ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ρένα Μόρφη: Η δουλειά σε σούπερ μάρκετ στην Ισλανδία, ο μεγάλος έρωτας και ο γάμος στην Κούβα

Η Ρένα Μόρφη ή αλλιώς Σούλη Ανατολή είναι ένα πολύ ξεχωριστό κορίτσι.

Η Ρένα Μόρφη γεννήθηκε στο Βόλο. Αποφοίτησε από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτοεμφανίστηκε τραγουδώντας στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά. Από τον Δεκέμβριο του 2010, είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi. Μαζί τους, συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Νορβηγία, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία.

Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό δίσκο με τίτλο Σούλη Ανατολή. Η Σούλη Ανατολή είναι μια φανταχτερή, πανεποχική λαϊκή ντίβα, αλλά και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της όταν ήταν τραγουδίστρια στο Βόλο τη δεκαετία του 1950. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο είναι το "Όταν σου χορεύω". Πέρα από τη μουσική καριέρα που έχει χαράξει, η τραγουδίστρια έχει κάνει κι ένα σύντομο πέρασμα από κινηματογράφο και τηλεόραση."

Το Σούλη Ανατολή ήταν το καλλιτεχνικό όνομα της γιαγιάς μου, όταν ήταν τραγουδίστρια. Έμαθα αρκετά μεγάλη την ιστορίας της. Όταν ξεκίνησα ουσιαστικά κι εγώ να τραγουδάω, μου το είπαν μαζί με τη μητέρα μου. Η γιαγιά ήταν για τρία χρόνια επαγγελματίας τραγουδίστρια, μέχρι που παντρεύτηκε και σταμάτησε. Το Σούλη Ανατολή είναι ουσιαστικά ένας τίτλος δίσκου για να τιμήσω την γιαγιά. Ήταν οικογενειακοί οι λόγοι που το επέλεξα. Φυσικά με φωνάζουν και Σούλη στο δρόμο", έχει πει.

Αυτήν την εποχή την απολαμβάνουμε στην εκπομπή Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ, την οποία συμπαρουσιάζει με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Δεν είναι τυχαίο, επιπλέον, που το hashtag της εκπομπής βρέθηκε στην κορυφή των trends του Twitter.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν η αρχή...

Η επαφή της Ρένας Μόρφη με τη μουσική και το τραγούδι, ξεκινά από μία συναυλία του Φοίβου Δεληβορία στον Βόλο, όταν ακόμα έμενε εκεί, πριν μετακομίσει στα 18 της στην Αθήνα, για να ξεκινήσει μαθήματα σε ωδείο. Μία επαφή που κατέληξε σε μακροχρόνια συνεργασία και γερή φιλία, που κρατά ως το σήμερα.

Οι αγαπημένοι Imam Baildi

Πριν ακολουθήσει σόλο καριέρα, η Ρένα Μόρφη υπήρξε για παραπάνω από μία 10ετία, κεντρική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi και με τα μέλη του συγκροτήματος γνώρισε τεράστιες μουσικές επιτυχίες, μακριά και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. "Κάναμε πρόβες στο Μετρό που εμφανιζόταν τότε ο Φοίβος και είχαν έρθει ο Ορέστης και ο Λύσανδρος από την μπάντα, για να τον δουν. Εκεί με άκουσαν κι όταν τελείωσε ο κύκλος των παραστάσεων, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως ψάχνουν τραγουδίστρια για το live τους που ήταν σε τρεις ημέρες. Δεν έκανα καν οντισιόν" .

Ο έρωτας με τον Ορέστη Φαληρέα και ο γάμος στην Αβάνα

Η Ρένα Μόρφη ως μέλος των Imam Baildi, γνώρισε την αποθέωση της καριέρας της, αλλά και τον άνθρωπο της ζωής της με τον οποίο παντρεύτηκαν στην Αβάνα το 2016 και ύστερα από 5 χρόνια απέκτησαν μία κόρη.

"Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα είμαι με έναν άνθρωπο που δεν ασχολείται με την μουσική. Κάποτε ήμουν σε σχέση με έναν αρχιτέκτονα, αλλά δεν γινόταν. Οι περιοδείες είναι τόσο εξοντωτικές, που ήταν τόσο υπέροχο που είχα τον άνθρωπό μου αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο Ορέστης Φαληρέας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες παραγωγούς με τόσο μεγάλο ταλέντο αυτήν τη στιγμή. Οτιδήποτε πιάνει, γίνεται χρυσός", είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Ρένα Μόρφη, στον ραδιοφωνικό σταθμό 93,2.

Βέβαια, εκτός από σύζυγος και πατέρας της κόρης της, ο Ορέστης Φαληρέας επιτελεί και χρέη μουσικού παραγωγού της. Παρόλο που η Ρένα Μόρφη διέκοψε τη συνεργασία της με τους Imam Baildi, ο καλλιτέχνης τη συνοδεύει σταθερά στα επαγγελματικά της βήματα. "Ο Ορέστης Φαληρέας είναι παραγωγός των δίσκων μου. Έχει ενδυναμώσει τη σχέση μου με το συγκρότημα. Την έχει κάνει πιο δημιουργική", είχε δηλώσει η μουσικός σε συνέντευξή της. Μαζί, επίσης, υπέγραψαν το τραγούδι τίτλων της σειράς Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα.

Η Ρένα Μόρφη δούλεψε σε σούπερ μάρκετ στην Ισλανδία, πήρε μέρος σε ταινία του Αλέξη Καρδαρά και χάρισε τη φωνή της σε καρτούν.

"Έχω κάνει διάφορες δουλειές. Μου άρεσε πάντα να έχω τα δικά μου λεφτά για να μπορώ να κάνω ταξίδια. Όταν ήμουν στην Ισλανδία, δούλευα σε ένα σούπερ-μάρκετ, γιατί θέλαμε να γυρίσουμε την Ευρώπη", αποκάλυψε σε συνέντευξη της.

Η ίδια συμμετείχε στην ταινία Φαντασία του Αλέξη Καρδαρά, η οποία προβλήθηκε το 2019. Στην ταινία ανέλαβε τον ρόλο μίας λαϊκής τραγουδίστριας, στο πλευρό του Στέλιου Μάϊνα και του Γιάννη Στάνκογλου.

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87