ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Λιλιπούλη ξαναζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής

Για δύο παραμυθένιες βραδιές - το Σάββατο 03/12 και την Κυριακή 04/12.

Η θρυλική ραδιοφωνική σειρά "Εδώ Λιλιπούπολη" που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε ως σήμερα γενιές και γενιές, ξαναζωντανεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μας παρασύρει στον κόσμο των αγαπημένων τραγουδιών που έγραψαν, πάνω σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, ο Νίκος Κυπουργός, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Λένα Πλάτωνος και ο Νίκος Χριστοδούλου.

Δύο παραμυθένιες βραδιές, το Σάββατο 3 (ώρα έναρξης: 20.00) και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (19.00) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, γεμάτες όνειρα και αναμνήσεις που θα ζωντανέψουν μέσα από τις ερμηνείες της Σαβίνας Γιαννάτου, του Δώρου Δημοσθένους, της Λένιας Ζαφειροπούλου και του Τάση Χριστογιαννόπουλου. Συμμετέχουν η Παιδική-Νεανική Χορωδία Rosarte, την οποία δίδαξαν η Ρόζη Μαστροσάββα και η Όλγα Αλεξοπούλου, και το σύνολο Ventus Ensemble υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου.

Η παιδική ραδιοφωνική σειρά "Εδώ Λιλιπούπολη" μεταδιδόταν από το 1976 έως το 1980 από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τη διεύθυνση του οποίου είχε ήδη αναλάβει από το 1975 ο Μάνος Χατζιδάκις. Ανάμεσα στα σχέδιά του ήταν η μετάδοση μιας παιδικής εκπομπής, τη δημιουργία της οποίας ανέθεσε στην προσωπική του φίλη Ρεγγίνα Καπετανάκη. Η εκπομπή θεωρήθηκε και συνεχίζει να θεωρείται "θρυλική", τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητά της, όσο και για την επίδραση της γενικότερα.

Εργαστήριο για παιδιά από 8 ετών πριν τη συναυλία

Το Μέγαρο διοργανώνει εργαστήρια άμεσα συνδεδεμένα με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του για παιδιά και εφήβους που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης ή να εμβαθύνουν σε αυτή με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο.

Έτσι, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις 17:30 έως τις 19:00, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας "Εδώ Λιλιπούπολη - Τα τραγούδια", οι μικροί φίλοι μας άνω των 8 ετών, μπορούν να παρακολουθήσουν ένα εργαστήριο στο οποίο, με τη βοήθεια της τραγουδοποιού Μάτας Κούρτη (σχεδιασμός, υλοποίηση), θα βρουν απαντήσεις στις απορίες τους σχετικά με τη μουσική αλλά και με τη στιχουργική τέχνη.

Πώς γεννιούνται άραγε τα τραγούδια; Πώς η αρχική ιδέα μιας ιστορίας μπαίνει σε στίχους, μπλέκεται σε ομοιοκαταληξίες, συλλαβίζεται πάνω στο ρυθμό, δένεται με μια μελωδία και τελικά αποφασίζει να βολευτεί εκεί για πάντα; Σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριο τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν παίζοντας με τις λέξεις, τις νότες και τις ιστορίες τους, για να συνθέσουν το δικό τους, μοναδικό... χρυσαλιφούρφουρο!

Τιμές εισιτηρίων για τη συναυλία "Εδώ Λιλιπούπολη" - Τα τραγούδια": από 9 έως 45 ευρώ. Κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο: 12 ευρώ.

Read Next

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.