ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η "κολλητή" του Πούτιν αναγκάζει γυναίκες εργάτριες να βγάζουν τα ρούχα τους πριν ξεκινήσουν την δουλειά

Το αποδεικτικό υλικό προκάλεσε σοκ στην Ρωσία.

Η εταιρία " Wildberries" είναι το μεγαλύτερο ρωσικό δίκτυο διαδικτυακής λιανικής και ανήκει στην καλή φίλη του Πούτιν, Τατιάνα Μπακαλτσούκ. Η επιχειρηματίας και διευθύντρια της εταιρείας, είναι η πρώτη αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της χώρας και μητέρα 7 παιδιών.

Τα πλάνα που προκάλεσαν σοκ στην Ρωσία δείχνουν τις γυναίκες εργάτριες της εταιρίας της να ξεντύνονται και να δέχονται σωματικό έλεγχο από γυναίκες επιθεωρητές, πριν ξεκινήσουν την δουλειά τους.

Αντίστοιχος έλεγχος γίνεται και στους άνδρες εργαζόμενους, από άντρες επιθεωρητές. Το εξευτελιστικό τελετουργικό λαμβάνει χώρα δύο φορές την ημέρα με σκοπό να αποφευχθούν οι κλοπές.

Ο δημοσιογράφος που κατέγραψε τα πλάνα, ξεκίνησε την έρευνα για το Ρώσικο website, Life, με σκοπό να ανακαλύψει τις συνθήκες εργασίας σε μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ρωσίας. Όπως δήλωσε το ειδησεογραφικό website: "ο ανταποκριτής μας ένιωσε όλη τη "γοητεία" της εργασίας στην αποθήκη "Μπέρις". Δούλεψε εκεί μόνο τρεις μέρες, αλλά οι εντυπώσεις που πήρε θα του μείνουν για μια ζωή. Σύμφωνα με την έρευνά του, κάθε πρωί στην αποθήκη ξεκινάει πραγματικά μια ταπεινωτική διαδικασία".

Άλλα ρεπορτάζ ισχυρίζονται ότι οι πρωινές έρευνες γίνονται για να μην μεταφέρουν οι υπάλληλοι τηλέφωνα ή ρολόγια στο χώρο εργασίας. Το βίντεο γυρίστηκε στην Αγία Πετρούπολη, την πατρίδα του Πούτιν, και όλοι σχολίασαν την στενή σχέση του Ρώσου ηγέτη με την δισεκατομμυριούχο διευθύντρια της εταιρίας.

Η "Wildberries" που ακολουθεί αυτή την εξευτελιστική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενούς της, ιδρύθηκε το 2004 από την ολιγάρχη φίλη του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Τατιάνα Μπακαλτσούκ και η εταιρεία γνώρισε τεράστια αύξηση δημοτικότητας στη χώρα μετά την αποχώρηση των δύο βασικών εταιρειών "eBay" και "Amazon", όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.