ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η μεγαλύτερη ένδειξη ευφυίας σε έναν άντρα είναι η ευγένεια. Και σίγουρα δεν έχει να κάνει με το βαθμό που είχε στα μαθηματικά

Με αφορμή την συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου που η Όλγα Τρέμη θα ήθελε- μάλλον- να ξεχάσει.

ANDREAS_MIKROYTSIKOS ndp

Φαντάζεσαι μια κοινωνία χωρίς κανέναν εθιμοτυπικό κανόνα, όπου ο καθένας θα έλεγε ότι ήθελε ανεξάρτητα από το πόσο αγενές θα ήταν, θα πέταγε το πιρούνι στο σερβιτόρο γιατί άργησε το φαγητό και όλοι θα μιλούσαν με το στόμα μπουκωμένο;

Χωρίς τους κανόνες, η κοινωνία θα έμοιαζε με χάος και οι αγενείς και οι αδιάφοροι θα επιβάλλονταν σε εκείνους που νοιάζονται για τους άλλους. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι η καλή αγωγή και η ευγένεια είναι μόνο τυπικότητες και καθόλου ουσία, αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο: Το να συμπεριφέρεσαι ευγενικά σημαίνει απλώς ότι σέβεσαι τους άλλους ανθρώπους. Και αυτοί ακριβώς οι καλοί τρόποι είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ευφυίας!

Η συνέντευξη του Ανδρέα Μικρούτσικου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ!, ο παρουσιαστής έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, τότε που ζούσε έναν κεραυνοβόλο έρωτα με τη δημοσιογράφο.

"Ξεκίνησα για μαθηματικός που έπαιρνε 20 στα αρχαία και έγινα μουσικός, όντας μαθηματικός. Ήμουν ήδη οργανωμένος σε ομάδες της εξωαριστεράς και δεν μου έδιναν διαβατήριο λόγω δικτατορίας να συνεχίσω μεταπτυχιακά, είχα πάρει υποτροφία στην Ινδιανάπολη. Τότε γνώρισα μέσω μίας φίλης του αδελφού μου την Όλγα Τρέμη. Ήταν κόρη γιατρού, έμενε πάνω στην πλατεία Κυψέλης, ένα πάρα πολύ ωραίο κορίτσι" είπε αρχικά.

Στην πορεία της συνέντευξης, ανέφερε: "Όλη η Φωκίωνος Νέγρη έλεγε ότι όταν ερχόταν να ψωνίσει παπούτσια σήκωνε όλη την προθήκη. Ήρθε σπίτι, στο πατρικό μου, Κεφαλληνίας και Επτανήσου, στον πατέρα μου, στη μάνα μου, τότε δεν είχαμε φύγει από το σπίτι ακόμη. Και εμφανίζεται η Όλγα, κλασάτη, όμορφη, εφηβοειδής, νεανική, θηλυκό όμως. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά παίξαμε κι ένα ποδοσφαιράκι που είχα, με την ελπίδα ότι όπως θα κάτσει, κάτι θα δω. Δεν είδα όμως τίποτα. Είχα ήδη μπει στο πανεπιστήμιο, εκείνη θα έδινε στο Οικονομικό της Νομικής, χρειαζόταν μαθηματικά και μου ζήτησαν να της κάνω μάθημα. Και της έκανα σπίτι της, είχε και τηλεόραση. Ο πατέρας μου ήταν ένας ακραίφνης κομμουνιστής τύπος που δεν ήθελε την τηλεόραση με τίποτα κι εκείνη τη χρονιά είχε Μουντιάλ. Το είχε πάρει η Βραζιλία, θυμάμαι, ήταν τα τελευταία του Πελέ. Ποδοσφαιράνθρωπος εγώ, είπα ‘το τερπνόν μετά του ωφελίμου’, δηλαδή και τηλεόραση και στην Όλγα μάθημα".

