ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Άρχισε να με κλωτσάει, να με τραβάει από τα μαλλιά - εν τέλει πήρε το κεφάλι μου και το κοπάνησε στο πάτωμα"

Τον κύκλο της βίας σε μια κακοποιητική σχέση περιέγραψε με θάρρος η ηθοποιός Άννα Μαρία Βέλλη ώστε να γνωρίζουμε όλες πώς να αναγνωρίζουμε τα σημάδια έγκαιρα.

Στα πλαίσια του TEDxMaviliSquare μίλησε η ηθοποιός, παρουσιάστρια και Youtuber Άννα Μαρία Βέλλη για την κακοποίηση που υπέστη από σύντροφό της, μια ομιλία με τίτλο "ένας κουβάς ψυχικής αστάθειας". Με θάρρος αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία που αποτυπώνει τη συλλογική: πώς δρα ένας κακοποιητής βήμα- βήμα.

Όπως όλοι δεν δείχνει από την αρχή ποιος είναι και αρχίζει να ασκεί ψυχολογική βία συνήθως με όχημα τη "ζήλεια", έπειτα τη λεκτική και στη συνέχεια τη σωματική. Στάδια που είναι καλό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε όσο πιο γρήγορα όλες μας προκειμένου να φεύγουμε και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για τη ζωή, τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Η Άννα Μαρία Βέλλη είπε:

"(...)Τότε ξεκινάω μία νέα σχέση με ένα παιδί που έμελε να είναι η πιο κακοποιητική σχέση της ζωής μου. Μία κακοποιητική σχέση που εκτός από τη σωματική βία είχε πολλά περιστατικά ψυχολογικής βίας. Για την ακρίβεια τα περισσότερα περιστατικά ήταν ψυχολογικής βίας και θα ήθελα να τα έχω δει νωρίτερα αφού τα σημάδια και οι κόκκινες σημαίες ήταν όλες εκεί εξ αρχής".

"Στη διάρκεια της σχέσης μας αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί, προτού γίνει αυτό αποφάσισα να του καλύψω κάποια άλλα χρέη, καθώς είχε αφήσει απλήρωτα για πέντε μήνες ενοίκιο, κοινόχρηστα και λογαριασμούς και το έκανα με πολύ μεγάλη μου χαρά γιατί ήθελα να τον βοηθήσω. Μου είχε πει πως όταν τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, θα μου τα επέστρεφε. Αυτά τα χρήματα δεν τα έχω πάρει μέχρι και σήμερα. Υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι θα τα πάρω;"

"Μπαίνουμε στο νέο σπίτι και όπως φαντάζεστε υπάρχουν έξοδα. Έπιπλα, μικροσυσκευές κ.λπ. Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν αγοράστηκε ποτέ από εκείνον. Κανένα δεν αγοράστηκε έστω από κοινού. Όλα αγοράστηκαν από εμένα. Χωρίς να με ενημερώσει ποτέ ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ή ότι μπορεί να δώσει μέρος των χρημάτων. Το σπίτι όμως είναι έτοιμο και ήμουν πολύ χαρούμενη. Μέχρι που η πραγματικότητα άρχισε να μου ρίχνει αρχικά μικρές σφαλιάρες – πριν από αυτόν – και μετά μεγαλύτερες. Το μοναδικό έξοδο που έκανε ήταν το ενοίκιο του σπιτιού και αυτό με καθυστέρηση".

"Συμμετείχε στο απόλυτο τίποτα. Κάπως έτσι υπήρχαν και οι προστριβές" είπε. "Μάλιστα σε κάποιον τσακωμό μας με είχε πει τσιγκούνα" πρόσθεσε. "Όμως αυτά όλα τα ζούσα για μήνες και ήταν ένα μικρό κομμάτι της καθημερινότητάς μου" συνέχισε.

"Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τη ζωή του, τη σχέση μας. Ζούσε ως παράσιτο εις βάρος μου. Και αν τα red flags τελείωναν εκεί, δεν θα τα συζητούσαμε τώρα εδώ."

"Στην αρχή της σχέσης μας άρχισε να ψάχνει το κινητό μου και να βλέπει μηνύματα από παλιά μου σχέση και όταν του απάντησα "το παρελθόν μου δεν σε αφορά” εκεί έφαγα το πρώτο μου χαστούκι".

Μετά από αυτό το συμβάν υπήρχε μια περίοδος ηρεμίας, όμως η κτητικότητα ήταν εκεί.

"Ένα βράδυ καθόμασταν και βλέπαμε ταινία όταν χωρίς προφανή λόγο άρχισε να με κατηγορεί ότι φλερτάρω με έναν συνάδελφό μου. Όταν του είπα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με κλείδωσε στο δωμάτιο, άρπαξε το κινητό μου και άρχισε να ψάχνει τα "πειστήρια” της παράλληλης σχέσης μου. Όταν δεν βρήκε κάτι, με ξεκλείδωσε από το δωμάτιο συνέχισε να μου φωνάζει και να με βρίζει και εν τέλει πήρε το κεφάλι μου και το κοπάνησε στο πάτωμα με αποτέλεσμα αυτή εδώ τη φωτογραφία".

Παράλληλα η Άννα Μαρία είπε ότι σε αντίθεση με εκείνη, ο ίδιος είχε συνάψει άλλες σχέσεις παράλληλα.

"Πολύ συχνά άκουγα ότι είμαι αντιπαθητική, ξινή, περίεργη. Ακόμα και αν ίσχυαν δε νομίζω ότι είναι κάτι που θα θελες να ακούς από το σύντροφό σου" όπως είπε.

Η επαγγελματική της ζωή εξελίσσεται, όλοι χαίρονται δίπλα της εκτός από τον σύντροφό της. Αυτός αρνείται πεισματικά να την συγχαρεί, όπως είπε.

Κάποια στιγμή η ίδια χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πήρα τηλέφωνο και ο μόνος που δεν ήρθε. "Ήταν για καφέ με τους φίλους του".

"Με τούτα και με εκείνα έχω αποφασίσει όπως καταλαβαίνετε ότι η σχέση αυτή δεν προχωράει άλλο, συγγνώμη", είπε η ομιλήτρια που τού έδωσε έναν μήνα περιθώριο για να φύγει, ενώ εκείνη έμενε σε μια φίλης της. Όταν επέστρεψε, 3 εβδομάδες αργότερα, τίποτα δε δείχνει ότι ετοιμαζόταν να φύγει.

Τότε διαπληκτίστηκαν για ένα ηχείο και εκείνος την πέταξε στο πάτωμα: "αρχίζει να με κλωτσάει, με τραβάει από τα μαλλιά μου για να με βγάλει έξω από το σπίτι μου χωρίς τα πράγματά μου. Πάει στην ντουλάπα για να που σκίσει τα ρούχα. Με κλειδώνει στην τουαλέτα και περιέργως νιώθω ασφάλεια γιατί συνειδητοποιώ πως είναι σε κρίση και τουλάχιστον εγώ είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο".

Τότε έστειλε μηνύματα στους φίλους του να τον ηρεμήσουν και στους δικούς της για να τους ενημερώσει τι είχε συμβεί. Τελικά την ξεκλείδωσε και έτρεξε έξω από το σπίτι. "Και έτσι είμαι ακόμα εδώ" είπε κλείνοντας την ομιλία της που γενναιόδωρα προσέφερε σε όλους εμάς, γυναίκες και άντρες, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας.

Δείτε εδώ όλη την ομιλία της:

Γραμμή SOS για την κακοποίηση των γυναικών: 15900.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Θανάσης Ευθυμιάδης: "Οι κόρες μου οριακά περνάνε τις τάξεις λόγω απουσιών"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του ηθοποιού.

17 Απρ 2024

Δολοφονία Καρολάιν: Η μικρή Λύδια πήρε επίσημα το επίθετο της μητέρας της και πλέον δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα

Οι γονείς της Καρολάιν ήθελαν όχι μόνο η εγγονή τους να μεγαλώσει μακριά από την Ελλάδα, αλλά να αλλάξει και επίθετο για να μην τη συνδέει το παραμικρό με τον πατέρα της.

Περισσότερα από

News

17 Απρ 2024

Η Βικτόρια Μπέκαμ έκλεισε τα 50 και ο Ντέιβιντ της αφιέρωσε το πιο συγκινητικό βίντεο

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μοιράστηκε ένα γλυκό αφιέρωμα για τη σύζυγό του Βικτόρια, καθώς αυτή κλείνει τα 50 της χρόνια.

17 Απρ 2024

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πού ζούσε ο πιο αγαπητός ποδοσφαιριστής του κόσμου, πριν αποκτήσει φήμη, δόξα και χρήματα;

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής σήμερα, έχει περιουσία που ξεπερνά τα 766 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά πριν;

17 Απρ 2024
17 Απρ 2024

Φώτης Μεταξόπουλος:"Το εγκεφαλικό το έπαθα ξαφνικά. Βγήκα στο κήπο μου και…"

Η σπάνια συνέντευξη του καλλιτέχνη που σημάδεψε την "χρυσή" εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

17 Απρ 2024

Στέφανος Κασσελάκης: "Όταν με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης σχηματίστηκε ένας σταυρός"

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφηγήθηκε μία στιγμή από τη βάφτισή του στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

17 Απρ 2024

Ναόμι Γουότς: Η 55χρονη ηθοποιός σε σπάνια εμφάνιση με την 15χρονη κόρη της στο σόου του Dior

H σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού με την κόρη της σε επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη.

17 Απρ 2024

Χένρι Κάβιλ: Επιβεβαίωσε ότι περιμένει το πρώτο του παιδί με την Νάταλι Βισκούζο

Ο Χένρι Κάβιλ μίλησε για τα ευχάριστα νέα στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας.

17 Απρ 2024

Εριέττα Κούρκουλου: "Το μωρό που χάσαμε, ήταν κοριτσάκι και είχε σύνδρομο Turner"

"Σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου".

17 Απρ 2024

Βελιγράδι: Επίδειξη Μόδας στη μνήμη έφηβης που έπεσε θύμα επίθεσης στο σχολείο, με τη συμμετοχή του Dior

Σέρβοι σχεδιαστές έφτιαξαν σχέδια που είχε εμπνευστεί και σχεδιάσει η Αντζελίνα πριν χάσει τόσο μάταια τη ζωή της από πυροβολισμούς στο σχολείο της.