Τα εσωτερικά ενός pop-up κλώνου του βραβευμένου με αστέρι Michelin διάσημου δανέζικου εστιατορίου Noma σχεδίασε το OEO Studio στο Κιότο. Μετά την επιτυχία των pop-up στο Τόκιο, το Σίδνεϊ και την Τουλούμ, το Noma συνεργάστηκε με την Christine Rudolph του δανέζικου στούντιο για να μεταμορφώσουν έναν από τους χώρους εστίασης του Ace Hotel Kyoto, όπου θα επιδεικνύεται το γαστριμαργικό στυλ του που περιλαμβάνει τοπικά υλικά φρέσκιας παραγωγής.
Το εσωτερικό του με εμβαδόν 250 τετραγωνικά εστιατορίου περιλαμβάνει μια κύρια ψηλοτάβανη τραπεζαρία με θέα σε κήπο, έναν δευτερεύοντα χώρο εστίασης και δύο ιδωτικούς χώρους. Το pop-up που προέκυψε συνδυάζει με έξοχο τρόπο σκανδιναβική και ιαπωνική κουλτούρα, γνωστό ως Japandi. Το OEO Studio δούλεψε στενά με κάποιους από τους καλύτερους ντόπιους τεχνουργούς που ειδικεύονται σε κεραμική, τατάμι, υφάσματα, μπαμπού και ξύλο.
Το εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη υπήρξε επαναπαστατικό και υπήρξε θεμελιωτής της σκανδιναβικής κουζίνας που άρχισε να αναγνωρίζεται ανά τον κόσμο εν πολλοίς χάριν σε αυτό. Με τα χρόνια ο Ρενέ Ρεντζεπί, ο σεφ του εστιατορίου έγινε ένα θρύλος στη γαστρονομική σκηνή.
Τώρα το Noma ανοίγει στο Ace Hotel του Κιότο για περιορισμένο χρονικό διάστημα: από τις 15 Μαρτίου ως τις 20 Μαϊου, και από την Τετάρτη ως το Σάββατο, για μεσημέρι και βράδυ.
Το συγκεκριμένο μενού αποτυπώνει την έρευνα της ομάδας του Noma πάνω στην κουζίνα kaiseki. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από τοπικούς βέβαια παραγωγούς, από κυνηγούς και ψαράδες και τροφοσυλλέκτες.
Το μενού θα κοστίζει 775 δολάρια + 10% για το σέρβις, συμπεριλαμβανομένων και των ποτών που θα συνοδεύουν το μενού.
Tο μενού θα εστιάσει στην εποχή sakura, την εποχή της Άνοιξης στο Κιότο που σφραγίζεται από το κάλλος των κερασιών που ανθίζουν.
Και με πληροφορίες από το ΑΠΕ
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram