Από την παιδική της ηλικία η Ντινάρα Κάσκο ενδιαφερόταν για την Tέχνη. Την εποχή που αποφοιτούσε από την αρχιτεκτονική παθιάστηκε με τη ζαχαροπλαστική και αυτό ήταν! Οι σπουδές της, αλλά και η αγάπη της για την Τέχνη την βοήθησαν να διαμορφώσει το δικό της προσωπικό στιλ: γεωμετρικά γλυκά που αποτελούν μικρά, εδώδιμα έργα Τέχνης.
Πώς το κατορθώνει; Χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτές για να φτιάχνει τις φόρμες που επιθυμεί από σιλικόνη και έπειτα "γεμίζει" το δοχείο της με στρώσεις από τα υλικά που προετοιμάζει.
Τώρα η Κάσκο λόγω του πολέμου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της και να εγκατασταθεί στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. "Μέσα σε μια μέρα, έχασα τα πάντα" λέει, εξομολογούμενη ότι πολλοί από την οικογένειά της και φίλοι της εξακολουθούν να ζουν στην Ουκρανία. "Δεν δουλεύω όπως δούλευα στην Ουκρανία... Είναι δύσκολο να βρεις το κίνητρο να δημιουργήσεις τη δομή και να δουλέψεις σκληρά γιατί καταλαβαίνεις ότι μπορεί κάποιος να την πάρει και να την χάσεις ξανά. Από την άλλη, καταλαβαίνω ότι θέλω να ζήσω πιο πολύ".
Μετά την επανεγκατάστασή της, άρχισε και πάλι να φωτογραφίζει τις τούρτες της. Κάποιες από τις φόρμες που χρησιμοποιεί είναι χειροποίητες και της αποστέλλονται από το Χάρκιβ. Τώρα ετοιμάζει δύο μαθήματα στο διαδίκτυο και σχεδιάζει μια κολεξιόν από φόρμες ζαχαροπλαστικής για τον κατ' οίκον ζαχαροπλάστη.
Τι έχει δηλώσει για τη δουλειά της:
Πηγή έμπνευσης
"Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από ένα αντικείμενο στον δρόμο, τη φύση, την αρχιτεκτονική, μια εικόνα, διαφορετικά σχήματα, οτιδήποτε".
Πώς προετοιμάζεται
"Δουλεύουμε πολύ τόσο τα καλούπια όσο και τις συνταγές. Κάνω πολλές εκδοχές μιας τούρτας πριν καταλήξω στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς θα πρέπει να διαπιστώσουμε τι λειτουργεί καλύτερα"
Το πιο απαιτητικό εγχείρημα
"Ο κύβος του Ρούμπικ. Μας πήρε 1.5 μήνα- ήταν πολύ δύσκολη η διαμόρφωση του καλουπιού. Χρησιμοποιούσαμε 3D εκτυπώσεις κάθε μέρα και χρησιμοποιήσαμε δύο διαφορετιών ειδών πλαστικά, αλλά τελικά καταλήξαμε στο καλούπι".
Τα αγαπημένα της υλικά
"Μπορεί να είναι η καραμέλα, η σοκολάτα, τα εξωτικά φρούτα, η βανίλια κλπ.".
Τι είναι ποιο σημαντικό: το ντιζάιν ή η γεύση;
"Προσπαθώ να ανταπεξέλθω και στα δύο. Η εμφάνιση είναι εξίσου σημαντική με τη γεύση, αλλά η γεύση είναι πάντα πιο σημαντική από την εμφάνιση! Προσπαθώ λοιπόν να κάνω υπερνόστιμες τούρτες που να είναι και πολύ όμορφες για να προσφέρουν χαρά στους ανθρώπους. Πάντα προηγείται η γεύση, γιατί δεν θα αγοράσεις για δεύτερη φορά κάτι που δεν είναι νόστιμο".
Πηγές: ΑΠΕ, Fine Dining Lovers
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram