ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αμάντα Μπάινς: Γιατί η βασίλισσα των εφηβικών ρομαντικών κωμωδιών κατέληξε στο ψυχιατρείο;

Η ίδια δηλώνει ότι έχει υποστεί οικογενειακή κακοποίηση.

Η κατάσταση της υγείας της Αμάντα Μπάινς είναι άκρως ανησυχητική, αφού η πρώην ηθοποιός εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική την περασμένη Κυριακή, όταν βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του TMZ, η πρωταγωνίστρια των teen ταινιών των '90s και '00s που είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, εθεάθη να τριγυρνάει γυμνή στο Λος Άντζελες, σταματώντας ένα αυτοκίνητο. Η Μπάινς είπε στον οδηγό πως βίωνε ένα ψυχιατρικό επεισόδιο, καλώντας η ίδια την αστυνομία. Η πρώην ηθοποιός μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση σε ό,τι αφορά την ψυχική της υγεία από ειδικό, ο οποίος έκρινε ότι χρειαζόταν να τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση σε κλινική για τις επόμενες 72 ώρες.Το περασμένο Σάββατο, η Μπάινςεπρόκειτο να παρευρεθεί στο '90s Con στο Κονέκτικατ με τους πρώην συμπρωταγωνιστές της από τη σειρά "All That”, ωστόσο η ίδια ακύρωσε την εμφάνιση προφασιζόμενη κάποια ασθένεια.

Όσο κι αν ο δικηγόρος της δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με το περιστατικό, ο πρώην σύντροφός της δήλωσε στην Page Six πως η Μπάινς είχε σταματήσει να λαμβάνει τα φάρμακά της. Να σημειωθεί πως η κατάρρευση συνέβη σχεδόν έναν χρόνο μετά τη λήξη της 8ετούς κηδεμονίας, στην οποία η πρώην ηθοποιός είχε τεθεί - όπως η Μπρίτνει Σπιρς.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε πως δεν χρειαζόταν πλέον να παίρνουν άλλοι τις αποφάσεις για τη ζωή της, με τους γονείς της Μπάινς να την υποστηρίζουν σε αυτό. Μάλιστα, η ίδια μόλις είχε αρραβωνιαστεί με τον σύντροφό της, Michael, με τον οποίο ανυπομονούσε να συγκατοικήσουν. Ωστόσο, η σχέση τους διαλύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Μπάινς κατηγόρησε τον σύντροφό της ότι έβλεπε βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο και έκανε χρήση ναρκωτικών.

Η πρώην ηθοποιός έχει αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια από την υποκριτικη, αφού ο τελευταίος ρόλος που ανέλαβε ήταν στην ταινία "Easy A" το 2010. Τον τελευταίο καιρό είχε ανακοινώσει την απόφασή της να ξεκινήσει κάποια σχολή για να γίνει τεχνήτρια νυχιών, ανεβάζοντας στα social media την εξέλιξή της.

Η Αμάντα Μπάινς γεννήθηκε στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια και είναι το μικρότερο από τα τρία παιδιά της οδοντιατρικής βοηθού Lynn και του οδοντιάτρου Rick Bynes. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του ’90 στο show του Nickelodeon "She’s All That!” και σύντομα αναδείχθηκ σε βασίλισσα των εφηβικών ρομαντικών κωμωδιών, πρωταγωνιστώντας σε μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, όπως το "She’s the Man”, δίπλα στον Channing Tatum, το 2006.

Αφού γοήτευσε το κοινό, απέκτησε τη δική της σειρά, "The Amanda Show”, η οποία έτρεξε από το 1999 έως το 2002 και έλαβε πολλές διακρίσεις. Από το 2002 έως το 2006, έπαιξε επίσης την αδελφή της Jennie Garth στο What I Like About You. Στη συνέχεια έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Kaylee στην ταινία Big Fat Liar το 2002.

Η κινηματογραφική της καριέρα ακολούθησε ανοδική πορεία, πρωταγωνιστώντας σε μια σειρά από επιτυχημένες ρομαντικές κωμωδίες. Η ανερχόμενη σταρ ενθουσίασε το κοινό στον ρόλο της Daphne Reynolds στην επιτυχημένη ταινία What a Girl Wants (Τι θέλει ένα κορίτσι) του 2003, με τον Colin Firth.

Η ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του 2000, πρωταγωνίστησε στις ταινίες Hairspray και Sydney White. Ωστόσο, το 2010 δήλωσε στο Twitter, σε ηλικία 24 ετών, ότι θα αποσυρθεί, γράφοντας ότι "το να είσαι ηθοποιός δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο φαίνεται.”

Η απόσυρση ήταν σύντομη και η Bynes επέστρεψε στη δουλειά μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, ανακοινώνοντας ότι θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία Easy A του 2010, μαζί με την Emma Stone και τον Penn Badgley. Ωστόσο, το σύντομο αυτό διάλειμμα ήταν μια ένδειξη ότι τα πράγματα επρόκειτο να πάρουν στροφή στην καριέρα της. Μόλις δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση αυτή, η προσωπική ζωή της Amanda άρχισε να γίνεται πρωτοσέλιδο.

Τον Απρίλιο του 2012 συνελήφθη ως ύποπτη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Δήλωσε αθώα, αλλά κατηγορήθηκε για δύο πλημμελήματα για εγκατάλειψη. Την ίδια χρονιά τέθηκε σε ψυχιατρική επιτήρηση, αφού κατηγορήθηκε ότι έβαλε φωτιά στον διάδρομο πάρκινγκ ενός αγνώστου.

Το 2014, η σταρ συνελήφθη ξανά για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αφού την σταμάτησαν στη γειτονιά San Fernando Valley του Λος Άντζελες και την κατηγόρησαν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ελεγχόμενης ουσίας, ενώ οδηγούσε τη Mercedes-Benz της. Η σταρ -που ήταν 28 ετών τότε- αφέθηκε ελεύθερη την ίδια μέρα με εγγύηση 15.000 δολαρίων. Μετά την πρώτη της σύλληψη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τέθηκε υπό κηδεμονία τον Αύγουστο του 2013.

To 2015, εναν χρόνο μετά την έναρξη της επιτροπείας της – με τους γονείς της να αναλαμβάνουν τον έλεγχο των υποθέσεών της – η Amanda προκάλεσε ανησυχίες όταν έγραψε στο Twitter ότι ο πατέρας της την είχε κακοποιήσει "λεκτικά και σωματικά” κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων.

Τον κατηγόρησε επίσης ότι ήταν "αιμομικτικός” απέναντί της. Οι γονείς της αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς και η Amanda άλλαξε γρήγορα το ύφος της με ένα εξίσου ανησυχητικό tweet. "Ο πατέρας μου δεν έκανε ποτέ τίποτα από αυτά τα πράγματα”, έγραψε στο Twitter. "Το μικροτσίπ στον εγκέφαλό μου με έκανε να πω αυτά τα πράγματα, αλλά αυτός είναι που τους διέταξε να μου βάλουν μικροτσίπ.”

Το 2019, η Bynes μπήκε σε ίδρυμα ψυχικής υγείας αφού υποτροπίασε. Μάλιστα, είχε σχεδιάσει την επιστροφή της στο Χόλιγουντ το 2018 και είχε αναφερθεί πως αυτή η απόφαση συνετέλεσε στην υποτροπή της. Ωστόσο, μετά τα προβλήματά της, η ηθοποιός φάνηκε να τα πηγαίνει περίφημα και μάλιστα αποφοίτησε από το Fashion Institute of Design & Merchandising τον Ιούνιο του 2019.

Το 2022 η επί εννέα χρόνια επιτροπεία της Bynes τερματίστηκε, αφού δικαστής έκρινε ότι η νομική ρύθμιση "δεν ήταν πλέον απαραίτητη.” Είπε: "Έχει κάνει ό,τι της ζήτησε το δικαστήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το δικαστήριο αποφασίζει ότι η επιτροπεία δεν απαιτείται πλέον και ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για τη σύσταση επιτροπείας του προσώπου", αναφερόταν στην απόφαση. Ο δικηγόρος της David A. Esquibias δήλωσε πρόσφατα στο TMZ ότι οι γονείς της συμφώνησαν μαζί της ότι έχει κάνει "σημαντική πρόοδο” στη διαχείριση της διπολικής διαταραχής της. Όταν η επιτροπεία ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2013 μετά την κατάρρευση της Amanda, η μητέρα της Lynn ήταν εκείνη που διορίστηκε κηδεμόνας της.

Μετά την ακρόαση, η ηθοποιός έκανε ανάρτηση στο Instagram της όπου έγραφε: "Είμαι ένα πουλί που τώρα μπορώ να πετάξω!” Η απόφαση σήμαινε ότι η Bynes θα μπορούσε πλέον να λαμβάνει τις δικές της προσωπικές και οικονομικές αποφάσεις.

Η Μπάινς ξεκίνησε ένα ταραχώδες ειδύλλιο με τον Paul Michael, αφού οι δυο τους βρίσκονταν στο ίδιο κέντρο αποτοξίνωσης και ανακοίνωσαν τον σοκαριστικό αρραβώνα τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2020. Τρεις εβδομάδες αφού επιβεβαίωσαν τον αρραβώνα τους, ο Michael ανακοίνωσε ότι χώρισαν, αν και το ζευγάρι επανασυνδέθηκε τον Μάρτιο. Στις 28 Απριλίου, η σταρ κάλεσε την αστυνομία σχετικά με μία διαμάχη που είχαν έπειτα από υποτροπή του μνηστήρα της, κατηγορώντας τον ότι βανδάλισε το σπίτι της μητέρας του, παρακολουθούσε πορνό MILF porn και ότι δεν έπαιρνε την αγωγή του.

Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούλιο του 2022 αλλά τα ξαναέφτιαξε τον Αύγουστο και φέρεται να έμεναν ξανά μαζί στο σπίτι της Amanda στο Λος Άντζελες. Αν και η Μπάινς συμφιλιώθηκε με τον πρώην μνηστήρα της, ο αρραβώνας τους ακυρώθηκε οριστικά.

Τη Δευτέρα αναφέρθηκε ότι η Bynes τέθηκε σε ψυχιατρική επιτήρηση αφού βρέθηκε "να περιφέρεται στους δρόμους γυμνή και μόνη της”, σύμφωνα με το TMZ. Η Μπάινς, η οποία ακύρωσε μια δημόσια εμφάνισή της το Σάββατο, εθεάθη να περπατάει κοντά στο κέντρο του Λος Άντζελες νωρίς το πρωί της Κυριακής χωρίς ρούχα.

Λέγεται ότι χαιρέτησε ένα αυτοκίνητο, λέγοντας σε έναν οδηγό ότι "είχε ψυχωτικό επεισόδιο” πριν καλέσει το 100.

Η Μπάινςεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου μια ομάδα ψυχικής υγείας την έθεσε σε ψυχιατρική κράτηση 5150, νομική ενέργεια από τον Κώδικα Πρόνοιας και Θεσμών της Καλιφόρνια, που επιτρέπει σε εξειδικευμένο αξιωματικό ή κλινικό γιατρό να περιορίσει κάποιον παρά τη θέλησή του για 72 ώρες, οι οποίες μπορούν να παραταθούν. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, το άτομο θα αξιολογηθεί πλήρως για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Επί του παρόντος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και πιθανότατα θα λάβει φροντίδα για αρκετές ημέρες.

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.