ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζασίντα Άρντερν: Μια αυθεντική πολιτικός αποχωρεί αποδεικνύοντας μέχρι τέλους ότι η παγκόσμια προσοχή της ανήκει

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας αποχαιρετά την εξουσία.

"Μπορεί να είστε αγχώδεις, ευαίσθητοι, ευγενείς, να δείχνετε ανοιχτά τα συναισθήματα της καρδιάς σας. Μπορεί να είστε μητέρες ή όχι, πρώην μορμόνοι ή και πάλι όχι, να υπήρξατε σπασικλάκια, να είστε κάποιος που κλαίει ή κάποιος που του αρέσουν οι αγκαλιές, μπορεί να είστε και όλα αυτά μαζί. Τότε όχι μόνο μπορείτε να βρίσκεστε εδώ, αλλά έχετε την δυνατότητα να γίνεται ηγέτες, όπως εγώ" δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η Τζασίντα Άρντερν, υπερασπιζόμενη την απόφαση της να παραιτηθεί από τον ρόλο της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, απευθύνοντας στο Κοινοβούλιο της χώρας την πιο συγκινητική, αποχαιρετιστήρια ομιλία.

Ως νέα γυναίκα πρωθυπουργός, η 42χρονη Άρντερνα βρέθηκε από νωρίς στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, λειτουργώντας ως πρότυπο για πολλούς ανά τον κόσμο με την εικόνα πολιτικού που παρουσίασε, αλλάζοντας τα δεδομένα που καθιέρωσαν παλαιότερες γενιές. Απαλλαγμένη από το Σύνδρομο της Ξύλινης Γλώσσας, υπήρξε το πρόσωπο της πολιτικής σκηνής που έκανε λόγο για burnout, τολμώντας να μιλήσει ανοιχτά για ανησυχίες, αυξημένα επίπεδα άγχους "που την έκαναν να ιδρώνει ή να μην μπορεί να φάει", αλλά και για τις πολιτικές μάχες και κατορθώματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις όταν προσήλθε σε συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με το μωρό της στην αγκαλιά.

Στην πολιτική της καριέρα υπήρξε επικεφαλής του κεντροαριστερού Εργατικού κόμματος, με την θητεία της ως ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας να στιγματίζεται από αλλεπάλληλες τραγωδίες, όπως η έκρηξη ηφαιστείου με θύματα δεκάδες ανθρώπους, καθώς και την τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς με 51 νεκρούς στην διάρκεια της πανδημίας. Η παρουσία της στις ζωές των ανθρώπων στις πιο "θλιβερές και τραυματικές στιγμές", επισήμανε πως παραμένουν "χαραγμένες στην μνήμη της" χωρίς ποτέ να ξεχνά πρόσωπα και ιστορίες.

Όπως ανέφερε σε άλλο σημείο του λόγου της, η πολιτική σταδιοδρομία της, η οποία δεν έτυχε να συμπίπτει με την καταγωγή της, καθώς προέρχεται από πατέρα αστυνομικό και μητέρα εργαζόμενη σε σχολική καντίνα, επιθυμεί να αποτελέσει έμπνευση για τους υποψήφιους πολιτικούς που οραματίζονται ουσιαστικές αλλαγές για την κοινωνία, ακόμα και αν οι ίδιοι προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα ή θεωρούν τον εαυτό τους ανεπαρκή για πολιτικά αξιώματα.

"Θέλω να ξέρετε ότι φεύγω με μεγαλύτερη αγάπη και στοργή για την "Aotearoa” (η Νέα Ζηλανδία στη γλώσσα των Μαορί) και τους ανθρώπους της...Είμαι έτοιμη να γίνω πολλά πράγματα. Είμαι έτοιμη να γίνω απλή βουλευτής. Είμαι έτοιμη να γίνω αδελφή και μαμά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου" ανέφερε στο τέλος εμφανώς συγκινημένη, ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση της παραίτησής της δεν προέρχεται από τις φημολογούμενες απειλές που στοχοποιούσαν την ίδια και την οικογενειά της.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.