ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ιαπωνία: Επίδομα μετακόμισης σε οικογένειες για την αποσυμφόρηση του Τόκιο

Χρηματικό κίνητρο 7.250 ευρώ ανά παιδί στους κατοίκους του Τόκιο.

Oι πολιτικοί στην Ιαπωνία πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ανασταλεί η υπερσυγκέντρωση κατοίκων στο Τόκιο και να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε άλλες λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της χώρας, που πλήττονται από τη γήρανση.

Eνα εκατομμύριο γιεν (7.250 ευρώ) ανά παιδί προσφέρει η ιαπωνική κυβέρνηση ως χρηματικό κίνητρο στις οικογένειες προκειμένου να μετακομίσουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο.

Η πρωτοβουλία, που ισοδυναμεί με τριπλασιασμό του προηγούμενου μπόνους των 300.000 γιεν, πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η μείωση του πληθυσμού και η δημογραφική παρακμή της υπαίθρου και ειδικά των μικρών πόλεων και των χωριών.

Αν και ο πληθυσμός της ιαπωνικής πρωτεύουσας μειώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, το φαινόμενο αποδόθηκε στην πανδημία. Τώρα οι πολιτικοί πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ανασταλεί η υπερσυγκέντρωση κατοίκων στο Τόκιο και να ενθαρρυνθούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή σε άλλες λιγότερο δημοφιλείς περιοχές της χώρας, που πλήττονται από τη γήρανση, τον φθίνοντα πληθυσμό και τη μετανάστευση των νεότερων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το κίνητρο που προστίθεται στο υπάρχον επίδομα των 3 εκατ. γιεν που ήδη διατίθεται ως οικονομική βοήθεια, θα παρέχεται σε οικογένειες που ζουν στις 23 κεντρικές γειτονιές του Τόκιο και των γειτονικών επαρχιών Σαϊτάμα, Τσίμπα και Καναγκάουα. Για να λάβουν το βοήθημα οι οικογένειες θα πρέπει να μετακομίσουν εκτός της ευρύτερης περιοχής του Τόκιο, αν και δικαιούνται το ποσό ακόμη και αν εγκατασταθούν σε ορεινές περιοχές που βρίσκονται μέσα στα σύνορα της πόλης.

Κυβερνητική πρωτοβουλία που θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να αναστραφεί η δημογραφική παρακμή σε μικρές πόλεις και χωριά.

Περίπου 1.300 δήμοι, το 80% του συνολικού αριθμού, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ελπίζοντας να εκμεταλλευθούν την αλλαγή στη συμπεριφορά του πληθυσμού, που κέρδισε έδαφος στη διάρκεια των lockdowns, όταν πολλοί εργαζόμενοι ανακάλυψαν τα πλεονεκτήματα της εργασίας από απόσταση.

Προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι να μείνουν στα νέα τους σπίτια για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ενώ ένα μέλος του νοικοκυριού θα πρέπει να εργάζεται ή να σχεδιάζει να ανοίξει επιχείρηση. Όσοι δεν αντέξουν πέντε χρόνια εκτός πρωτεύουσας θα κληθούν να επιστρέψουν το βοήθημα.

Οι αξιωματούχοι της χώρας ελπίζουν πως το γενναιόδωρο επίδομα θα ωθήσει οικογένειες με παιδιά κάτω των 18 ετών να αναζωογονήσουν τις περιφέρειες και κατ’ επέκταση να ανακουφίσουν την πίεση στην αγορά στέγης στο Τόκιο, μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου με πληθυσμό σχεδόν 35 εκατομμυρίων.

Αρχικά, όλες οι οικογένειες που μετακομίζουν μπορούν να λάβουν το ποσό του 1-3 εκατ. γιεν ανά νοικοκυριό, αν πληρούν ένα από τα τρία κριτήρια: απασχόληση σε μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το νέο τους σπίτι, συνέχιση της εργασίας τους από απόσταση ή έναρξη μιας επιχείρησης με έδρα τη νέα τους κατοικία. Μια οικογένεια με δύο παιδιά θα μπορούσε να λάβει συνολικά επιδόματα, συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών, έως και 5 εκατ. γιεν, ήτοι 36.220 ευρώ.

Read Next

06 Φεβ 2023

Τζένιφερ Λόπεζ - "αυτό το Gucci φόρεμα που φοράς"...

Εκπληκτική εμφάνιση τη JLo στα Grammy με το μπλε Gucci φόρεμα (πού να την είχε δει τότε ο Μαζωνάκης).

Περισσότερα από

News

06 Φεβ 2023

Grammy 2023: Η Beyoncé έγραψε ιστορία κατακτώντας το 32ο μουσικό βραβείο στην καριέρα της

Επιβεβαιώνοντας πως είναι η "βασίλισσα" της μουσικής σκηνής.

06 Φεβ 2023

Θρήνος για τα εκατοντάδες θύματα του φονικού σεισμού 7.8 ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας

Όταν η φύση θυμίζει πως είμαστε όλοι απλώς άνθρωποι. Τι νόημα έχει τώρα ο πόλεμος;

06 Φεβ 2023

Νικόλ Κίντμαν: Εξυμνεί την ομορφιά της Μεσογείου με πρωταγωνιστές ειδυλλιακά τοπία της Μαγιόρκα

Η πρωταγωνίστρια της μεγάλης οθόνης απολαμβάνει χειμερινές διακοπές στην Ισπανία.

06 Φεβ 2023

Oι Sunday Times εξαίρουν το Ελληνικό

"Πώς η Αθήνα μετατρέπει το εγκαταλειμμένο της αεροδρόμιο σε μια έξυπνη πόλη"

06 Φεβ 2023

"The Family Stallone": Ο Σιλβέστερ Σταλόνε κάνει τη ζωή της οικογένειάς του ριάλιτι

H οικογένεια Σταλόνε φέρνει τη ζωή τους στη μικρή οθόνη μέσα από νέο reality show, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο ίδιος ο ηθοποιός

05 Φεβ 2023

Φαντασμαγορική η Τελετή έναρξης στην Ελευσίνα!

Η Ελευσίνα είναι Ευρωπαϊκή Πολιτιστικής Πρωτεύουσα για το 2023 και αναμένεται να εντυπωσιάσει με το πρόγραμμα και τα δρώμενα της.

05 Φεβ 2023

"Moss & Freud": νέα ταινία εξερευνά την απρόσμενη σχέση του Λούσιαν Φρόιντ και της Κέιτ Μος

Ο κορυφαίος ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ- εγγονός του ψυχαναλυτή- γνώρισε τη νεαρή τότε Κέιτ Μος όταν ήταν 80 ετών και έχτισαν μια ζεστή φιλία.

05 Φεβ 2023

Τα χιονισμένα τοπία του φωτογράφου Mikko Lagerstedt προκαλούν δέος

Ο χειμώνας που τόσο έχουμε επιθυμήσει καταγράφεται θεαματικά στον φακό του σκανδιναβού φωτογράφου.

05 Φεβ 2023

Η Μισέλ Φάιφερ δεν είχε περάσει καθόλου καλά στα γυρίσματα του "Σημαδεμένου"

Τόσο ο Αλ Πατσίνο, όσο και ο σκηνοθέτης πίστευαν ότι δεν ήταν η κατάλληλη για τον ρόλο. Τον ρόλο που τελικά την καθιέρωσε.

05 Φεβ 2023

Νέα θεματική παρουσίαση στο Μουσείο της Ακρόπολης: "Ο κόσμος της εργασίας στην αρχαία Αθήνα"

Τι αποκαλύπτουν τα τρία πήλινα αγγεία από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης;