Twitter διαγράφοντας τις υπογραφές, απλώς και μόνο για να δείξει στα εκατομμύρια ακόλουθους της το προφανές: πως δεν φταίνε πάντα εκείνοι όταν κάποιος τούς απορρίψει.

Beatles: "δεν έχουν μέλλον"

Πώς το είπατε αυτό το τελευταίο; Κι όμως. Έτσι είχε απαντήσει για τους Beatles η δισκογραφική εταιρία Decca Records στο δυτικό Χάμστεντ του Λονδίνου. Και εδώ που τα λέμε το λες κατόρθωμα, τόσο σπουδαίο λάθος. Μάλιστα, η εταιρία τους απέρριψε προτιμώντας να υπογράψει συμβόλαιο με την μπάντα Brian Poole and the Tremeloes.

Ο μάνατζερ τότε των Beatles Μπράιαν Έπστεϊν είχε συζητήσεις με διάφορες εταιρίες εκείνη την εποχή, ανάμεσα στις οποίες τις Columbia, HMV, Pye, Philips, and Oriole. Είχε όμως κάνει τις πρώτες συναντήσεις με την EMI και την Decca. Ένας εκπρόσωπος της Decca, ο Μάικ Σμιθ, είχε ταξιδέψει στο Λίβερπουλ (όπου ζούσαν ακόμα τα μέλη της μπάντας) για να ακούσει τους Beatles που έπαιζαν εκείνη την περίοδο στο Cavern Club. Τούς λάτρεψε και τους ζήτησε να πάνε στο Λονδίνο για να κάνουν ένα δοκιμαστικό στα στούντιο της εταιρίας.

Εκείνοι ξεκίνησαν, όμως έχασαν τον δρόμο και έκαναν 10 ώρες ταξίδι με το αυτοκίνητο! Kαι ο Σμιθ καθυστέρησε να φτάσει, καθώς είχε hangover από το ρεβεγιόν της προηγούμενης ημέρας, ενώ υπέφερε και από ένα ατύχημα που είχε πάθει πριν τα Χριστούγεννα. Αντί να γράψουν 3-5 τραγούδια όπως συνηθιζόταν τότε, ηχογράφησαν δεκαπέντε κομμάτια. Κάτι που τους έκανε να πιστέψουν πως είναι πολύ κοντά στην υπογραφή του συμβολαίου. Όμως, δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν πολλές εγγραφές για κάθε τραγούδι, παρά μόνο μία.

Τελικά η εταιρία τούς απέρριψε έναν μήνα μετά, προβάλλοντας ως δικαιολογία πως "τα συγκροτήματα που βασίζονται στις κιθάρες δεν έχουν πια μέλλον στη βιομηχανία της μουσικής". Εκείνος που τους απέρριψε ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Ρίτσαρντ Ρόου.

Κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν όμως πως η ηχογράφηση εκείνης της ημέρας δεν αντανακλούσε την πραγματική τους αξία και πως αυτή η δικαιολογία ήταν ένας ευγενικός τρόπος απόρριψης. Τελικά, οι Beatles υπέγραψαν με την EMI.

Άννα Γουίντουρ

Η Σιδηρά κυρία της Μόδας, η Άννα Γουίντουρ, η γυναίκα που καθορίζει εν πολλοίς την τύχη των σχεδιαστών και των brands σήμερα, είχε και αυτή απολυθεί κάποτε. Η Γουίντουρ εργάστηκε κάποτε ως στιλίστιρα στο αμερικάνικο Harper's Bazaar, απ' όπου την απέλυσαν εννιά μήνες μετά λέγοντας πως "δεν θα καταλάβει ποτέ την αμερικανική μόδα". Μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα. Η Γουίντουρ έγινε στη συνέχεια εκδότρια της αμερικάνικης Vogue και στη συνέχεια επικεφαλής περιεχομένου συνολικά της Conde Nast.

Μιλώντας για εκείνο το περιστατικό στην εκπομπή του Late Late Show του James Corden είπε "πιστεύω πως όλοι θα έπρεπε να απολυθούν μια φορά, χτίζει χαρακτήρα".

Η Γουίντουρ ήταν από μικρή μες στα πράγματα, καθώς πατέρας της ήταν ο εκδότης της βρετανικής εφημερίδας The Evening Standard. Μάλιστα ο ίδιος την είχε συμβουλευτεί όταν ήταν έφηβη για το πώς μπορεί να γίνει το περιεχόμενο της εφημερίδας πιο ελκυστικό στους νέους. Δημοσιογράφος είναι επίσης και ένας από τους αδερφούς της, ο οποίος κάλυπτε το διπλωματικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Guardian.

Πολύ καλή ιδέα εκείνη η απόλυση.

Στίβεν Σπίλμπεργκ

Το πάθος του να γίνει κινηματογραφιστής το ζήσαμε και εμείς στην τελευταία του ταινία, The Fablemans. To πολύ νόστιμο είναι πως το University of Southern California School of Theatre, Film and Television τον είχε απορρίψει όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές! Τελικά τον δέχτηκε το California State University στο Long Beach. Λίγο πριν πάρει το πτυχίο, εγκατέλειψε τις σπουδές του και άρχισε να εργάζεται.

Όμως, στα 55 του επέστρεψε, παρέδωσε τις εργασίες που όφειλε και παρακολούθησε εξ αποστάσεως με ψευδώνυμο τα μαθήματα, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του στους συμμαθητές του. Δέχτηκαν ως "εργασία" τη... Λίστα του Σίντλερ, και μάλλον δεν ήταν πολύ δύσκολο να αποφοιτήσει. Συμμετείχε κανονικά στην αποφοίτηση με τους συμφοιτητές του, φόρεσε την τήβεννο και φαίνεται πως το χάρηκε.

H Μπρίτνεϊ Σπιρς απέρριψε το Umbrella

Σίγουρα όχι ίδιας βαρύτητας με τα προηγούμενα παραδείγματα, αλλά δεν το λες και λίγο. Το μακρινό πλέον 2007 η Μπρίτνεϊ είχε μόλις επανέλθει στα μουσικά πράγματα, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο στην προσωπική και οικογενειακή της ζωή. Ο συνθέτης και παραγωγός The-Dream λέγεται ότι της πρότεινε να τραγουδήσει το Umbrella προκειμένου να οδηγηθεί και πάλι στην κορυφή. Όμως, η ομάδα της απέρριψε την ιδέα καθώς πίστευε πως είχε ήδη αρκετά τραγούδια για το άλμπουμ της. Τελικά το τραγούδι κατέληξε σε μια άγνωστη, νέα τραγουδίστρια που έκανε την τύχη της με αυτό ακριβώς το τραγούδι, την Rihanna και περιττό να πούμε ότι πήγε έγινε ν. 1 στα charts. H Σπιρς είχε απορρίψει επίσης και το Telephone της Lady Gaga.

H Αντζελίνα Τζολί απέρριψε την ταινία Gravity

Θα το θυμάται μάλλον ως ένα από τα χειρότερα λάθη της καριέρας της. Η Τζολί και ο τότε μάνατζερ της, Γκέγιερ Κοσίνσκι απέρριψαν την πρόταση.

Δεν είναι τυχαίο που λίγο αργότερα τον απέλυσε. Ίσως όταν κέρδισε 7 Όσκαρ η ταινία και εκτόξευσε τη φήμη (και το κασέ) της Σάντρα Μπούλοκ που έπαιξε τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.