ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Εύα Καϊλή ισχυρίζεται δια του συνηγόρου της ότι "δεν είχε ιδέα για τα χρήματα"

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλο, συνήγορος της Καϊλή υποστηρίζει πως η πελάτισσα του δεν είχε ιδέα και πως τα χρήματα τα έφερε στο σπίτι ο σύντροφος της.

Χτες, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα, μετέφερε τη θέση της στα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι: "τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τα έφερε ο σύντροφός της και δεν είχε καμία ιδέα και όταν η ίδια το έμαθε, ρώτησε ποιανού είναι, πήρε την απάντηση είπε ότι ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπό, το οποίο δεν μπορώ να κατονομάσω λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, και ζήτησε να απομακρυνθούν από το σπίτι. Σε αυτή την προσπάθεια της απομάκρυνσης τα χρήματα δόθηκαν στον πατέρα, αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή ήταν στο σπίτι"

Πρόθεσε πως: "τα ποσά δεν είναι αυτά που δημοσιεύονται. Η φωτογραφία είναι το σύνολο των χρημάτων που κατασχέθηκε. Το ποσό που αφορά την κυρία Καϊλή και τον σύζυγό της δεν έχει ανακοινωθεί. Η θέση της είναι πως είναι αθώα και δεν έχει σχέση με τα χρήματα".


Επίσης ο δικηγόρος υπογράμμισε πως: "αν κριθεί και αξιολογηθεί με νομκούς όριους και προϋποθέσεις πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, αν επικρατήσουν πολιτικές σκοπιμότητες κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος" και πρόσθεσε:"όταν έχει κάποιος τόσα χρήματα μπορεί και να μην είναι ύποπτο. Θα κριθεί από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσει, δημιουργούνται όμως σκέψεις και γι' αυτό κρατείται. Κανείς δεν έχει πει ότι προέρχονται από το Κατάρ, δεν έχουν μυρωδιά, μπορεί να είναι και από το Κατάρ και από άλλη πηγή. Εάν είναι από το Κατάρ και συνδέονται με την κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Καϊλή είναι δωροδοκία, εάν δεν συνδέονται δεν είναι ποινικό αδίκημα, δεν υπάρχει ξέπλυμα και άρα δεν υπάρχει κατηγορία".

Η Εύα Καϊλή ισχυρίζεται δια του συνηγόρου της ότι "δεν είχε ιδέα για τα χρήματα"


Επίσης κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι: "εκείνη την ημέρα (σ.σ. στις 9 Δεκεμβρίου όταν έγινε η επιχείρηση των βελγικών αρχών) έμαθε για τα χρήματα. Ο πατέρας της απομάκρυνε τα χρήματα και εκεί θα ερχόταν ο τελικός αποδέκτης αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, τον συνέλαβε η αστυνομία. Ο αποδέκτης νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, αλλά με επιφύλαξη, κρατείται. Τα χρήματα, το αν είναι δηλωμένα ή όχι θα προκύψει από την έρευνα".

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή "MEGA καλημέρα" ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως τα χρήματα με τα οποία συνελήφθη ο πατέρας της "ήταν μέρος των χρημάτων του συζύγου της κυρίας Καϊλή, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και αν δεν είναι πειστικός πιστεύω ότι θα έχει άσχημες εξελίξεις". Πρόσθεσε δε ότι "(η κα Καϊλή) δεν εξυπηρέτησει σε κάτι το Κατάρ ώστε το Κατάρ να θέλει να τη δωροδοκήσει".

Ωστόσο, αίσθηση είχαν προκαλέσει οι επίσημες δηλώσεις της υπέρ του Κατάρ και της πρόοδου στα εργασιακά δικαιώματα, όταν 6.500 εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε δημόσια έργα.

"Το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα" είπε η Καϊλή και είχε προσθέσει πως:"αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο. Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram


Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.