ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι σημαίνει μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ; 8 ηθοποιοί απαντούν!

Μία από αυτούς και η Άντζελα Μπασέτ που δίνει το πιο ηχηρό μήνυμα: "σημαίνει να μην το βάζεις κάτω".

Το περιοδικό People αφιερώνει το τεύχος του στους ηθοποιούς που τα κατάφεραν και βρίσκονται τώρα μια ανάσα από την μεγάλη βραδιά της απονομής των Βραβείων Όσκαρ. Στο αφιέρωμα του το περιοδικό τους θέτει το ερώτημα τι σημαίνει τελικά για έναν ηθοποιό να είναι υποψήφιος.

Να λοιπόν τι απάντησαν λίγες μέρες πριν την τελική κούρσα.

Όστιν Μπάτλερ

Ο Όστιν Μπάτλερ εντυπωσίασε υποδυόμενος τον σταρ των σταρ: τον Έλβις Πρίσλεϊ. Επάξια λοιπόν βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για τον Ά Ανδρικό ρόλο. Εκείνος απάντησε ότι το μεγαλύτερο δώρο ήταν που γνώρισε την οικογένεια του Βασιλιά και το γεγονός πως του διέθεσαν χρόνο. Συμπληρώνει δε πως το πρότυπο του υπήρξε ο Τζέιμς Ντιν. "Έβλεπα το Ανατολκά της Εδέμ για μια εβδομάδα κάθε μέρα!".

Μπρένταν Φρέιζερ

Η μεγάλη επιστροφή του ηθοποιού σηματοδοτείται με την ταινία "Η Φάλαινα". "Έχω βρεθεί στα Όσκαρ άλλες δύο φορές στο παρελθόν και ξέρω πώς κορυφώνεται η αγωνία την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ανοίξει ο φάκελος. Και υπάρχει κάτι μοναδικό σε αυτό γιατί παρεμβάλλεται η στιγμή που ο παρουσιαστής διαβάζει το όνομα και τον βλέπουμε να καταλαβαίνει λίγο πριν ανακοινώσει το όνομα, ξέρουν πριν το πουν και για μια στιγμή όλα είναι σαν να παγώνουν στον χρόνο".

Άντζελα Μπάσετ

Υποψήφια για το Β΄Γυναικείο ρόλο στην ταινία Black Panther: Wakanda Forever. Η ηθοποιός λέει πως η ταινία της υπενθύμισε να "μην εγκαταλείπεις ποτέ και να διεκδικείς το πάθος σου. Ίσως μια μέρα να συμβεί κάτι υπέροχο".

Η Μπάσετ κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα ήδη από το 1995 όταν έπαιξε την Τίνα Τάρνερ στο What's Love Got to Do With It. Τώρα λέει πως την βοήθησε στην απόδοση της μητριαρχικής Βασίλισσας Ραμόντα η εμπειρία της... μητρότητας. "Τα σκέφτεσαι διαρκώς και θες το καλύτερο για τα παιδιά σου" είπε η Μπάσετ.

Πολ Μεσκάλ

Το νέο ανερχόμενο αστέρι του σινεμά από την Ιρλανδία περιμένει πως και πως την βραδιά όχι για να κερδίσει το Χρυσό Αγαλματίδιο, αλλά για να γνωρίσει επιτέλους όλους τους αστέρες που θαύμαζε τόσο καιρό. "Τρελαίνομαι για τη Μισέλ Γουίλιαμς, είμαι θαυμαστής της" λέει στο People, ενώ προσθέτει πως περιμένει να γνωρίσει και τον Κόλιν Φάρελ. "Είμαι πολύ μεγάλη η λίστα αυτών που περιμένω να γνωρίσω" σημειώνει ο νεαρός ηθοποιός.

Το χαμηλών τόνων φιλμ του Aftersun κέρδισε τις εντυπώσεις. "Είναι ένα όνειρο που προτάθηκα για αυτή την ταινία, την οποία λατρεύω- είναι μια ταινία του ανεξάρτητου σινεμά από μια πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτρια.

Τζέιμι Λι Κέρτις

Βραβείο κομψότητας: Η υπέροχη εμφάνιση της 62χρονης Τζέιμι Λι Κέρτις στις Χρυσές Σφαίρες

"Ακόμα προσπαθώ να επεξεραστώ το γεγονός. Είμαι 64 χρονών!" λέει η Κέρτις που είναι υποψήφια στο Β' Γυναικείο Ρόλο για την ταινία "Τα πάντα όλα" ("Everything Everywhere All at Once"). Και πρόσθεσε πως η μαγική συνταγή για να απολαύσεις το σινεμά είναι να φάει κανείς γλυκά ποπκορν ή να ρίξει και λίγα ζαχαρωτά.

Κέρι Κόντον

Β΄γυναικείος ρόλος για το υπέροχο "Τα πνεύματα του Ινισέριν", στο οποίο πρωταγωνιστεί και ο Κόλιν Φάρελ.

"Ήξερα τον Κόλιν από τότε που ήμουν έφηβη και μου άρεσαν πραγματικά οι σκηνές μου με τον Μπρένταν, ήταν ευάλωτες" λέει η ηθοποιός στο περιοδικό. Ωστόσο ήταν ο τετράποδος πρωταγωνιστής της ταινίας που της έκλεψε την καρδιά. Ο Τσάρλι. "Ω, θέε μου πόσο αγάπησα αυτό το μοσχαράκι".

Η ίδια έχει παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις τελετές από τότε που ήταν αρκετά μεγάλη για να το κάνει. "Η μαμά μου μού τις έγραφε για να τις δω την επόμενη μέρα λόγω της διαφοράς της ώρας με την Ιρλανδία. Γινόταν θέμα στο σπίτι. Ξέρετε η Μόδα, τα χορευτικά νούμερα, όλα. Οι Αμερικάνοι ξέρουν πολύ καλά πώς να στήνουν ένα σόου". Μόνο που φέτος θα είναι κι εκείνη μέσα!

Μισέλ Γουίλιαμς

Ένα ακόμα δυνατό όνομα στην κούρσα του Ά Γυναικείου ρόλου, αν και η Κέιτ Μπλάνσετ σαρώνει προς το παρόν τα βραβεία για το Tar. Η Μισέλ Γουίλιαμς που υποδύεται τη μητέρα του Σπίλμπεργκ στην τελευταία ταινία του σκηνοθέτη θα έχει όμως για πάντα στην καρδιά της μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. "Το να υποδυθώ την μητέρα του, την οποία αγαπούσε τόσο, μα τόσο πολύ είναι τιμή για όλη μου τη ζωή. Ήθελε να κάνει μια ταινία για εκείνη, ώστε να μπορεί να ζει για πάντα" είπε η Γουίλιαμς που έχει υπάρξει πέντε φορές υποψήφια μέχρι τώρα στην καριέρα της.

Κε Χούι Κουάν

Υποψήφιος για Β' Ανδρικό ρόλο ο ηθοποιός επιστρέφει δυναμικά, ο οποίος είχε παίξει ως παιδί στο Ιντιάνα Τζόουνς. Τώρα σημειώνει πως: "δεν το πίστευα ότι το κοινό θα αγκάλιαζε τόσο θετικά και με τόση καλοσύνη την επιστροφή μου. Μού ζέστανε την καρδιά".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2024 σύμφωνα με τους αστρολόγους

H αστρολόγος Lisa Stardust από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες και ποιες να αποφύγουμε.

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

20 Απρ 2024

Γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα: Σπαρτιάτισσες - Αθηναίες σημειώσατε 3-0

Πόσο αόρατες ήταν τελικά οι γυναίκες στην αρχαιότητα; Τις αγαπούσαν ή όχι οι άντρες τους; Ποιους ρόλους μπορούσαν να διεκδικήσουν; Τι γινόταν σε περίπτωση μοιχείας; Και γιατί θα έπρεπε να ευχόμασταν να είχαμε γεννηθεί στη Σπάρτη και όχι στην Αθήνα;

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...