ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κόρτνεϊ Κοξ- Μάικλ Κίτον: πού πήγε ο έρωτας τους;

'Ένας από τους πιο διάσημους έρωτες των '90's έληξε άδοξα, αλλά έμεινε στην ιστορία.

"Είναι η πιο σημαντική σχέση που είχα ποτέ και πιστεύω πως είναι ο πιο υπέροχος άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Ακόμα αγαπάμε πολύ ο ένας τον άλλον" έχει δηλώσει σε συνέντευξη της η ηθοποιός Κόρτνεϊ Κοξ για τον ηθοποιό Μάικλ Κίτον. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι για πέντε ολόκληρα χρόνια τη δεκαετία του '90 και μάλιστα σε μια εποχή που η καριέρα και των δύο απογειωνόταν. Τι έγινε όμως μεταξύ τους και δεν προχώρησε η σχέση τους;

Όταν γνωρίστηκαν οι δυο τους, ο 38χρονος Κίτον είχε μόλις χωρίσει από τον πρώτο του γάμο με την Κάρολαϊν Μακ Γουίλιαμς. Ήδη η καριέρα του είχε πάρει φωτιά και ο ίδιος είχε πολλές υποχρεώσεις "παντρεμένος, σπίτι, παιδί, καριέρα, πολλή προσοχή από τον κόσμο, χωρίς να είναι το καλύτερο μου αυτό το τελευταίο" είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του για εκείνη την περίοδο της ζωής του, λίγο πριν χωρίσει. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει και έναν γιο, τον Σον Ντάγκλας.

Η ζωή του ήταν σύνθετη. Πόσο μάλλον από το 1989 και μετά όταν έγινε πάταγος γύρω από το όνομα του Κίτον, καθώς κέδρισε τις εντυπώσεις ως Batman. Η Κοξ από την άλλη ήταν μόλις 25 ετών και ξεκινούσε την καριέρα της στο Χόλιγουντ.

Τους γνώρισε ένας κοινός γνωστός. Η Κοξ ήταν εντυπωσιασμένη από την υποκριτική ικανότητα του Κίτον και την ενδιέφερε πολύ. Έτσι, ήταν εκείνη που έκανε το πρώτο βήμα και του ζήτησε να συναντηθούν. Μόνο που προκειμένου να αποφύγουν τους παπαράτσι και τον Τύπο, έπρεπε να σκεφτεί κάτι out of the box για το πρώτο ραντεβού. Τόσο φυσιολογικό που δεν θα το σκεφτόταν κανείς: το σπίτι της. "Μιλούσαμε για πέντε ώρες" θυμάται η ηθοποιός για εκείνη την πρώτη συνάντηση. Μάλιστα, ανάμεσα σε όσα είπαν είχαν περιγράψει και το ιδανικό τους σπίτι, πώς το φανταζότουσαν, πώς ήθελαν να το χτίσουν.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα και έγιναν αχώριστοι. Έκαναν τα πάντα μαζί- ψώνιζαν για το σπίτι, έκαναν βόλτες, πήγαιναν στις επίσημες εκδηλώσεις. "Ήμασταν απολύτως συγχρονισμένοι" έχει πει η Κοξ. Κι επειδή κάνουν το ίδιο επάγγελμα έκαναν πρόβα παρέα τις ατάκες τους. Η Κόρτνεϊ Κοξ μάλιστα θυμάται πως "έλεγε πάντα κάτι που έκανε ακόμα πιο αστεία την ατάκα μου", ενώ όταν εκείνη δεν είχε τις καλές της, με μία μόνο γκριμάτσα ο Μάικλ την έκανε να γελάει.

Δεν ήταν λοιπόν παράλογο που όλοι οι φίλοι και συνάδελφοι πίστευαν πως το επόμενο βήμα δεν θα αργούσε για τους δυο τους. Υπήρχαν συνέχεια φήμες πως της είχε κάνει πρόταση με ένα υπέροχο διαμαντένιο δαχτυλίδι κι όταν την ρωτούσαν δημόσια εκείνη απαντούσε "θα πρέπει να ήταν πολύ ωραίο, αλλά εγώ δεν το είδα ποτέ".

Τελικά, αντί να προχωρήσει η σχέση, έληξε μετά από πέντε χρόνια περίπου.

Ο Μάικλ Κίτον δεν μιλά ποτέ για την προσωπική του ζωή και προσπαθεί να την προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερο από τα φώτα της δημοσιότητας. Έτσι, το μόνο που γνωρίζουμε είναι από την πλευρά της Κοξ που είχε πει ότι ήταν κοινή απόφαση, χωρίς να εξηγήσει όμως το γιατί. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο Κίτον αφοσιώθηκε στη δουλειά του και έδωσε εξαιρετικές ερμηνείες στην καριέρα του (όπως οι ρόλοι του στο Spotlight και στο Birdman αργότερα για το οποίο υπήρξε υποψήφιος Α' Ανδρικού ρόλου).

Δυο χρόνια μετά τον χωρισμό τους η Κοξ γνώρισε τον ηθοποιό Ντέιβιντ Αρκέτ, με τον οποίο παντρεύτηκαν και απέκτησαν μια κόρη, νονά της οποίας είναι η Τζένιφερ Άνιστον.

Έπειτα χώρισαν με τον Ντέιβιντ και εκείνη συνέχισε τη ζωή της, ενώ ο Μάικλ Κίτον δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.