ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντίνοος Αλμπάνης: "Από όταν αρρώστησα και μετά στράφηκα πολύ στην εκκλησία"

Ο γνωστός ηθοποιός σε μια συνέντευξη-κατάθεση ψυχής για την σοβαρή περιπέτεια υγεία που αντιμετώπισε.

αντινοος_αλμπανης_καρκινος NDP

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ "Στούντιο 4" βρέθηκε ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο οποίος προχώρησε σε μια συνέντευξη – κατάθεση ψυχής, μιλώντας για την σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε στο παρελθόν, η οποία άλλαξε ολοκληρωτικά την οπτική του γωνία απέναντι σε διάφορα ζητήματα της ζωής. Ο γνωστός ηθοποιός είχε μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για την μάχη με τον καρκίνο, επισημαίνοντας τώρα πως η εμπειρία αυτή γέννησε μέσα του τον φόβο, τον οποίο αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ώστε να μην εξελιχθεί σε συνήθεια.

"Ο φόβος σε φέρνει αντιμέτωπο με κάτι πολύ σκληρό, το τέλος, το οποίο είναι μη διαπραγματεύσιμο. Αλλά αλλιώς να το συζητάς θεωρητικά και άλλο να σου χτυπάει την πόρτα. Οπότε, το να ξυπνάω και να μη φοβάμαι το παλεύω πολύ γιατί θα χάσω κι άλλο από τη ζωή μου" ανέφερα αρχικά ο ηθοποιός. Μάλιστα, εξήγησε πως οι ψυχολογικές μεταπτώσεις που αντιμετώπισε την περίοδο της θεραπείες, είχαν ως συνέπεια να στερήσουν το γέλιο από την ζωή του, γεμίζοντάς τον κυρίως με "θυμό".

Αντίνοος Αλμπάνης: "Από όταν αρρώστησα και μετά στράφηκα πολύ στην εκκλησία"

Ερωτηθείς για την σχέση του με την θρησκεία, ο Αντίνοος Αλμπάνης εξήγησε πως μέχρι πριν αρρωστήσει το εν λόγω ζήτημα δεν τον αφορούσε, σχεδόν το "χλεύαζε". Ωστόσο η περιπέτεια υγείας του τον έκανε να στραφεί προς την πνευματικότητα, βρίσκοντας σε ένα εκκλησάκι της γειτονίας του γαλήνη και ηρεμία. "Μέχρι πριν αρρωστήσω, είχα πολύ… πρόστυχη αντιμετώπιση της θρησκείας, έως και τα χλεύαζα αυτά τα ζητήματα. Από όταν αρρώστησα και μετά στράφηκα πολύ στην εκκλησία. Είναι η δική μου προσωπική γνώμη, μέσα από την προσωπική δική μου εμπειρία ότι είναι πολύ σπουδαίο οι άνθρωποι να πιστεύουν. Εμένα δεν με νοιάζει αν αυτό που πιστεύεις είναι ο χριστιανισμός, η ορθοδοξία, αν είναι ο διαλογισμός, ο ινδουισμός, αν κάνεις γιόγκα.

Αυτό που με ενδιαφέρει στους ανθρώπους είναι να βλέπω ότι σε αυτόν τον κόσμο που έχουμε χτίσει, που όλα είναι υλικά, να διατηρούμε μια επαφή με την πνευματικότητα μας. Δεν είμαστε φτιαγμένοι μόνο από δέρμα, αίμα, κόκαλα, υπάρχει μέσα μας και ψυχή. Αυτή η ψυχή για να μπορεί να λειτουργεί και να αναπνέει, πρέπει να ζει και μόνο μέσα από την επαφή με την πνευματικότητα μας, μπορεί αυτό να συμβεί. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στους ανθρώπους που πιστεύουν. Σε μια βόλτα στη γειτονιά μου, που έχει ένα εκκλησάκι εκεί, κάποια στιγμή μπήκα μέσα. Ήταν ένας χώρος που είχε πολλή γαλήνη, ηρεμία και ένιωθα καλά. Πήγαινα και καθόμουν για ώρες" δήλωσε στο τέλος.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας: Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την Αρχαίο Ολυμπία

600 καλεσμένοι και χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την εμπνευσμένη από την αρχαιότητα, Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

16 Απρ 2024

Ξένια Καλογεροπούλου: Η αγκαλιά της Μαρίνας Ψάλτη στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη

Η ηθοποιός έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο, συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Φασουλή.

Περισσότερα από

News

16 Απρ 2024

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: "Γίνεται πόλεμος κατά των γυναικών και οι γυναίκες εξακολουθούν να δίνουν τις πιο βασικές μάχες για τις ελευθερίες τους"

"Ζούμε μια εποχή που έχουμε περισσότερες βίαιες συγκρούσεις από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Και βλέπουμε γυναίκες και παιδιά ολοένα και περισσότερο στην πρώτη γραμμή" είπε η Αμάλ.

16 Απρ 2024

Καιρός-Πάσχα: Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για το Πάσχα

Χαλάει τα σχέδια ο καιρός το Πάσχα 2024. Τα προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν κακοκαιρία.

16 Απρ 2024

Η εκκεντρική εμφάνιση της Σίσσυς Φειδά: Το ιδιαίτερο blazer και τα "βαριά" κοσμήματα

Κατάφερε να συνδυάσει άρτια πολλά εντυπωσιακά κομμάτια.

16 Απρ 2024

"Δείξε λίγο πόδι" είπε φωτογράφος στην Χάνα Γουάντινγκχεμ και εκείνη του έδωσε την απάντηση που έπρεπε

Το περιστατικό συνέβη στην τελετή απονομής των θεατρικών βραβείων Ολιβιέ στην οποία η Γουάντινγκχεμ ήταν παρουσιάστρια.

16 Απρ 2024

"September Says": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της συζύγου του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ στο 77o Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αριάν Λαμπέντ συμμετέχει στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

16 Απρ 2024

Bro, μην μου κάνεις κακό!

Μερικές σκέψεις ψεις με αφορμή το bullying στα σχολεία!

16 Απρ 2024

Σάρα Σνουκ "έκλεψε" το βραβείο Olivier 2024 από τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και εντυπωσίασε με την κομψή της εμφάνιση

Η Σάρα Σνουκ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς για την παράσταση "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι", στην οποία έπαιξε 26 ρόλους!

16 Απρ 2024

Κίλιαν Μέρφι: Είναι αυτό το μυστικό της γοητείας του;

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι και ambassador του οίκου Versace.

16 Απρ 2024