ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργης Μασσαβέτας

Το συγκινητικό αντίο από τον γιο του Αλέξανδρο Μασσαβέτα.

Πέθανε σε ηλικία 8 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργης Μασσαβέτας. Υπήρξε δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης σε πολλές εφημερίδες, κυρίως στην "Ελευθεροτυπία” και στον τοπικό Τύπο, ενώ ξεχώρισε για τα χρονογραφήματα του.

Την είδηση για τον θάνατό του έκανε γνωστή ο γιος του, Αλέξανδρος Μασσαβέτας, με ανάρτηση στο Facebook.

Δείτε την ανάρτηση

"”Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω γιατί δεν απαντώ στις κλήσεις και τα μηνύματά σας, αλλά και γιατί η τελευταία δημοσίευσή μου ήταν στις 16 του μηνός”.Έτσι θα έλεγε ο Γιώργης, αν ήταν εδώ και έγραφε ο ίδιος την ανάρτηση αυτή.

" Όπως προφήτεψε στις 11/10, δυστυχώς, δεν είναι πια μαζί μας. "Όποιον αγαπάς να του το δείχνεις όσο ζει, μετά θάνατον.. να τα βράσω” είχε πει κάποτε.


Έτσι θα έλεγε ο Γιώργης, αν ήταν εδώ και έγραφε ο ίδιος την ανάρτηση αυτή.

" Όπως προφήτεψε στις 11/10, δυστυχώς, δεν είναι πια μαζί μας. "Όποιον αγαπάς να του το δείχνεις όσο ζει, μετά θάνατον.. να τα βράσω” είχε πει κάποτε.

" Όσοι ήταν στην ζωή του, τον αγάπησαν και τον στήριξαν, όσοι τον τίμησαν με την αληθινή τους φιλία, είχαν την τύχη να πάρουν μια θέση στην καρδιά του.

" Σε αυτή την τεράστια καρδιά, χώρεσε γυναίκα, παιδιά, εγγόνια, πιστούς φίλους και συνεργάτες. Πάντα κορόιδευε τις μεγάλες κουβέντες, απεχθανόταν τα λογύδρια και τους πομπώδεις επικηδείους. Σιχαινόταν το "γλύψιμο” και τις κολακείες.

" Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα μόρφαζε αηδιασμένος. Τιμώντας όλα όσα πίστευε, θα τον αποχαιρετήσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Είναι αδύνατον να απαντήσουμε στα μηνύματα και τις κλήσεις σας, σας ευχαριστούμε όμως πολύ για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Ξέρουμε πως είστε δίπλα μας. Η σελίδα του στο Facebook, θα παραμείνει ανοιχτή για τις επόμενες 40 ημέρες για όσους θελήσουν να τον αποχαιρετήσουν μέσα από εδώ. Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να τιμήσετε την μνήμη του, στηρίξτε το "Χαμόγελο του Παιδιού", που τόσο εκτιμούσε. Η σύντροφός του Ιφιγένεια. Τα παιδιά του Αννέτα και Αλέξανδρος. Τα εγγόνια του Άγγελος και Φίλιππος".

Ποιος ήταν ο Γιώργης Μασσαβέτας - Η δημοσιογραφία και η συγγραφή βιβλίων

O Γιώργης Μασσαβέτας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944. Ξεκίνησε να γράφει σε τοπικές εφημερίδες το 1958, ενώ έγινε πολιτικός συντάκτης, αρθογράφος και αρχισυντάκτης στην "Ελευθεροτυπία και άλλες εφημερίδες". Ξεχώρισε κυρίως για τα χρονογραφήματά του, τα οποία κυκλοφόρησαν σε πέντε βιβλία: "Στη μάχη για την Αλλαγή" (πρόλογος Ανδρέα Παπανδρέου), "Καλημέρα κύριε Πρόεδρε", "Καληνύχτα κύριε Πρόεδρε", "Καλημέρα Πολίτη" και "Η κληρονομιά του Ανδρέα". Το 1996 εξέδωσε επίσης ένα πολιτικό χρονικό με τον τίτλο "Ανατρέψατε Μητσοτάκη".

Τιμήθηκε για τη στήλη "Καλημέρα κ. Πρόεδρε" με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, με τη δημόσια μάλιστα παραίνεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή "όχι μόνο να τον διαβάζετε, αλλά να τον μελετάτε".

Το 1975 εξέδωσε και την ποιητική συλλογή "Φιλήσυχοι Πολίτες" και 10 χρόνια αργότερα την "Κατάθεση Ψυχής". Έχει εκδώσει επίσης ένα παιδικό βιβλίο με τον τίτλο "Των Οσπρίων n Γιορτή", καθώς και τη συλλογή διηγημάτων "Γυναικείες Ιστορίες", για την οποία ο Μίμης Ανδρουλάκης τον χαρακτήρισε "Κάρολο Ντίκενς της Ελλάδας".

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.