ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η αστρονόμος Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ τιμήθηκε με την δική της κούκλα Barbie με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

"Θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά επιστημόνων, και ιδίως τα κορίτσια, επειδή μέσω της επιστήμης μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά ο κόσμος" δήλωσε η Βρετανίδα επιστήμονας.

Με μια νέα διάκριση τιμήθηκε η Dr. Μάγκι Άντεριν-Πόκοκ, αστρονόμος και επικεφαλής του Πανεπιστημίου του Λέστερ, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και την έναρξη της Βρετανικής Εβδομάδας Επιστήμης, λαμβάνοντας την δική της κούκλα Barbie. Όπως αναφέρει το BBC η Βρετανίδα επιστήμονας ανακηρύχθηκε πρότυπο μοντέλο της δημοφιλούς παιδικής κούκλας, καθώς μέσω του έργου της προωθεί την φιλοσοφία της επιστημονικής σταδιοδρομίας στα νεαρά κορίτσια.

"Ελπίζω ότι η κούκλα μου να θυμίζει στα κορίτσια ότι όταν στοχεύεις στα αστέρια, όλα είναι δυνατά" ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της. Η Dr. Άντεριν-Πόκοκ είναι επίσης γνωστή και μέσω της εκπομπής του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού "The Sky at Night" την οποία παρουσιάζει επί σειρά ετών, με κεντρική θεματολογία τον κύκλο ζωής των άστρων, τη ραδιοαστρονομία, τους τεχνητούς δορυφόρους, τις μαύρες τρύπες, τους αστέρες νετρονίων και πολλά άλλα, όπως επίσης και γεγονότα που συμβαίνουν στον ουρανό κατά την διάρκεια της νύχτας, όποτε και παρουσιάζεται η εκπομπή.

"Θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά επιστημόνων, και ιδίως τα κορίτσια, και να τους δώσω να καταλάβουν ότι η STEM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) είναι κατάλληλες για αυτές" ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας στην συνέχεια: "Αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά για να αφήνονται στα αγόρια, επειδή μέσω της επιστήμης, μπορείτε κυριολεκτικά να αλλάξετε τον κόσμο".

Η νέα κούκλα Barbie – επιστήμονας φυσιογνωμικά φέρει τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης της αστρονόμου, ενώ μάλιστα είναι ντυμένη με ένα ιδιαίτερο φόρεμα, αποτελούμενο από αστέρια και μισοφέγγαρα. Το τηλεσκόπιο είναι βασικό αξεσουάρ της εμφάνισης της εν λόγω κούκλας. "Όταν ήμουν μικρή, η Barbie δεν μου έμοιαζε, οπότε το να δημιουργηθεί μία που να μοιάζει με εμένα είναι συγκλονιστικό. Είναι μεγάλη τιμή να λαμβάνω αυτή την κούκλα που τιμάει τα επιτεύγματά μου" δήλωσε στο τέλος.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.