Ανδρέας Μικρούτσικος: Η  μεγαλύτερη ένδειξη ευφυίας σε έναν άντρα είναι η ευγένεια. Και σίγουρα δεν έχει να κάνει με το βαθμό που είχε στα μαθηματικά

"Τώρα τι ήταν το τερπνόν και τι το ωφέλιμο, το αφήνω στη διακριτική ευχέρεια του καθενός. Και όπως μία μέρα περιμένω να της κάνω μάθημα και μετά να δούμε τον αγώνα, κάνει ένα πέρασμα στο βάθος στον διάδρομο –θυμάμαι και το σπίτι της με τη βεραντούλα- και είναι με τα εσώρουχα. Αγρίεψαν τα μάτια μου. Σάστισα. Και μου καρφώνεται η ημίγυμνη εικόνα της, μου άρεσε η Όλγα. Μου γίνεται έμμονη ιδέα, αλλάζει όλη μου η ψυχοσύνθεση. Στις επόμενες δύο ημέρες, θυμάμαι τη σκηνή σαν τώρα, καθόμαστε στη βεράντα και της πιάνω το χέρι, ξέρεις λίγο συντροφικά, λίγο έτσι, και το χάιδευα με κινήσεις που θα με πέρναγε χελώνα, βραδύποδας εν πάση περιπτώσει, ίσα που της κούναγα λίγο το χέρι. Μέχρι που την αγκάλιασα και τη φίλησα. Είχαμε σχέσεις, και μάλιστα ήμουν και ο πρώτος άνδρας της Όλγας" πρόσθεσε στη συνέχεια ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

"Τελικά έδωσε, πέτυχε και μετά την βλέπω στην κατάληψη της Νομικής, φοιτητής εγώ, φοιτήτρια εκείνη. Κάνω έτσι και βλέπω ένα μανεκέν ανάμεσά μας. Παρέμεινε μανεκέν. Μιλήσαμε, στενοχωρήθηκα κιόλας γιατί ήταν βράδυ στην κατάληψη και μπορούσε να μπει η Ασφάλεια και να πέσει ξύλο και σκεφτόμουν τώρα τους βάρβαρους να μου χτυπάνε, ας πούμε, το Ολγάκι μου το τρυφερό, το εύθραυστο και όμορφο. Μετά από πολύ καιρό πρέπει να είχα ήδη βγει εγώ στην τηλεόραση που εμφανίστηκε εκείνη" κατέληξε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

"Το Ολγάκι μου το τρυφερό, το εύθραυστο και όμορφο"

"Άντρας Μου, γυναίκα Μου, σκύλος Μου, σπίτι Μου, χώρα Μου". Με μια τρυφερή κτητική αντωνυμία ο Ανδρέας Μικρούτσικος κατάφερε μας καταστήσει σαφή την οικειότητα του με την Όλγα Τρέμη. Και με το τρυφερό υποκορίστικό"Ολγάκι" να υποβιβάσει την πενηντάχρονη επαγγελματική πορεία μιας γυναίκας που αν μη τι άλλο έχει προσπαθήσει πολύ στην ζωή της.

Που να φανταζόταν η Όλγα Τρέμη, ότι μετά από 50 χρόνια καριέρας ένα threw back του Ανδρέα Μικρούτσικου θα την έφερνε τόσο πίσω;

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος για πολλούς θεωρείται ένας εφυής άνθρωπος. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι ευφυΐας . Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης, ή της πρακτικής νοημοσύνης. Υπάρχει και η αισθητική νοημοσύνη, αυτή που διαθέτουν οι καλλιτέχνες, οι ζωγράφοι και οι μουσικοί. Αλλά υπάρχει κι ένα άλλο είδος ευφυΐας, ίσως το λιγότερο γνωστό, η λεγόμενη ηθική νοημοσύνη. Πρόκειται για το είδος εκείνο της εξυπνάδας που συνδυάζει τη δύναμη του χαρακτήρα με την ορθή κρίση, δύο προσόντα που συνήθως απαξιώνουμε γιατί δεν τα θεωρούμε και τόσο σημαντικά. Είναι η αρετή που μας μαθαίνει να κάνουμε όλα αυτά που οφείλουμε και όχι αυτά που μας αρέσει να κάνουμε.

