ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αγίου Βαλεντίνου: ακόμα και οι Βρετανοί θα πουν τον έρωτα, ερωτάκι

Σοκολατάκια και λουλούδια ή να πληρώσουμε μέρος του ρεύματος; Εδώ μας κατάντησαν. Και μιλάμε για μία από τις πιο δυνατές οικονομίες του κόσμου.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα είναι φέτος διαφορετική στη Βρετανία έπειτα από ένα χρόνο πληθωρισμού ρεκόρ στα τρόφιμα, που έχει οδηγήσει σε ανοδική πορεία τις τιμές σε πολλούς τομείς: από τα λουλούδια και τα σοκολατάκια μέχρι το δείπνο σε εστιατόρια.

Τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες στην εποχή της COVID και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχαν ως αποτέλεσμα οι Βρετανοί να πληρώσουν κατά 16,7% περισσότερα χρήματα για τρόφιμα μέσα σε ένα μήνα --από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου-- σε σχέση με την ίδια περίοδο τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Kantar.

Το αποτέλεσμα είναι τα ρομαντικά δείπνα για την Ημέρα των Ερωτευμένων να κοστίζουν περισσότερο και τα εστιατόρια να τροποποιούν τις προσφορές τους για να προσελκύσουν τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία, ένα γεύμα ή δείπνο σε εστιατόριο στοίχιζε τον Δεκέμβριο κατά 9,4% περισσότερο σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Άλλα έξοδα που συνδέονται με ρομαντικά ραντεβού λόγω της ημέρας --από λουλούδια και εισιτήρια κινηματογράφου μέχρι ταξί και μπέιμπι σίτερ-- επίσης έχουν αυξηθεί.

Καθώς εταιρείες όπως οι Mondelez, Nestle και Lindt αύξησαν τις τιμές τους, οι πολίτες ξόδεψαν κατά 10,7% περισσότερα χρήματα για σοκολατάκια.

Τα σούπερ μάρκετ της χώρας επιδιώκουν να επωφεληθούν διατηρώντας σταθερές τις τιμές των γευμάτων που πουλάνε για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με την ελπίδα να απομακρύνουν τους πελάτες από τα εστιατόρια.

Το Morrisons διαθέτει έναντι 17 ευρώ ένα "εορταστικό πακέτο" για δείπνο από σούπερ μάρκετ που περιλαμβάνει ορεκτικό, κυρίως πιάτο με δύο γαρνιτούρες, ένα ποτό και γλυκό.

Η τιμή των λουλουδιών επίσης αυξήθηκε κατά 6,2% στη Βρετανία τον Δεκέμβριο.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας δήλωσε πρόσφατα ότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να μειώνουν τα δείπνα σε εστιατόρια, μείωσε την τιμή του πακέτου για δύο (κυρίως πιάτο, συνοδευτικό, γλυκό και ποτό) που προσφέρει για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε 12 (13,5 ευρώ) από 15 (σχεδόν 17 ευρώ) στερλίνες που ήταν πέρυσι.

Ωστόσο, ακόμη και όσοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα θα κληθούν φέτος να περιοριστούν.

Το εστιατόριο του Λονδίνου Ritz, που είναι βραβευμένο με αστέρι Michelin, αύξησε φέτος την τιμή του μενού του για τον Βαλεντίνο, που περιλαμβάνει τέσσερα πιάτα, και από 367 ευρώ το άτομο που ήταν πέρυσι το έφθασε στα 446 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Ξένια Καλογεροπούλου: Η αγκαλιά της Μαρίνας Ψάλτη στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη

Η ηθοποιός έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο, συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Φασουλή.

Περισσότερα από

News

16 Απρ 2024

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: "Γίνεται πόλεμος κατά των γυναικών και οι γυναίκες εξακολουθούν να δίνουν τις πιο βασικές μάχες για τις ελευθερίες τους"

"Ζούμε μια εποχή που έχουμε περισσότερες βίαιες συγκρούσεις από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Και βλέπουμε γυναίκες και παιδιά ολοένα και περισσότερο στην πρώτη γραμμή" είπε η Αμάλ.

16 Απρ 2024

Καιρός-Πάσχα: Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για το Πάσχα

Χαλάει τα σχέδια ο καιρός το Πάσχα 2024. Τα προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν κακοκαιρία.

16 Απρ 2024

Η εκκεντρική εμφάνιση της Σίσσυς Φειδά: Το ιδιαίτερο blazer και τα "βαριά" κοσμήματα

Κατάφερε να συνδυάσει άρτια πολλά εντυπωσιακά κομμάτια.

16 Απρ 2024

"Δείξε λίγο πόδι" είπε φωτογράφος στην Χάνα Γουάντινγκχεμ και εκείνη του έδωσε την απάντηση που έπρεπε

Το περιστατικό συνέβη στην τελετή απονομής των θεατρικών βραβείων Ολιβιέ στην οποία η Γουάντινγκχεμ ήταν παρουσιάστρια.

16 Απρ 2024

"September Says": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της συζύγου του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ στο 77o Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αριάν Λαμπέντ συμμετέχει στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

16 Απρ 2024

Bro, μην μου κάνεις κακό!

Μερικές σκέψεις ψεις με αφορμή το bullying στα σχολεία!

16 Απρ 2024

Σάρα Σνουκ "έκλεψε" το βραβείο Olivier 2024 από τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και εντυπωσίασε με την κομψή της εμφάνιση

Η Σάρα Σνουκ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς για την παράσταση "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι", στην οποία έπαιξε 26 ρόλους!

16 Απρ 2024

Κίλιαν Μέρφι: Είναι αυτό το μυστικό της γοητείας του;

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι και ambassador του οίκου Versace.

16 Απρ 2024
16 Απρ 2024

"Είναι Μοιραίο": Το πρώτο single του μουσικού ντουέτου SORITES

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο", σε μουσική και στίχους του Αντρέα Λάσου.