ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μηνύουν την Paramount για παιδική κακοποίηση

Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ κατηγορούν την Paramount για εκμετάλλευση ανηλίκων.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας του 1968 "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" υπέβαλλαν μήνυση για τη γυμνή σκηνή που γύρισαν όταν ήταν ανήλικοι.

Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ ήταν μικρότεροι των 18 ετών όταν συμμετείχαν στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι. Οι δύο ηθοποιοί υποστηρίζουν πως ο σκηνοθέτης τους είχε υποσχεθεί πως δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν γυμνοί σκηνές και πως αντ’ αυτού, θα υπάρχει ύφασμα στο χρώμα του δέρματος στα επίμαχα σημεία.

Στη συνέχεια, όμως, όπως λένε, υπήρξε πίεση να γυρίσουν τις γυμνές σκηνές αλλιώς "θα ήταν μια αποτυχία". Την περίοδο των γυρισμάτων η Χάσεϊ ήταν 15 ετών και ο Γουάιτινγκ 16.

Παράλληλα, στην αγωγή τους κάνουν λόγο για ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία, ενώ υποστηρίζουν πως έχασαν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Η αποζημίωση υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

"Αυτό που τους είπαν και αυτό που τελικά έκαναν ήταν δύο διαφορετικά πράγματα. Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί ακολούθησαν τις οδηγίες του και πίστεψαν πως δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη τους. Ο Φράνκο ήταν ο φίλος τους και ειλικρινά, στην ηλικία των 16, τι να κάνουν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Τότε δεν υπήρχε #MeToo", ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάνατζερ των δύο ηθοποιών, Τόνι Μαρινότσι.

Η υπόθεση της ταινίας "Ρωμαίος & Ιουλιέτα" περιστρέφεται γύρω από τον ανίκητο έρωτα δύο νέων, που ξεπερνάει τις διαμάχες των οικογενειών τους, Μοντέγκων και Καπουλέτων, και τους ενώνει στη ζωή και τον θάνατο.


Η ιστορία εξελίσσεται στη Βερόνα, όπου οι δύο νέοι συναντιούνται τυχαία σε ένα χορό μασκαρεμένων και ερωτεύονται παράφορα. Γνωρίζοντας ότι οι οικογένειές τους θα εναντιωθούν στο γάμο, αποφασίζουν να παντρευτούν κρυφά από τον εξομολογητή του Ρωμαίου, που θέλει να τους υποστηρίξει. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας βραβεύτηκαν με Golden Globe Awards.

Σε συνέντευξή της, το 2018, η Ολιβια Χάσεϊ είχε αναφέρει: "Μου άρεσε που υποδύθηκα την Ιουλιέτα. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το PR, ήταν πραγματικά κουραστικό".

Η Paramount δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση μετά την αγωγή των δύο ηθοποιών.

Πηγή: Guardian

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.