ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Abigail Disney: Η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος που μάχεται τον καπιταλισμό θεωρεί τους πλούσιους δυστυχισμένους

Σε ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν εκατομμυριούχοι από 13 χώρες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός η κληρονόμος της Disney, Άμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ τόνισε πως "τώρα είναι η ώρα να φορολογήσετε τους εξαιρετικά πλούσιους".

Όταν κάποια με το όνομα Ντίσνεϊ μιλάει για τις οικονομικές ανισότητες, ο κόσμος απλώς ακούει.

Η εγγονή του Roy Disney, συνιδρυτή της Wall Disney Company, Abigail Disney (μέλος των 205 εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων της Γης) θεωρείται από τους δισεκατομμυριούχους ταξικός εχθρός. Η ίδια δηλώνει ότι δεν έχει καμία ευθύνη στην εταιρεία που ίδρυσαν ο παππούς της Ρόι Ντίσνεϊ και ο θείος της Γουόλτ Ντίσνεϊ. Απλώς φέρει το αριστοκρατικό όνομα της μεγαλύτερης βιομηχανίας ψυχαγωγίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αμπιγκέιλ προκάλεσε πάταγο για πρώτη φορά το 2019 όταν σχολίασε τον μισθό του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Μπομπ Ιγκερ . Σύμφωνα με την Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ , ο μισθός του Iger είναι "τρελό πράγμα". Ο Ίγκερ αμείβεται ετησιως με 65,6 εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδη 1400 φορές περισσότερα από όσα παίρνει ένας μέσος εργαζόμενος στην εταιρεία.

Στις 18 Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός παρουσιάστηκε έκθεση που αποκάλυψε πως η ανισότητα έχει φτάσει στο πικ της. Συγκεκριμένα, για κάθε δολάριο που έβγαλε ο μέσος άνθρωπος από το ξέσπασμα της πανδημίας έως το τέλος του 2021, ένας δισεκατομμυριούχος κέρδιζε 1.700.000.

Έγινε σαφές πως το το 1% των πιο πλούσιων κατοίκων της Γης 'έβγαλαν’ 26 τρισεκατομμύρια δολάρια "σε νέο πλούτο”, κυρίως επειδή φορολογούνται πολύ χαμηλά.

Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στο 63% του συνολικού "νέου πλούτου”, με το υπόλοιπο 37% να αφορά το 99% του υπόλοιπου πληθυσμού.

Έτσι, για πρώτη φορά σε 25 χρόνια, η αύξηση του ακραίου πλούτου συνοδεύεται από αύξηση της ακραίας φτώχειας.

Επισημάνθηκε και πως φόρος έως και 5% στους πολυεκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους θα μπορούσε να συγκεντρώσει 1.7 τρις δολάρια ετησίως. Ποσό επαρκές για να ‘βγάλει’ 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια και να χρηματοδοτήσει ένα παγκόσμιο σχέδιο για τον τερματισμό της πείνας.

Την τρίτη ημέρα του Φόρουμ, η Άμπιγκέιλ κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να εισάγουν επειγόντως φόρους περιουσίας "ώστε να αντιμετωπιστεί η ακραία ανισότητα”.

Στην ανοιχτή της επιστολή που είχε τίτλο "το κόστος του ακραίου πλούτου”, η κληρονόμος της Disney πρόσθεσε ότι "η τρέχουσα έλλειψη δράσης είναι σοβαρά ανησυχητική. H συνάντηση της παγκόσμιας ελίτ στο Νταβός, προκειμένου να να συζητηθεί η συνεργασία σε έναν κατακερματισμένο κόσμο θα είναι άσκοπη, εάν δεν αμφισβητηθεί η βασική αιτία του διχασμού. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και η οικοδόμηση συνεργασίας απαιτεί δράση για την οικοδόμηση δικαιότερων οικονομιών αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αφεθεί στα παιδιά μας να επιλύσουν. Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε τον ακραίο πλούτο. Εσείς, οι παγκόσμιοι εκπρόσωποί μας, πρέπει να φορολογήσετε εμάς, τους εξαιρετικά πλούσιους, και πρέπει να το κάνετε τώρα”.

Την επιστολή της Disney υπέγραψαν εκατομμυριούχοι από 13 χώρες που αυτοχαρακτηρίζονται "πατριώτες εκατομμυριούχοι” που τόνισαν ότι "το κόστος της δράσης είναι πολύ φθηνότερο από το κόστος της αδράνειας – ήρθε η ώρα να συνεχίσετε τη δουλειά”.

Η Abigail Disney είναι γνωστή ως "πολέμια του καπιταλισμού”. Προ ημερών, μέσω του Twitter πρότεινε στα άλλα μέλη του ‘κλειστού’ club των πιο πλούσιων του κόσμου, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και να αφήσουν στην άκρη τα ιδιωτικά τζετ. Τα χαρακτήρισε μάλιστα "καρκίνο” για τον πλανήτη.

Ποια είναι η Αμπιγκέιλ

Η ακτιβίστρια Αμπιγκέιλ είναι γεννημένη δισεκατομμυριούχος, αλλά θεωρεί τους δισεκατομμυριούχους δυστυχισμένους.

Μεγάλωσε με τρία αδέρφια σε ένα πολύ άνετο σπίτι στο Βόρειο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια, όπου φοίτησε στο σχολείο Buckley. Η εγγονή του Roy O. Disney, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα λαμπερό βιογραφικό μια που έχει πτυχίο Bachelor από το Πανεπιστήμιο Yale, μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Stanford και διδακτορικό από το Columbia University.

Η Αμπιγκέιλ είναι μια αληθινά συναρπαστική γυναίκα και πιστεύει πώς το μόνο καλό πράγμα στο να έχεις χρήματα είναι το ότι σου δίνεται η δυνατότητα να τρως καλά. Είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα Pierre Hauser,τον οποίο γνώρισε στο Yale, ζουν στη Νέα Υόρκη και έχουν τέσσερα παιδιά.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε το πολυτελές αεροσκάφος 737 του πατέρα της ως παιδί και ως ενήλικας και ότι το χρησιμοποιούσε περιστασιακά με τα τέσσερα παιδιά της μέχρι πριν από 20 χρόνια. "Χρησιμοποιούσαμε το αεροπλάνο περιστασιακά αλλά κάποια στιγμή είπα απλώς όχι. Τα ιδιωτικά τζετ είναι καρκίνος. Λυπάμαι και ξέρω και αγαπώ πολλούς ανθρώπους που κυκλοφορούν με αυτά. Αλλά τώρα χρησιμοποιώ τα δημόσια αεροσκάφη και δεν καταλαβαίνω τι είναι τόσο δύσκολο σε αυτό. Θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο ο Έλον Μασκ, η Τέιλορ Σουίφτ και οι Καρντάσιανς".


Όταν στα 21 της χρόνια κληρονόμησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας Disney εκείνη αποφάσισε να διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της σε δωρεές.

"Μέσα σε μερικά χρόνια, έδινα πολλά περισσότερα χρήματα από τους γονείς μου, που είχαν πολλά περισσότερα χρήματα από μένα, κάτι που μου είπαν ότι τους ήταν ντροπιαστικό", δήλωσε η Απλιγκέιτ.

Πολλοί δισεκατομμυριούχοι την θεωρούν "Ταξική προδότη", και εκείνη ως απάντηση έγινε μέλος της ομάδας "The Patriotic Millionaires".

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η ίδια έκανε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την εισοδηματική ανισότητα με τίτλο, The American Dream and Other Fairy Tales. Τι άλλο να περιμένει κανείς από μια δισεκατομμυριούχο ακτιβίστρια;

Read Next

26 Μαρ 2023

Ο Τζέισον Σουντέικις και το cast της σειράς "Ted Lasso" συζητούν για την σημασία της ψυχικής υγείας στον Λευκό Οίκο

"Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε για να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον" δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός, υπερτονίζοντας την σημασία της συμβολής της πολιτείας σε αυτόν τον αγώνα.

26 Μαρ 2023

Σμαράγδα Καρύδη και Νίκος Κουρής σε ένα βίντεο που επιδεικνύουν ότι έχουν και ταλέντο κασκαντέρ

Η Σμαράγδα Καρύδη, επιστρέφει στη μυθοπλασία, ως πρωταγωνίστρια,και μετά από 7 χρόνια απουσίας και ο Νίκος Κουρής!

Περισσότερα από

News

26 Μαρ 2023

Η στιλιστική αναγέννηση της Κίρα Νάιτλι

Πίσω από τη Βρετανίδα ηθοποιό κρύβεται η δυναμική στιλίστρια της Λιθ Κλαρκ.

26 Μαρ 2023

25η Μαρτίου: Ο Άγγελος από τους Αρκιούς δεν παρήλασε φέτος μόνος του!

Δεκατρία παιδιά από το 1ο Δημοτικό Βούλας ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί για να παρελάσουν μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιού.

25 Μαρ 2023

Αντρέα Μποτσέλι "Ο διάσημος τενόρος κάνει καντάδα πάνω σε άλογο"

Ο Αντρέα Μποτσέλι κάνει ιππασία στο Σέντραλ Παρκ

25 Μαρ 2023

Το μήνυμα πίσω από τις καυτές φωτογραφίες της Χάλι Μπέρι στο Instagram

H Χάλι Μπέρι μοιράστηκε ημίγυμνες εικόνες της με τους φαν της.

25 Μαρ 2023

Η εφημερίδα Sun αποθεώνει τη Νάξο

"Τα καλύτερα στοιχεία από κάθε ελληνικό νησί τα συναντάς σε ένα"

25 Μαρ 2023

Η Νταϊάν Κίτον μας δείχνει έναν άλλο δρόμο: πώς να είσαι ευτυχισμένη και μόνη σου

Δεν παντρεύτηκε ποτέ και πλέον έχει πάψει να βγαίνει ραντεβού, και ναι είναι ευτυχισμένη έτσι.

25 Μαρ 2023

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα πρωταγωνιστήσει στο remake του Vertigo

Το κλασικό θρίλερ του Χίτσκοκ, "Δεσμώτης του Ιλίγγου" έχει μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου.

24 Μαρ 2023

Women Who Dare: "Η κοινωνία χρειάζεται δυνατές γυναίκες, αλλά δεν τους δίνουν τις ευκαιρίες"

Όλα όσα ακούσαμε στην ημερίδα "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο" που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής.

24 Μαρ 2023

Ολυμπία Κρασαγάκη: "Τον πόνο σου δεν μπορεί κανείς να τον νιώσει, είσαι μόνο εσύ"

Η γνωστή φωτογράφος σε μια βαθιά εξομολογητική συνέντευξη μιλάει με ειλικρίνεια για την μάχη με τον καρκίνο.