ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Tripadvisor για πρώην": ένα site που ισχυρίζεται ότι προφυλάσσει τις γυναίκες από ακατάλληλους συντρόφους

H Τρέισι Τέγκαν δημιούργησε ένα site για κακοποιητικούς πρώην. Αλήθεια τώρα;

Η Tracy Tegan, είναι ένα κορίτσι που είχε μια μεγάλη απογοητεύση και κατάφερε να την μετατρέψει σε μπίζνα.

Η Αμερικανίδα δημιούργησε έναν ιστότοπο που περιγράφει ως "Tripadvisor για πρώην", όπου εκεί οι γυναίκες μπορούν να αφήνουν κριτικές σχετικά με τους συντρόφους που τις έχουν απατήσει. Οι γυναίκες μπορούν να καταγγείλουν τα πάντα από απιστία και κλοπή μέχρι εθισμούς σε ουσίες.


Ο ιστότοπος, που ονομάστηκε Ex Boyfriend List , επιτρέπει στις γυναίκες να αφήνουν λεπτομερείς κριτικές - σχετικά με πρώην συντρόφους τους και να προειδοποιούν άλλες γυναίκες.

Σύμφωνα με την Τρέισι στοχος της σελίδας είναι να δώσει στις γυναίκες "βήμα" ώστε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αλλά και να αποτρέψει κάθε "άτυχη ψυχή" από ένα πρώτο λανθασμένο ραντεβού.

Η Τρέισι έφτιαξε τη σελίδα αφού πέρασε τον δικό της σπαρακτικό χωρισμό με έναν άντρα που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση και της έκλεψε χρήματα.

Στο Ex-boyfriend list οι γυναίκες που έχουν υπάρξει σε τοξική, βίαιη ή ανάρμοστη σχέση μπορούν να γράψουν την εμπειρία τους και μάλιστα όχι με υπονοούμενα και υπαινιγμούς, αλλά με όνομα και επώνυμο, προκειμένου να προστατεύσουν άλλες από μία εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία.

"Όλες έχουμε έναν "ακατάλληλο” πρώην, για τον οποίο θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε άλλες γυναίκες που πιθανότατα θα μπορούσαν να εμπλακούν σε σχέση μαζί τους. Τώρα μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό. Αυτή είναι η δική σας βάση δεδομένων για να αναφέρετε τους "κακούς” πρώην σας", εξηγεί η σχετική περιγραφή των λειτουργιών της ιστοσελίδας.

Κάπως έτσι, οι γυναίκες μπορούν να γράψουν με λεπτομέρειες για την κακή εμπειρία τους με τον σύντροφό τους, αναφέροντας το όνομά του, ωστόσο, βάσει αυστηρών οδηγιών απαγορεύονται άλλου είδους λεπτομέρειες που να σχετίζονται με τον χώρο εργασίας, την οικογένεια ή τον αριθμό του τηλεφώνου του.

"Αυτό είναι ένα σάιτ για όλες εσάς που υπήρξατε ερωτευμένες με κάποιον που σας εκμεταλλεύτηκε με τρόπους που δεν φανταστήκατε ποτέ ότι θα μπορούσε να το κάνει. Μέσα από αυτή τη συνθήκη που έχουμε δημιουργήσει, μπορείτε να αποκαλύψετε την αλήθεια για αυτόν και να σώσετε ζωές”, υποστηρίζει η εμπνεύστρια του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Μάλιστα η Tegan παροτρύνει τις χρήστριες του… ευρετηρίου που έχει δημιουργήσει να αναζητήσουν τον σύντροφό τους στη βάση δεδομένων, ειδικά αν υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του. "Ψάξτε και αν δεν υπάρχει τίποτα, τότε πιθανόν είστε μία από τις τυχερές. Όμως, αν τελικά βρείτε οτιδήποτε που σχετίζεται μαζί τους, τότε ξέρετε ότι οι αμφιβολίες σαν ήταν σωστές”…

Βέβαια, και στην περίπτωση που δεν μιλάμε για περιπτώσεις κακοποίησης, χειριστικών συμπεριφορών ή άλλης βίαιης και τοξικής συμπεριφοράς και υπάρχουν και περιπτώσεις σχέσεων που απλώς δεν λειτούργησαν αφήνοντας πίσω πληγωμένους εγωισμούς και θυμωμένους ανθρώπους, (ναι, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις), τότε αυτό το ευρετήριο ίσως να στοχοποιεί άδικα ή να προτρέπει σε ένα άκριτο "πυρ ομαδόν”. Σίγουρα, πάντως, πρόκειται για μία πρόταση που αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ιστορίες και τα σχόλια έχει ανταπόκριση.

Ωστόσο, το άλλο που δεν είναι σαφές είναι το τι συμβαίνει με τα προσωπικά δεδομένα, όχι των χρηστών αυτή τη φορά, αλλά των ανθρώπων που κατονομάζονται ως "ακατάλληλοι” σύντροφοι.

Πάντως η Τρέισι συστήνεται ως συγγραφέας και στον προσωπικό της ιστότοπο. Και γράφει: "Καλώς ορίσατε στον επίσημο ιστότοπο μου. Ονομάζομαι Tracy Tegan και είμαι συγγραφέας σύγχρονων ρομαντικών μυθιστορημάτων. Κυκλοφόρησα το πρώτο μου βιβλίο το 2012 με τίτλο Absolutely Unforgivable και από τότε συνέχισα να γράφω.

That's America. Γιατί αν δεν είναι αυτό Αμερική τότε τι είναι;

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.