Ίσως να μην το έχουμε ξαναδεί τόσο απλό, ανθρώπινο και γλυκό. Ο λόγος για τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε δομή με νέους που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Μια από τις δραστηριότητές τους είναι και το έντυπο Le Papotin που ξεκίνησε το 1990 την πορεία του. Έτσι, τώρα ο Μακρόν είχε την ευκαιρία να συναντήσει τη συντακτική του ομάδα και να παραχωρήσει μία συνέντευξη.
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για το αν είναι ευχαριστημένος για τα χρήματα που βγάζει είπε πως "όταν ήμουν τραπεζίτης έβγαζα περισσότερα". Μετά τον ρώτησαν αν έχει φίλους και απάντησε "είναι δύσκολο να έχει κανείς φίλους όταν έχει αυτή τη θέση". Και μετά μίλησε και για τον Πούτιν, για τον οποίο σημείωσε πως όταν τον είχε γνωρίσει του είχε φανεί "ένας ευχάριστος άνθρωπος".
Βέβαια, η μεγάλη ερώτηση βρισκόταν καθ' οδόν. Ο Αντριάν όμως δεν μπορούσε να τού την κάνει, ντρεπόταν, μολονότι ο Μακρόν τον ενθάρρυνε. Τελικά πρότεινε να τη διαβάσει ο ίδιος. Έλεγε λοιπόν: "Είναι ο Πρόεδρος. Θα έπρεπε να δίνει το καλό παράδειγμα και να μην παντρευτεί την καθηγήτριά του". Όλοι στην αίθουσα γελούσαν με νόημα.
"Δεν επιλέγεις ποια θα ερωτευτείς" είπε αρχικά ο Πρόεδρος. "Στην πραγματικότητα δεν ήταν καθηγήτρια μου, όπως π.χ η καθηγήτρια των Μαθηματικών. Ήταν η καθηγήτρια του θεάτρου" είπε σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την επιλογή του. Τότε ένας από τους παρευρισκόμενους τού έσπρωξε το χέρι φιλικά λέγοντας "αυτό είναι εξυπνακίστικη απάντηση!" κι εκείνος χαμογέλασε. "Προσπαθώ να διαπραγματευτώ" τού είπε γελώντας.
Ο Εμάνουελ Μακρόν και η Μπριζίτ παντρεύτηκαν το 2007. Εκείνη ήταν καθηγήτρια θεάτρου και τον γνώρισε στα 39 της χρόνια όταν αυτός ήταν 15 ετών, όμως έγιναν ζευγάρι στα 18 του. Οι γονείς του προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτή την σχέση και τον έστειλαν στο Παρίσι για την τελευταία τάξη του σχολείου. Όμως το ζευγάρι βρέθηκε και πάλι μαζί. Η Μπριζίτ έχει τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της και δεν απέκτησαν μαζί άλλο παιδί.
Πηγή: Στούντιο 4, ΕΡΤ
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram