ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Love Actually που κλείνει αισίως τα 20 του χρόνια

Γιατί το Love Actually είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία.

Η σπονδυλωτή ταινία Love Actually ("Αγάπη είναι..." στα ελληνικά) πάει χέρι- χέρι με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Ένα feel good έργο για όλη την οικογένεια με δυο μεγάλους πρωταγωνιστές: την αγάπη και την εορταστική περίοδο, όταν όλα μπορούν να συμβούν.

Η ταινία γίνεται φέτος είκοσι ετών και μάλιστα πρόκειται να προβληθεί εκπομπή αφιερωμένη στο γεγονός, το "20 years later a Diane Sawyer special", με τη δημοσιογράφο να μιλά με τους πρωταγωνιστές και τον δημιουργό της ταινίας, Ρίτσαρντ Κέρτις που έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία.

Το Love Actually ακολουθεί οκτώ ζεύγη ανθρώπων στις ζωές τους κατά τον φρενήρη μήνα πριν τις γιορτές. Η ταινία έχει αγαπηθεί όσο λίγες για την τρυφερότητα, την αισιοδοξία, αλλά και τις ανθρώπινες στιγμές της.

Πάμε;

10. Ο Κόλιν από τη Μ. Βρετανία ζει επιτέλους το όνειρό του στις ΗΠΑ, όταν από την πρώτη κιόλας στιγμή που φτάνει, μπαίνει τυχαία σε ένα μπαρ και γνωρίζει όχι μία, αλλά τρεις ελεύθερες κοπέλες που τον θέλουν. Μάλιστα θρυλείται ότι ο ηθοποιός επέστρεψε συμβολικά στην παραγωγή την επιταγή του για την σκηνή που τον ξεντύνουν τρεις κοπέλες ταυτόχρονα, λέγοντας πως ήταν "υπερβολικά διασκεδαστικό για να πληρωθώ".

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Love Actually που κλείνει αισίως τα 20 του χρόνια

9. Το χταπόδι. Όταν πλέον ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας είναι έτοιμος να ομολογήσει τον έρωτά του στην πρώην βοηθό του θα χρειαστεί να μεταβεί με όλη της την οικογένεια στην θεατρική παράσταση του μικρού αδερφού της. Έτσι θα μπει και εκείνος στη λιμουζίνα του και μάλιστα θα κάτσει ανάμεσα στο ζευγάρι που ούτε κι εκεί μπορεί να μιλήσει.

Love Actually

8. "Οι άνθρωποι που αγαπώ, είναι στην ουσία εσύ" λέει ο ροκ σταρ Billy Mack στον μανατζέρ του Joe! Όταν μεθάει εκείνος από την αναπάντεχη επιτυχία του σινγκλ Love is all around, ριμέικ των Troggs, είναι το πρόσωπο που όλοι θέλουν να καλέσουν στα πάρτυ τους. Η αίγλη επανέρχεται. Έτσι, εκείνος πάει σε πάρτυ του Έλτον Τζον και ο μανατζέρ του μένει μόνος στο σπίτι του. Γρήγορα όμως ο σταρ θα συνειδητοποιήσει ότι δεν του λένε πια τίποτα τα κενά πάρτυ και θέλει απλώς να περάσει το βράδυ δίπλα σ΄έναν δικό του άνθρωπο.

Love Actually

7. Η πικρή σκηνή στην κρεβατοκάμαρα: Η Κάρεν ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο δώρο της στο σαλόνι. Έχει ανακαλύψει στο μεταξύ πως ο άντρας της έχει αγοράσει ένα κόσμημα- καρδιά που πιστεύει ότι είναι για εκείνη. Όμως εκείνος θα της δώσει για δώρο ένα CD της Τζόνι Μίτσελ κι έτσι η Κάρεν θα συνειδητοποιήσει πως ο Χάρι έχει ερωμένη.

Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά η ταινία το 2003, η εκπληκτική στην ερμηνεία της Έμα Τόμσον είχε δηλώσει: "ξέρω πως είναι να είσαι η γυναίκα που δεν παίρνει το κόσμημα" αναφερόμενη στην εξωσυζυγική σχέση που είχε ο Κέννεθ Μπράνα, ο πρώτος της σύζυγος με την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Love Actually

6. Το τηλέφωνο που θέλαμε όλοι να μην είχε σηκώσει η Σάρα: Η Σάρα, γραφίστρια στο γραφείο του Χάρι είναι ερωτευμένη με τον Καρλ. Επιτέλους έρχεται μετά χρόνια από χρόνια η στιγμή που οι δυο τους βγαίνουν και φτάνουν στο σπίτι της. Όμως την ώρα που πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, την παίρνει τηλέφωνο ο αδερφός της Μάικλ που αντιμετωπίζει ψυχική νόσο και εκείνη επιλέγει να τρέξει για ακόμα μία φορά κοντά του, αφήνοντας πίσω τον άντρα με τον οποίο ήταν ερωτευμένη. Η ηθοποιός, Λόρα Λίνεϊ που την υποδύεται ένιωθε το ίδιο βάρος με εμάς τους θεατές για την έκβαση των πραγμάτων.

Κι ένα trivia: ο σκηνοθέτης είδε πολλές ηθοποιούς για τον ρόλο. Κάθε τόσο γύριζε και έλεγε στον cast director "θέλω την Λόρα Λίνεϊ". Ξανά και ξανά μέχρι που τού είπε εκείνος "ε πάρε πια την Λόρα Λίνεϊ", έτσι κι έγινε.

5. All I want for Christmas is You: ο μικρός Σαμ που έχει χάσει πρόσφατα τη μητέρα του και ζει με τον πατριό του Ντάνιελ (Λίαμ Νίσον) ερωτεύεται παράφορα τη συμμαθήτριά του Τζοάνα. Η Τζοάνα πρόκειται να τραγουδίσει στην γιορτή του σχολείου. Έτσι, για να βρίσκεται κοντά της αποφασίζει να μάθει ντραμς για να παίξει στο συγκρότημα τρελαίνοντας τον πατριό του στο σπίτι. Είναι εξαιρετικά τρυφερή η στιγμή όταν τραγουδάει εκείνη για ένα δευτερόλεπτο ο Σαμ πιστεύει ότι έχει εκείνον στο μυαλό της.

Love Actually

4. "Αυτό δεν είναι ένα απλό πακέτο": Ο Χάρι προσπαθεί να πάρει το δώρο της ερωμένης του όσο η γυναίκα του είναι στον πάνω όροφο και ψωνίζει για τις μαμάδες τους. Τού πετυχαίνει όμως ο Ρούφους (που υποδύεται απίστευτα ο Ρόαν Άτκινσον, γνωστός από τον ρόλο του του Mr Bean), ο οποίος καθυστερεί βασανιστικά, καθώς κάθε τόσο θυμάται να προσθέσει και κάτι στην συσκευασία δώρου.

Love Actually

3. Ο Πρωθυπουργικός χορός του Χιου Γκραντ: το να φαντάζεται κανείς τους Πρωθυπουργούς να χορεύουν έτσι, είναι χειρότερο και από το να φαντάζεσαι τους γονείς σου να κάνουν σεξ. Μάλιστα ο ίδιος ο Χιου Γκραντ έχει δηλώσει πως μισεί αυτή την σκηνή και δεν ήθελε να την κάνει, καθώς πιστεύει ότι κανένας Πρωθυπουργός δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Όμως, δεσμευόταν από το συμβόλαιό του και έτσι υπέκυψε για να γυριστεί τελικά μια iconic κωμική σκηνή με την οποία όλοι γελάμε κάθε χρόνο. Μην φανταστείτε όμως άλλους...

Love Actually

2. Ο Μαρκ εξομολογείται επιτέλους τον έρωτά του στην Τζούλιετ, την γυναίκα του καλύτερου του φίλου κρατώντας χαρτόνια με γραμμένο το μήνυμά του. Μετά από την εσωτερική του πάλη επιτέλους ο Μαρκ εκφράζεται. Μπορεί να μην κερδίζει το κορίτσι, κερδίζει όμως την αποσυμπίεση και την απελευθέρωσή του. Και όλες ονειρευόμαστε να ακούσουμε (ή να δούμε) την ατάκα του.

Love Actually

1. Το τέλος της ταινίας: η σκηνή στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στην οποία οι ηθοποιοί μπερδεύονται μες τους πραγματικούς επιβάτες συγκινεί καθώς όλοι κάποιον περιμένουμε να μας αγκαλιάσει είτε πάμε είτε ερχόμαστε τις γιορτές και όχι μόνο.

Love actually

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Ξένια Καλογεροπούλου: Η αγκαλιά της Μαρίνας Ψάλτη στην κηδεία του Γιάννη Φέρτη

Η ηθοποιός έφτασε στο Α’ Νεκροταφείο, συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Φασουλή.

Περισσότερα από

News

16 Απρ 2024

Τζορτζ και Αμάλ Κλούνεϊ: "Γίνεται πόλεμος κατά των γυναικών και οι γυναίκες εξακολουθούν να δίνουν τις πιο βασικές μάχες για τις ελευθερίες τους"

"Ζούμε μια εποχή που έχουμε περισσότερες βίαιες συγκρούσεις από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Και βλέπουμε γυναίκες και παιδιά ολοένα και περισσότερο στην πρώτη γραμμή" είπε η Αμάλ.

16 Απρ 2024

Καιρός-Πάσχα: Η πρώτη εκτίμηση Μαρουσάκη για το Πάσχα

Χαλάει τα σχέδια ο καιρός το Πάσχα 2024. Τα προγνωστικά στοιχεία που δείχνουν κακοκαιρία.

16 Απρ 2024

Η εκκεντρική εμφάνιση της Σίσσυς Φειδά: Το ιδιαίτερο blazer και τα "βαριά" κοσμήματα

Κατάφερε να συνδυάσει άρτια πολλά εντυπωσιακά κομμάτια.

16 Απρ 2024

"Δείξε λίγο πόδι" είπε φωτογράφος στην Χάνα Γουάντινγκχεμ και εκείνη του έδωσε την απάντηση που έπρεπε

Το περιστατικό συνέβη στην τελετή απονομής των θεατρικών βραβείων Ολιβιέ στην οποία η Γουάντινγκχεμ ήταν παρουσιάστρια.

16 Απρ 2024

"September Says": Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της συζύγου του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ στο 77o Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αριάν Λαμπέντ συμμετέχει στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

16 Απρ 2024

Bro, μην μου κάνεις κακό!

Μερικές σκέψεις ψεις με αφορμή το bullying στα σχολεία!

16 Απρ 2024

Σάρα Σνουκ "έκλεψε" το βραβείο Olivier 2024 από τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και εντυπωσίασε με την κομψή της εμφάνιση

Η Σάρα Σνουκ ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς για την παράσταση "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι", στην οποία έπαιξε 26 ρόλους!

16 Απρ 2024

Κίλιαν Μέρφι: Είναι αυτό το μυστικό της γοητείας του;

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είναι και ambassador του οίκου Versace.

16 Απρ 2024
16 Απρ 2024

"Είναι Μοιραίο": Το πρώτο single του μουσικού ντουέτου SORITES

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single "Είναι Μοιραίο", σε μουσική και στίχους του Αντρέα Λάσου.