ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κόρα Καρβούνη: Η "κόρη του Μάη" που μπουρδουκλώθηκε στα καλώδια όταν συνάντησε τον έρωτα

Η καταξιωμένη ηθοποιός σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

KORA_KARVOYNI_

Καλεσμένη στο talk show του Γρηγόρη Αρναούτογλου "The 2Night Show" βρέθηκε η Κόρα Καρβούνη, παραχωρώντας συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Η καταξιωμένη ηθοποιός σε μια απολαυστική συζήτηση με τον παρουσιαστή, μίλησε για την επαγγελματική και προσωπική της ζωή, για την προέλευση του ονόματός της, την αμερικανική καταγωγή της, την γαλλική εκπαίδευση, την ενασχόλησή της με το personal coaching και φυσικά για την απρόσμενη γνωριμία της με τον σύντροφο της που οδήγησε σε έναν έρωτα που μετρά ήδη οκτώ χρόνια.

Η θεατρική και κινηματογραφική ηθοποιός φορώντας ένα υπέροχο κόκκινο φόρεμα και δετά πέδιλα εμφανίστηκε στο παλτό της εκπομπής εντυπωσιάζοντας με την παρουσία αλλά και τον λόγο της.

"Το όνομά μου είναι Kora May, η κόρη του Μάη, δηλαδή η Περσεφόνη. Το όνομα είναι ελληνικό και έτυχε να είναι ίδιο με την αμιγώς Αμερικανίδα γιαγιά μου. Ο πατέρας μου είναι Αμερικάνος και η μητέρα μου Ελληνίδα. Και επειδή τότε συνέπεσε που το ζευγάρι μπορούσε να επιλέξει ποιο επίθετο θα πάρει το παιδί και επειδή μεγάλωνα Ελλάδα, πήρα το Καρβούνη. Αλλιώς θα με έλεγαν Smith" δήλωσε αρχικά η ηθοποιός, προσθέτοντας πως αν και μεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη, έλαβε γαλλική εκπαίδευση.

Κόρα Καρβούνη: Η "κόρη του Μάη" που μπουρδουκλώθηκε στα καλώδια όταν συνάντησε τον έρωτα

"Πήγαινα σε γαλλικό σχολείο. Και μπήκα και στην Γαλλική Φιλολογία πριν περάσω στο Εθνικό Θέατρο γιατί τα γαλλικά ήταν τότε ζητούμενο. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ξένες γλώσσες όμως έτσι και αλλιώς που κάποτε ήθελα να γίνω διερμηνέας. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και καταλαβαίνω ιταλικά, ισπανικά γιατί ξέρω λατινικά" ανέφερε στην συνέχεια. Η επιθυμία της, ωστόσο, να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής γεννήθηκε σε ηλικία μόλις 6 ετών, χωρίς να γνωρίζει λόγω του τρυφερού της παιδικής ηλικίας, απόλυτα τις δυσκολίες του επαγγέλματος.

"Επειδή ήμουν ένα παιδί εξωστρεφές και όσα βίωνα ήταν πολύ έντονα και μου φώναζαν "Έλα Κατίνα Παξινού”, μάλλον μέσα μου ταυτίστηκα και έτσι αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Γνωρίζω ότι είμαι καλή ηθοποιός γιατί οφείλω να το γνωρίζω. Είναι ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με το φαίνεσθαι και πρέπει να γνωρίζω πότε είμαι ή δεν είμαι καλή. Δεν σταματάμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας για να είμαστε ειλικρινής. Η υποκριτική είναι μια τέχνη επίκτητη, δεν γεννιέται κανείς ηθοποιός, γεννιέται μίμος. Έχει μεγάλη διαφορά" επισήμανε.

Αναφερόμενα στις επαγγελματικές της ασχολίες, η ηθοποιός εξήγησε πως παρέχει μαθήματα personal coaching, προετοιμάζει δηλαδή υποψήφιους ηθοποιούς για την Δραματική Σχολή, ενώ μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δική της αρχή στο Εθνικό Θέατρο.

"Είμαι personal coach ηθοποιών. Αναλαμβάνω παιδιά που είναι υποψήφιοι για δραματικές σχολές ή κάποιον που θέλει να ετοιμαστεί για ένα κάστινγκ, για μια διαφήμιση. Αυτή η ανάγκη ξεκίνησε γιατί εγώ η ίδια μου έλειπε και ένα ακόμη μάτι εκτός από τον σκηνοθέτη. Δεν προετοιμάστηκα καθόλου, είχα ακούσει ότι στο Εθνικό Θέατρο πρέπει να έχεις μέσο για να περάσεις. Μπήκα μέσα με άπειρα νεύρα και ο Στέφανος Κυριακίδης είχε σημειώσει "δεν έχει νεύρο αλλά νεύρα”. Έδωσα και πέρασα από τις τελευταίες. Ήμουν πολύ τυχερή και μετά άρχισα να συνειδητοποιώ τι σημαίνει όλος αυτός ο δρόμος της υποκριτικής. Εγώ δεν ήξερα καν ότι έπρεπε να κάνω πρόβα. Ήμουν ένα άγραφο χαρτί".

Όσο για τον έρωτα που δεν λείπει από την ζωή της Κόρα Καρβούνη, η ίδια περιγράφοντας την απρόσμενη γνωριμία με τον σύντροφό της, παραδέχτηκε ότι "μπουρδουκλώθηκε" στα καλώδια όταν είδε τον έρωτα. "Με τον σύντροφό μου είμαστε 8 χρόνια. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά του γάμου. Αισθανόμαστε παντρεμένοι και ο γάμος είναι για την επισημοποίηση. Προτιμώ να κάνω ένα μεγάλο πάρτι. Μέσα μου νιώθω παντρεμένη…Ο σύντροφός μου είναι ηχολήπτης και τον είδα πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο και επειδή τον είδα μπουρδουκλώθηκα σε κάτι καλώδια. Μου είχε πει όμως ήδη πρόσεξε" είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.