ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη από σύγκρουση τρένων

Στους 32 εκτιμώνται οι νεκροί, 85 οι τραυματίες.

Πέμπτη τραγωδία

Μια απίστευτη τραγωδία εξελίσσεται στα Τέμπη μετά τη σφοδρή σύγκρουση τρένων, με τις νεότερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής να κάνουν λόγο για 32 νεκρούς και 85 τραυματίες, εκ των οποίων 25 σοβαρά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι 53 παραμένουν για νοσηλεία. "Η διαδικασία απεγκλωβισμού διεξάγεται υπό αντίξοες συνθήκες", σημείωσε ο κ. Βαρθακογιάννης.

Πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ανάμεσά τους και μια ακρωτηριασμένη γυναίκα ενώ συνεχώς, οι διασώστες διασωληνώνουν πολυτραυματίες.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή "Ευαγγελισμός", κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ, μεταξύ επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχία.

Εγκλωβισμένος επιβάτης ειδοποίησε στις 23:24 μέσω του κινητού τηλεφώνου του το 112 και έτσι κινητοποιήθηκαν οι Αρχές. Μάλιστα, εάν το δυστύχημα γινόταν μέσα στη σήραγγα των Τεμπών, δεν θα μπορούσε να ειδοποιήσει τις Αρχές, καθώς δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

Το επιβατικό τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα και είχε αναχωρήσει στις 19:22. Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80. Οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς και ο ο εκπρόσωπος της εταιρείας Hellenic Train.

Τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη από σύγκρουση τρένων

Πηγή: The TOC


Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.