Είναι η αρετή που μας μαθαίνει πως πριν μιλήσουμε πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Οι καλοί τρόποι είναι πολύ σημαντικοί, θα ήθελα να πω σχετικά με το συμβάν κύρις Μικρούτσικε γιατί διαχωρίζουν τον συναισθηματικό από τον συναισθηματικά αδιάφορο και μας βοηθούν να αποδεχτούμε ότι δεν είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του κόσμου.

Και ότι οι κανόνες αποτελούν κομμάτι της ζωής. Και αυτό ισχύει τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Και όπως έλεγε η Coco Chanel "οι καλοί τρόποι σε έναν άντρα είναι σαν να φορά ένα εξαιρετικό κλασσικό κοστούμι. Δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα".

Read Next

01 Ιουν 2023

Σία Κοσιώνη: "Η Σία δεν καπνίζει πια"

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος η Σία Κοσιώνη εξομολογείται.

01 Ιουν 2023
Περισσότερα από

News

01 Ιουν 2023

Βάσια Τριφύλλη: Έχει γενέθλια "Δεν λέω την ηλικία μου γιατί δεν θέλω να την ακούω"

Η εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη έκανε έκπληξη στην ηθοποιό με αφορμή τα γενέθλιά της

01 Ιουν 2023

And Just Like That 2: Επιστρέφει η Σαμάνθα;

Όλοι αδημονούν να δουν έστω και για μια στιγμή την Κιμ Κατράλ στον iconic ρόλο της Σαμάνθας.

01 Ιουν 2023

Ταλούλα Γουίλις: "Ο μπαμπάς μου Μπρους ακόμα θυμάται ποια είμαι"

Η Ταλούλα μιλάει για τον Μπους Γουίλις και το πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα με την άνοια.

01 Ιουν 2023

Μπέσσυ Μάλφα: " Η ζήλια είναι ένα ποταπό και φθηνό συναίσθημα"

Άραγε, ζηλεύει η 57χρονη ηθοποιός τον επί 26 χρόνια σύζυγό της, Γεράσιμο Σκιαδαρέση;

31 Μαϊ 2023

Έφυγε απ' τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε ηλικία 83 ετών

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από τη ζωή - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

31 Μαϊ 2023

Σοφία Αλιμπέρτη: Φωτογραφίζει τον Γιάννη Πάριο και τον 32χρονο γιο τους, Μιχαήλ- Άγγελο

Με μία φωτογραφία η Σοφία Αλιμπέρτη έδειξε την αγάπη της στον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Πάριο.

31 Μαϊ 2023

Η Βρετανή αθλήτρια Έμα Πάλαντ Μπράουν απαντά σε όσους σχολίασαν το αίμα της περιόδου στην αθλητική της εμφάνιση

Ένας λεκές από αίμα περιόδου ενόχλησε το 2023 χρήστες των social, λες και δεν συμβαίνει κάθε μήνα στο 50% του πληθυσμού της γης.

31 Μαϊ 2023

Ο 82χρονος Αλ Πατσίνο ξανά μπαμπάς: Η 29χρονη σύντροφός του είναι έγκυος

Η Νουρ, 29 ετών, πριν τον Αλ Πατσίνο ήταν το κορίτσι του Μικ Τζάγκερ.

31 Μαϊ 2023

Κλιντ Ίστγουντ: "Πολύ σκληρός για να πεθάνει"

Σήμερα κλείνει τα 90 και ταυτόχρονα έξι δεκαετίες με 70 ρόλους στη μεγάλη οθόνη και 40 ταινίες που έχει σκηνοθετήσει.